ממשיך לעבוד: המוסך ניצח את עיריית בני ברק
בהסתמך על חריגות בנייה שנשכחו במשך 38 שנים ביקשה העירייה לבטל רישיון עסק של מוסך. בית המשפט המחוזי נזף בה: "זו פגיעה בעיקרון הצדק"
עיריית בני ברק ביטלה רישיון עסק של מוסך בשטח השיפוט שלה מבלי להתריע או לקיים שימוע תקין, תוך שהיא מסתמכת על חריגת בנייה בת כמעט 40 שנה. בעלי המוסך עתרו נגד ההחלטה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, שם נקבע כי התנהלות העירייה מהווה פגיעה במינהל התקין
ובעקרונות הצדק הטבעי, ולכן המוסך ימשיך לפעול והעירייה תשלם הוצאות משפט בסך 50 אלף שקל.
כשהגיעו למשרדי העירייה נמסרה להם החלטה לביטול רישיון העסק בשל חריגות בנייה מ-1975, ולכן הם עתרו לבית המשפט לביטולה.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- איים על מזכירה – ויפצה אותה ב-130 אלף ש'
- עוקפים את הכנסת: חוזים בין בני זוג חד-מיניים
- מתה עקב עקירת שן ומשפחתה נאבקה לפיצוי
- דיפלומט ישראלי טען: גובים ממני מס גבוה מדי
בשנת 1978 קיבל המוסך רישיון עסק לצמיתות מעיריית בני ברק. בסוף שנת 2013 קיבלו בעליו זימון לקוני לשימוע במחלקת רישוי עסקים, ונאלצו להגיע לדיון מבלי לדעת את הסיבה ומבלי שניתנה להם אפשרות להיערך לקראת הטענות שהם היו צפויים לשמוע.
תביעה
כך התעמרה עיריית רמה"ש בחברת המשאיות
מערכת PsakDin
עסק להובלת מי ביוב לא קיבל אישור לחידוש רישיון עסק בטענה שכלי הרכב שלו חונים במקום אסור. בבית המשפט התבררה הסיבה האמיתית לסירוב
מבחינה עובדתית לא הייתה מחלוקת של ממש בין הצדדים. התברר ששלוש שנים לפני הענקת הרישיון ניתן גזר דין להריסת סככות בשטח של 65 מ"ר. ב-2013 העלתה העירייה מהארכיב את החלטה והסתמכה עליה כנימוק לשלילת הרישיון.
בבית המשפט טענה העירייה שהמוסך פעל באזור מרוחק ששימש לתעשייה בלבד, ולכן במשך השנים לא מצאה לנכון לבקר במקום על מנת לוודא שהבנייה הבלתי חוקית אכן נהרסה כנדרש.
התנהלות פסולה ותמוהה
השופטת ד"ר דפנה אבניאלי קיבלה את העתירה תוך שהיא מעבירה ביקורת חריפה על התנהלות העירייה. היא קבעה שחריגות בנייה לא מהוות סיבה מספקת לשלילת רישיון עסק שניתן לצמיתות, והדברים נכונים ביתר שאת כשההחלטה התקבלה בחדרי חדרים, ומבלי לקיים דיון של ממש שבו יוצגו הסיבות לביטול הרישיון ותינתן לבעלי העסק הזכות להיות מיוצגים על ידי עורך דין.
לסיכום ציינה השופטת כי כל ניסיון לרדת לפשר התנהגותה של עיריית בני ברק לא צלח, וקבעה כי: "אם יש מקרה המצביע על פגיעה בסדרי מינהל תקין, פגיעה בזכות הטיעון ופגיעה בעקרונות הצדק הטבעי – זה המקרה".
בית המשפט קיבל את העתירה והורה על ביטול ההחלטה לשלול את רישיון העסק של העותרים. העירייה חויבה לשלם הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך 50 אלף שקל.
חובתה של רשות שלטונית להבטיח התנהגות הוגנת כלפי תושביה. זכות הטיעון של התושב מחייבת את הרשות בכל עת להעניק לו הזדמנות נאותה להשמיע את טענותיו בטרם קבלת החלטה בעניינו. במסגרת זו על הרשות לקיים שימוע בלב פתוח ובנפש חפצה.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדיין
- ב"כ העותרים: עו"ד רעות פלדר
- ב"כ המשיבים: עו"ד יהושע דה-האן
- עו"ד משה ימין עוסק במשפט מנהלי ודיני חוזים
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים