שתף קטע נבחר

תביעה: קשיש נפגע מאימון צבאי בחוף בחיפה

חיילים שהתאמנו בבת גלים פגעו בטעות בבן 78 שהלך על החוף. הוא דרש 120 אלף שקל, אבל ביהמ"ש קבע שלא נגרם לו נזק כספי משמעותי

חיילים מחיל הים שהתאמנו בחוף בת גלים בחיפה פגעו בשוגג בקשיש שצעד להנאתו על החוף והפילו אותו. תביעה על סך 120 אלף שקל שהגיש נגד משרד הביטחון התקבלה בחלקה, ובית משפט השלום בתל אביב קבע שלא הוכח שנגרם לו נזק משמעותי, לכן הוא יפוצה רק בכ-20 אלף שקל.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

האירוע התרחש באחד הבקרים במאי 2012: בן 78 צעד בחוף וקבוצת חיילים שהתאמנה במקום רצה לכיוונו, פגעה בו והפילה אותו. כתוצאה מהנפילה, ראשו נחבט בקרקע והוא קיבל מכה חזקה בגבו. שני חיילים ניגשו אליו, סייעו לו לקום והציעו להסיעו לביתו, אך הוא סירב. הם ליוו אותו לבקשתו לתחנת האוטובוס הקרובה.

 

אלא שהכאבים שמהם סבל לא פסקו, ולאחר ארבעה ימים הוא פנה לאורטופד שמצא סימן חבלה בראשו ורגישות בגב ונתן לו חופשת מחלה שנמשכה 61 ימים. בתביעה הוא טען שמלבד הכאב והסבל שנגרמו לו, הוא גם נעדר לתקופה ארוכה מעבודתו בעסק המשפחתי, שספג מכך פגיעה כלכלית קשה.

 

הוא הוסיף כי נגרם לו "פחד-מוות" כששמע את קבוצת החיילים שועטת לעברו והבין כי הוא עומד להיפגע, והוא נותר בטראומה מתמשכת ובפחד מהתקהלויות. הקשיש העריך את נזקיו ב-120 אלף שקל, ותבע מהמדינה פיצוי בהתאם.

 

המדינה טענה מנגד שלא נגרם לתובע נזק ממשי: הוא לא אושפז או טופל עקב האירוע, ולא הפך לסיעודי. היא הוסיפה כי בתי המשפט מעולם לא פסקו פיצוי בגין "גרימת פחד מוות", וכי התובע, שעבר כבר מזמן את גיל היציאה לפנסיה, לא הוכיח כי עבד לפני התאונה וכמה הרוויח.

 

עוד הוסיפה הנתבעת, כי לתובע היסטוריה רפואית עשירה ומורכבת, ואם הוא הפסיק לעבוד, היה זה בשל מצבו הרפואי טרם האירוע.

 

עם תחילת ההליך המשפטי הגיעו הצדדים להסדר שלפיו התובע לא יטען שנגרמה לו נכות בגין האירוע, המדינה לא תטען נגד אחריותה, ובית המשפט יפסוק רק בעניין הנזק שנגרם לתובע והפיצוי לו הוא זכאי.

 

השופטת מי-טל אל-עד קרביס ציינה כי אף שנפילת הקשיש הותירה אותו חסר אונים וכאוב, הוא נפגע בטעות בידי חיילים ערכיים, שהביעו את התנצלותם וביקשו לסייע לו.

 

היא הוסיפה שמעבר לכך שקיבל ימי מחלה מהרופא, התובע לא הוכיח כי הוא בעל עסק או שעבד בו, ולא הציג ראיות שמוכיחות כי נגרם לו נזק כספי כלשהו. היא ציינה שלא הוצגה חוות דעת רפואית שמוכיחה פגיעה נפשית המפריעה לתפקודו היום-יומי.

 

על אף שלא הוכיח את נזקיו, השופטת קיבלה את התביעה בחלקה וקבעה כי על המדינה לשלם לתובע פיצוי של 13,500 שקל, בתוספת הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסך 3,200 שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד בן-ארי
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד גוטליב מפרקליטות מחוז תל אביב (אזרחי)
  • עו"ד דניאל אדזיאשוילי עוסק בדיני נזיקין
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים