תביעה: האלמן, הסבים המסיתים והסדרי ראייה
בני זוג שבתם מתה מסרטן ביקשו להרחיב את הפגישות שלהם עם נכדתם. אביה סירב בטענה שהסבים עלולים להסית אותה נגדו. מה קבע ביהמ"ש?
גבר שהתאלמן אחרי מות אשתו מסרטן סירב לאפשר להוריה להתראות עם נכדתם ביחידות, כיוון שלטענתו הם עלולים להאשים אותו באוזניה במות בתם ובבגידה בה. הסבים פנו לבית המשפט לענייני משפחה בתל אביב בבקשה שיורה על הרחבת המפגשים, אך הם נדחו.
השופטת שפרה גליק קבעה: "נוכח האמירות הקשות של הסבים בגנותו של האב בכתב תביעתם, אני סבורה שיקשה עליהם להימנע מדברים או ממסרים כאלה באוזני הקטינה, שכל מה שיש לה בעולמה הוא אביה".
בתביעה שהגישו טענו הסבים שהאב בגד בבתם בשעה שנאבקה על חייה ושכיום הוא מסית את נגדם את הנכדה. הם סיפרו שהוא לא מאפשר להם להשתתף במסיבות הגן וימי ההולדת של הילדה ואף אוסר עליהם לנשק או לחבק אותה.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- הבן תבע: הוריי התחייבו לתת לי דירה במתנה
- "את ליברלית מדי, הצלקת בישבן ריסנה אותך"
- למבוגרים בלבד: ייצוגית נגד אתר לסטוצים
- היה הסכם? עיריית ת"א ביזתה את ביהמ"ש
הסכסוך החל אחרי מותה של האישה ב-2009. לטענת האב, עוינותם של הורי אשתו כלפיו הובילה אותו לסרב לאפשר להיפגש עם בתו ביחידות מחשש שילעיטו אותה בשקרים לגביו. לכל היותר הוא אפשר להם לפגוש אותה בביתו, שעה וחצי בשבוע.
תביעה
סבתא וסבא תבעו: תני לנו להיפגש עם הנכד
עו"ד אביטל רבינוביץ
הוריו של גבר שנהרג בתאונה ניהלו מאבק משפטי עם גרושתו שלא אפשרה את הקשר ביניהם. בבית המשפט התברר שהמציאות המשפחתית מורכבת
האב סירב והתעקש שההאשמות כלפיו על בגידה הן מופרכות. לדבריו, הוא חושש שבתו תהיה חשופה לאנשים ששונאים את ההורה היחיד שנותר לה.
השופטת גליק הבהירה לסבים כי הזכות לבקש הסדרי ראייה עם נכדתם אינה מוחלטת ואינה מוקנית להם מראש. היא בחרה לא להסתמך על תסקיר העובדת הסוציאלית, שלקביעת השופטת הביעה אהדת יתר לעמדת הסבים.
לנוכח התנהלות הסבים קבעה השופטת גליק שלא ניתן בשלב הזה לאפשר להם להיפגש עם נכדתם לבד. כרגע, לטעמה, יש לאפשר להם לקיים מפגשים במרכז הקשר – מקום נייטרלי – שלא בנוכחות האב. אם אחרי חודשיים תחשוב העובדת הסוציאלית שהסבים לא מדברים בגנות האב, הם יוכלו לקחת את נכדתם לשעתיים.
בנוסף, מאחר שהאב הצהיר על כוונתו לעבור לחו"ל לצורך לימודים, החליטה השופטת כי במקרה כזה, הוא יאפשר לסבים לבקרה מספר פעמים בשנה.
סבים וסבתות שבנם או בתם אינם בחיים יכולים וצריכים להילחם על הקשר שלהם עם נכדיהם. עם זאת, עליהם לכבד את ההורה שנותר בחיים ולו על מנת שהנכדים לא ייפגעו.
כמו כן, ראויה לשבח העמדה שנקטה השופטת, כאשר בחרה לא לאמץ את חוות דעתה של העו"ס כתורה מסיני, ובתוך כך מתחה ביקורת על שירותי הרווחה.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובעים: עו"ד שירלי שדה
- ב"כ הנתבע: עו"ד גילי לאור-פליקסברודט
- עו"ד מיכל אופיר עוסקת בדיני משפחה
- הכותבת לא ייצגה בתיק
מומלצים