שלמה SIXT איחרה בהעברת בעלות – ותשלם
בני זוג שקנו מכונית נאלצו להמתין 10 חודשים עד שהחברה הואילה בטובה להעביר את הבעלות על שמם. שופטת קבעה שההתנהלות ראויה לגינוי
כמה זמן לוקחת העברת בעלות על כלי רכב? בית משפט השלום בירושלים קבע לאחרונה שחברת "שלמה SIXT" תשלם 20 אלף שקל לבני זוג,
שנדרשו להמתין עשרה חודשים ולפנות להליך משפטי לפני שהצליחו להעביר על שמם את המכונית שרכשו. החברה טענה שהסיבה לעיכוב הייתה טעות טכנית, אולם השופטת סיגל אלבו קבעה שהתנהלותה ראויה לגינוי.
הזמן חלף והקונים לא שמעו מהחברה. הם לא ישבו בחיבוק ידיים אלא פנו אליה כמה פעמים, אך תמיד נדחו בתירוצים שונים או בהבטחות שהעניין יוסדר בקרוב. בשלב מסוים התברר לרוכשים שהמכונית רשומה בכלל על שם מישהו אחר, ולא נותרה להם ברירה אלא להגיש תביעה לביטול העסקה והחזרת הרכב לחברה תמורת הכסף.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- הבן תבע: הוריי התחייבו לתת לי דירה במתנה
- "את ליברלית מדי, הצלקת בישבן ריסנה אותך"
- למבוגרים בלבד: ייצוגית נגד אתר לסטוצים
- היה הסכם? עיריית ת"א ביזתה את ביהמ"ש
בני זוג קנו את המכונית ב-2012, ובמעמד הרכישה אמרו להם נציגי החברה שלצורך העברת הבעלות יש להמתין לקבלת ייפוי כוח. הצדדים סיכמו שייפוי הכוח יגיע תוך 30 יום, ולכן שילמו בני 58 אלף שקל, לקחו את המכונית ונסעו לביתם.
ייצוגית
פשרה: שילמתם לחברת ההשכרה על הדלק?
עו"ד אורלי בן עמי
לקוח ששכר מכונית מ"קל אוטו" הגיש בקשה לתביעה ייצוגית בטענה שהחברה גובה סכום לא תקין על השלמת הפער במיכל הדלק. מה נקבע?
בתחילת ההליך הגיעו הצדדים להסדר שלפיו הבעלות תועבר מיד על שם בני הזוג, שיגישו כתב תביעה מתוקן לפיצוי על עוגמת הנפש. בתביעה החדשה הם טענו שהתנהלות של "שלמה SIXT" גרמה להם לבזבוז זמן, לתקופה ארוכה ללא מכונית, לשכירת מכונית לכמה שבועות ולטרחה מרובה.
החברה טענה מנגד שבשל טעות משרדית הועברה הבעלות על שם לקוח שרכש מכונית אחרת, ובנקודה זו היא פנתה למשרד הרישוי לשינוי הרישום אך נתקלה בחוסר שיתוף פעולה. לשיטתה, הטעות לא מצדיקה פיצוי כה גבוה בגין עוגמת נפש, שכן בפועל לא נמנע מהתובעים לעשות שימוש ברכב.
בלתי סביר בעליל
הרשמת הבכירה סיגל אלבו קבעה שהעברת הבעלות ברכב בחלוף עשרה חודשים אינה זמן סביר ומהווה הפרה של ההסכם בין הצדדים. היא הבהירה ששלמה SIXT הפרה את ההסכם עוד בטרם הטעות בהעברת הבעלות ללקוח אחר, שהרי עד אז חלפו 50 יום שבמהלכם היה עליה לתת לתובעים את ייפוי הכוח.
יתר על כן, המשיכה הרשמת, גם אחרי הטעות לקח לנתבעת שמונה חודשים – פרק זמן בלתי סביר בעליל – וגם זאת רק לאחר הגשת התביעה לבית המשפט.
בנסיבות אלה, סיכמה הרשמת, התנהלותה של הנתבעת ראויה לביקורת ולגינוי. הנתבעת היא זו שבשל רשלנותה הועברה הבעלות ברכב התובעים על שם צד שלישי, ועל כן היה עליה לפעול בזריזות ובמהירות לתיקון המחדל, בפרט לאחר פניות חוזרות ונשנות שנעשו מצד התובעים.
בסיכומו של דבר נקבע כי הנתבעת תשלם לתובעים כ-20 אלף שקל, בין היתר כפיצויים על עוגמת נפש, הוצאות בגין השכרת רכב חלופי, וירידת ערך הרכב. בנוסף לכך, הנתבעת חויבה בהוצאות משפט בסך 2,375 שקל ושכר טרחת עו"ד בסך 8,000 שקל.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
- עו"ד יהודה לוי עוסק בדיני חוזים ומסחר
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים