דרשה להגדיל מזונות: 'התחלתי לשלם שכירות'
הסכמי גירושים אינם לנצח: שלוש שנים אחרי הפרידה הבינה אישה שאינה יכולה לממן קיום ראוי לשלושת ילדיה מ-3,000 שקל מזונות. השופט הסכים
מה עולה בגורל הסכם מזונות בין בני זוג גרושים בעקבות שינויים במצב הכלכלי ובהוצאות של הצדדים? אישה שמגדלת שלושה ילדים וקיבלה מבעלה 3,000 שקל מדי חודש, דרשה להגדיל את המזונות, בין השאר מאחר שלטענתה החלה לשלם שכירות להוריה שאצלם היא מתגוררת. הבעל התנגד, אולם בית המשפט לענייני משפחה בטבריה קבע שיהיה עליו לשלם 900 שקל נוספים מדי חודש.
היא הוסיפה שהאב ניכה מהמזונות 700 שקל לכיסוי הלוואה שנטלו במשותף, והסכום שנותר לה לא מספיק לדאוג אפילו לצרכיהם הבסיסיים של הילדים, ולכן היא מקבלת תרומות מזון. לדבריה, הנסיבות השתנו משמעותית מאז החתימה על הסכם הגירושים, בין היתר בשל העובדה שהאב לא משלם חלק מהתשלומים שהתחייב בהם.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- הפוגרום בהתנחלות: כמה ישלמו מתנגדי הרב?
- שיקרה שבעלה תקף אותה - והורחקה מהבית
- 220 אלף שקל לנפגע טראומה מתאונת רכבת
- ישלם לבנו 300 אלף שקל כדי שיעזוב את הבית
בהסכם הגירושים המקורי, שקיבל ב-2009 תוקף של פסק דין, נקבע שהאב ישלם 1,000 שקל לכל ילד ויישא בחלק מהוצאותיהם. שלוש שנים לאחר מכן פנתה האישה לבית המשפט ודרשה להגדיל הסכום ל-1,800 שקל לילד, ומאחר שהחלה לשלם להוריה דמי שכירות - ביקשה גם לחייב את האב לשאת במחצית מהוצאות הדיור.
תביעה
סבתא וסבא תבעו: תני לנו להיפגש עם הנכד
עו"ד אביטל רבינוביץ
הוריו של גבר שנהרג בתאונה ניהלו מאבק משפטי עם גרושתו שלא אפשרה את הקשר ביניהם. בבית המשפט התברר שהמציאות המשפחתית מורכבת
האב טען מנגד שאשתו לשעבר עובדת ומשתכרת יפה, וכי הסכם השכירות מול הוריה מפוברק. לדבריו הוא כורע תחת מצב כלכלי קשה: הוא נטל הלוואות ומנסה לכסות חובות, מה גם שנישא בשנית ונולדו לו עוד שני ילדים.
השופט מחמוד שדאפנה קבע כי האם הוכיחה שאירע שינוי מהותי במצבה הכלכלי, ומנגד האב לא הצליח להוכיח שהחוזה שעליו חתמה אשתו לשעבר מול הוריה אינו אמיתי. לפיכך, לא ניתן להתעלם מכך שכיום היא צריכה לשלם שכירות. מנגד הוכח שהאב כבר סיים לשלם את ההלוואה שבגינה קיזז כספים מהמזונות.
השופט הסביר שהקטינים לא צריכים "לשלם" על הוויתור שעשו הוריהם, והאב אינו יכול להתכחש לחובתו לשאת במדור ילדיו. נקבע שבעוד האם נושאת במרב הנטל, האב מסיר אחריות: הוא לא נושא בחלק מהוצאותיהם, אינו מקיים את הסדרי הראייה במלואם וגם לא מעביר לאם תשלום שמרטף.
השופט הזכיר שסכום המזונות שעליו הסכימו ההורים נמוך מהסכום הנחוץ לקיום אנושי מינימלי לפי ההלכה הפסוקה (1,300 שקל לחודש, לא כולל הוצאות מדור, חינוך, דמי טיפול והוצאות חריגות).
השופט הוסיף שלאב משכורת נאה והוא יכול לעמוד במזונות גבוהים יותר. משכך, הוחלט שהוא ישלם 3,900 שקל בחודש עבור מזונות ילדיו. בנוסף, הוא חויב ב-20 אלף שקל על הפרשי מזונות עבר וכן בתשלום חוגים והוצאות חריגות.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- שמות ב"כ המייצגים לא צוינו בפסק הדין
- עו"ד ניר ברקן עוסק בדיני משפחה
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים