תביעה: נדרס ע"י אישה סיעודית בכסא גלגלים
עובד בבית החולים אסף הרופא שבר את רגלו כשקשישה הידרדרה במסדרון משופע ופגעה בו מאחור. בית המשפט קבע שהוא יפוצה ב-80 אלף שקל
עובד בבית החולים אסף הרופא שבצריפין נפגע מכיסא גלגלים של קשישה סיעודית שהידרדרה במסדרון משופע. האם מדובר ברשלנות של בית החולים? בית משפט השלום בראשל"צ סבר שכן, והעובד יפוצה בכ-80 אלף שקל.
בתביעה שהגיש נגד מעסיקתו ונגד בית החולים הוא טען כי כף רגלו נשברה וכשירותו לעבוד נפגעה. לדבריו, הפגיעה נבעה כתוצאה מהתרשלות בכך שהקשישה, שאינה מסוגלת להניע בעצמה את הכיסא או לעצור אותו, נותרה ללא השגחה במסדרון משופע ופתוח ללא מעקה בטיחות. הוא הוסיף כי באותו מקום מידרדרים לעיתים תכופות חולים סיעודיים שלא משגיחים עליהם.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- נתקל בפֶסֶל ושבר רגל. הפיצוי: 301 אלף שקל
- הרג צעיר במועדון - וישלם לאמו 1.7 מיליון ש'
- הסוכרת של המילואימניק – בגלל בקת"ב בעזה
- פוטר יום לפני המילואים. הפיצוי: 64 אלף שקל
התובע הוא צעיר כבן 22, שהועסק על ידי הקרן למחקרים רפואיים אסף הרופא כעובד כוח עזר. האירוע התרחש בספטמבר 2010: בתביעה הוא טען שבעת שירד במסדרון משופע הוא קיבל לפתע מכה חזקה בגבו מכיסא גלגלים שהידרדר לכיוונו במהירות ועליו חולה סיעודית כבת 90.
תביעה
מרגיש בבית: נפצע בבית הדין ותבע בביהמ"ש
מערכת PsakDin
נציג ציבור נפגע בכתפו בחניון בית הדין לעבודה בת"א אחרי שנתקל בלבנה. בית המשפט פסק שהמדינה ומפעילת החניון ישלמו לו 450 אלף שקל
הצעיר צירף לתביעתו חוות דעת של אורתופד שהעריך כי הוא סובל מנכות צמיתה בשיעור של 10% כתוצאה מהתאונה.
הנתבעות טענו מנגד כי גרסת התובע נגועה בסתירות ואינה אמינה, וצירפו חוות דעת של אורתופד שסבר כי לא נותרה לתובע כל נכות צמיתה בגין התאונה. הצדדים הגיעו לבסוף להסכמה, כי הנכות הרפואית תעמוד על 5%.
השופטת ד"ר איריס סורוקר קיבלה את התביעה וקבעה כי אף שהמסדרון נבנה בשיפוע קל בלבד ולא הוכח שהוא חורג מהיתר הבניה – אכן התאפשרה בו הידרדרות של עגלת נכים. העובדה שנגרם לתובע שבר, קבעה השופטת, גם תומכת בגרסתו שהעגלה פגעה בו בעוצמה רבה.
עוד נקבע כי הותרת הקשישה בעגלת נכים ללא השגחה במסדרון משופע מהווה התרשלות של הנתבעות, והיא שגרמה לתאונה. השופטת הוסיפה כי בית החולים היה אמור להנחות את עובדי כוח העזר לא להשאיר חולים סיעודיים במסדרון ללא השגחה, ולכן יש להטיל עליו את האחריות העיקרית לנזק בשיעור של 80%. ה-20% הנותרים הוטלו על המעסיקה הישירה.
לאחר שאמדה את נזקי התובע חייבה השופטת את הנתבעות לשלם לו פיצוי של כ-80 אלף שקל בגין הפסדי שכר, הוצאות רפואיות, כאב וסבל, הוצאות ניידות ועזרת זולת. בנוסף חויבו הנתבעות לשלם לתובע שכר טרחת עו"ד בשיעור 23.6% מסכום הפיצוי והוצאות משפט.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובע: עו"ד זיו און
- ב"כ הנתבעות: עו"ד קין, עו"ד אלרום, עו"ד דינר
- עו"ד מאור אביטל עוסק בדיני נזיקין
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים