עמותה לנשים דתיות פיטרה עובדת אחרי לידה
בשל מחאת הורים פיטרה עמותת "אמונה" מנהלת מעון ממוצא אתיופי. המפוטרת טענה שהעמותה נכנעה להורים גזענים. הפיצוי: 113 אלף שקל
עם שובה מחופשת לידה פוטרה מנהלת מעון בעמותה לנשים דתיות בשל תלונות של הורים על כשלים בתפקודה. המנהלת הגישה תביעה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב וטענה שהמניע היחיד לפיטוריה הוא מוצאה האתיופי. השופט דורי ספיבק נזף בעמותה
שהתעלמה מטענותיה של התובעת לאפליה, והורה לפצות אותה בכ-113 אלף שקל.
לקראת חזרתה מחופשת הלידה נפגשה המנהלת עם מפקחות מטעם "אמונה", שהציגו בפניה את טענות ההורים והציעו לה לעבור למעון ביבנה ולתמוך במנהלת שם, שחלתה ותיאלץ להיעדר מהעבודה לצורך טיפולים. היא סירבה להצעה ופוטרה בשל "חוסר שביעות רצון" מתפקודה.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- "הפניקס" דחתה לקוח: "הצתת האוטו בעצמך"
- סלקום הפסידה: עובד הקבלן יקבל פיצויים
- הדרישות של 'זר פור יו' עלו לה חצי מיליון שקל
- הונאה שלא הייתה: בוטל עיקול דירה ע"י הבנק
באוקטובר 2010 החלה המנהלת לעבוד במעון יום של עמותת "אמונה - תנועת האישה הדתית לאומית" בגדרה. לאחר כשלוש שנים וחצי היא יצאה לחופשת לידה. זמן קצר לאחר מכן, החלו להתקבל אצל המפקחת על המעון פניות מצד הורים שהביעו אי שביעות רצון מתפקוד המנהלת וביקשו שלא תשוב לתפקיד. כרבע מהורי הילדים במעון אף חתמו על עצומה שבה איימו לא לרשום את ילדיהם בשנה הבאה אם תמשיך.
תביעה
עברה לגור בהתנחלות - ותקבל פיצויי פיטורים
עו"ד גיורא דבל
עובדת בחברת חקירות שנאלצה לחזור להוריה בשומרון התקשתה להגיע לת"א. בית הדין קבע: מגוריה הועתקו לאזור פיתוח. הפיצוי: 20 אלף ש'
בתביעה שהגישה טענה המנהלת שפיטוריה הם כניעה של העמותה לקומץ הורים גזענים שנרתעו ממוצאה האתיופי. לטענתה, כבר עם קבלתה לעבודה היו הורים שהפנו כלפיה הערות גזעניות.
"אמונה" טענה מנגד כי לא ידוע לה על הערות גזעניות מצד ההורים, וכי רבות מהעובדות האחרות הן יוצאות אתיופיה. היא הוסיפה שהציעה לתובעת לנהל שלושה מעונות חלופיים אך היא סירבה. העמותה גם הגישה תביעה נגדית בה דרשה מהתובעת השבת כספים ששולמו לה בטעות בעבור שני חודשי עבודה ודמי הודעה מוקדמת.
שימוע למראית עין
השופט ספיבק קבע שהעמותה לא הוכיחה כשלים כלשהם בתפקוד המנהלת, ולעומת זאת התובעת הוכיחה כשלים בפיטוריה. לפי השופט, אף שנערך לה שימוע, הוא לא ענה על דרישות הדין שכן המפקחות התעלמו לחלוטין מטענותיה של התובעת בדבר אפלייתה. במקום לבדוק את הטענות החמורות שהעלתה ולברר אותן, בחרו המפקחות לפטר את התובעת שעה קלה לאחר השימוע.
השופט ספיבק הוסיף שההצעות החלופיות שהוצעו לתובעת לא היו ראויות. כך למשל, ההצעה כי תמלא מקום של מנהלת חולה מהווה פגיעה ברורה במעמדה ותפקידה. עוד נזף השופט בעמותה על ניסיונה להטיל דופי במנהלת ודחה את תביעתה הנגדית.
לפיכך נקבע כי המנהלת זכאית לפיצויי פיטורים, פיצוי על אי עריכת שימוע כדין ופיצוי על פיטוריה עם חזרתה מחופשת לידה, כמו גם על עוגמת הנפש שנגרמה לה. בסך הכול הועמד הפיצוי על 113,590 שקל. בנוסף, תשלם הנתבעת הוצאות המשפט ושכ"ט עו"ד בסך 20,000 שקל.
פסק הדין מביא לידי ביטוי את החשיבות הרבה בקיום שימוע כדין, בייחוד לנוכח העובדה שבמקרה זה הופרו זכויות יסוד והעובדת פוטרה מיד בתום חופשת הלידה אף שהייתה מוגנת בהתאם לחוק עבודת נשים.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובעת: עו"ד אסמרה נדאו
- ב"כ הנתבעת:עו"ד שמואל רכטמן
- עו"ד שי אדרי ממשרד הלפגוט אדרי ושות' עוסק בדיני עבודה
- הכותב לא ייצג בתיק
פורסם לראשונה 20/11/2014 23:25
מומלצים