שתף קטע נבחר

לקה בשיתוק מוחין בלידה. הפיצוי: 9 מיליון ש'

בית המשפט קבע שהצוות הרפואי בבית החולים איכילוב התרשל כשלא בדק את רמת הפחמן הדו חמצני בגופו של תינוק שנולד ב-2001

נער בן 13, שלקה בשיתוק מוחין בשעות הראשונות לחייו בבית החולים איכילוב בתל אביב, יפוצה על ידי המדינה ביותר מ-9 מיליון שקל. בית המשפט המחוזי בבאר שבע קבע שהצוות הרפואי בבית החולים התרשל בכך שלא בדק את רמת הפחמן הדו-חמצני בגופו ביומיים הראשונים אחרי הלידה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ה-ynet:

 

התובע נולד באוגוסט 2001 כשאמו הייתה בשבוע ה-27 להריונה (חודש שישי). כיום הוא משותק בכל חלקי גופו, אין לו כל יכולת תנועתית והוא אינו שולט על סוגריו. עם זאת, הוא מתפקד לחלוטין ברמה השכלית והתקשורתית ומודע למתרחש סביבו.

 

ב-2007 הגישו הילד והוריו תביעת רשלנות רפואית נגד המדינה, שאיכילוב נמצא בבעלותה. לטענתם, שיתוק המוחין הוא תוצאה של מחדלים רשלניים מצד הצוות שטיפל בילד ב-40 השעות הראשונות לחייו.

 

בתביעה נטען שהצוות לא ניטר בתכיפות את רמת הפחמן הדו-חמצני בגופו ולא זיהה שערכיו נמוכים. לטענתם, זה מה שהוביל לכך שאספקת הדם למוחו של התינוק פחתה, והדבר גרם להתפתחותה של מחלת החומר הלבן של המוח (PVL) שגרמה לשיתוק המוחין.

 

המדינה התגוננה בטענה שלא נפל פגם בטיפול שהעניקו הרופאים לתינוק, שנוטר בתכיפות, וכי בנסיבות המקרה ממילא לא היו אמצעים אפקטיביים להעלאת רמת הפחמן הדו חמצני בגופו. עוד נטען להיעדרו של קשר סיבתי בין הטיפול לבין שיתוק המוחין, שלטענתם מקורו בפגות.

 

מיליון שקל על עגמת נפש

השופט שלמה פרידלנדר קיבל את התביעה בין השאר על סמך עדות של מומחית מטעם התובעים, שלפיה התינוק סבל מחסר בפחמן דו חמצני במשך שעות רבות אך הצוות הרפואי לא היה ער לכך או לא טיפל בכך. השופט הדגיש שהטיפול הכללי בתובע אכן היה מצוין, אולם בפן של ניטור וויסות הפחמן הדו-חמצני בגופו באותן 40 שעות – הרופאים המטפלים התרשלו.

 

השופט הוסיף שיש קשר סיבתי בין היעדר הטיפול ברמת הפחמן הדו חמצני לבין מצבו של התובע, ואין לתלות את מצבו בפגותו, גם אם היא ייצרה סיכון רקע.

 

השופט, שהעמיד את תוחלת חייו של התובע על גיל 50, החליט לפסוק לו פיצוי של 9,069,000 שקל, מתוכם מיליון שקל על עוגמת נפש והשאר על טיפולים רפואיים, שיקום, מכשירים מיוחדים, התאמת דיור ועוד.

 

עם זאת, השופט ביקש מהמדינה להגיש הערכה של סכום הגמלאות שעתיד התובע לקבל מביטוח לאומי, ואלה ינוכו מסכום הפיצוי שנפסק לו. בנוסף הורה השופט להורי התובע להגיש לו תוכנית להשקעת הכסף לטובתו. משרד הבריאות ישלם לתובעים שכר טרחת עו"ד בשיעור של 26% מסכום הפיצוי לאחר ניכוי התגמולים מביטוח לאומי וכן הוצאות משפט.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעים: עו"ד ישראל וינברג, עו"ד שירי חסידוב
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד דפנה רוסן-זינגר, עו"ד שירי שאלתיאל
  • עו"ד אייל בן ישי עוסק ברשלנות רפואית
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים