שתף קטע נבחר

הגיש תביעת גירושים – 3 ימים לפני לידת בתו

נישואים עכורים התפוצצו בשבוע האחרון להריון של האישה. הגבר טען שהיא מציקה לו, האישה התעקשה שהוא מהמר. בית הדין הרבני שם לזה סוף

מדובר כנראה בפרידה בתזמון המוזר ביותר שראה בית הדין הרבני האזורי בנתניה: תושב השרון פנה לבית הדין והגיש תביעת גירושים בזמן שאשתו בשבוע האחרון להריונה. הגבר תיאר מערכת יחסים עכורה במיוחד ובסוף גם קיבל את מבוקשו, לא לפני שזכה לביקורת קשה מאב בית הדין על העיתוי שבו בחר להגיש את התביעה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

הבעל הגיש את תביעת הגירושים במרס 2014, ימים ספורים לפני הלידה המיועדת, בטענה שמערכת היחסים נקלעה למשבר כל כך קשה, עד שלא הייתה לו ברירה. לדבריו, האישה הציקה לו, התעמרה בו והכפישה את בני משפחתו. בבית הדין הוא ציין כי אשתו הכתה אותו כמה ימים אחרי הלידה, וביקש לחייב אותה להתגרש ולשלול ממנה את הכתובה.

 

האישה הגישה בתגובה תביעה לשלום בית, ובד בבד גם תבעה מזונות ילדים בבית המשפט לענייני משפחה. היא אמנם העלתה טענות קשות כנגד בעלה, המרכזית שבהן שהוא מהמר מכור וכפייתי, אך אמרה שהיא מוכנה לחזור לחיות עמו בתקווה שיעבור טיפול. הבעל טען מנגד שאמנם הימר קצת בטוטו, אבל לא הפסיד סכומים גדולים ולפעמים אפילו זכה. לדבריו, ההימורים אינה הסיבה לבעיות במערכת היחסים.

 

הדיין הרב שלמה שפירא ביקר בחומרה את העיתוי שבו בחר הבעל להגיש את תביעת הגירושין: "אין ספק שגם אם האישה הייתה מכה את הבעל עקב קבלת תביעת הגירושין אין להאשימה על כך (ואף שאין ראוי לנקוט באלימות בכל מקרה)... תגובה זו הייתה תגובה טבעית של אישה מותשת, ימים ספורים אחרי הלידה, כשהיא מטופלת בתינוקת קטנה וילד קטן. איזו תגובה חושב הבעל לקבל בתמורה ל'מתנת הלידה' שנתן לה?".

 

הדיין שלל את טענת הבעל כי תביעת האישה לשלום בית אינה כנה על רקע פנייתה לבית המשפט לענייני משפחה. הרצון בשלום בית, הוא הבהיר, אינו מחייב ויתור על זכויות, ומי שייקבע אם התביעה כנה או לא הוא בית הדין.

 

למרות כל זאת קבע הרב לבסוף שאין מקום לשלום בית. מערכת היחסים בין הצדדים הייתה רעועה מהתחלה ולא בגלל ההימורים. לדבריו, הצדדים פשוט "לא השכילו לבנות מערכת יחסים נורמלית בין בני זוג".

 

מצד שני פסק הדיין שפירא שלא ניתן לחייב את האישה בגט: הבעל הוא שעזב את הבית, הוא שהגיש את תביעת הגירושין למורת רוחה של האישה, ומעבר לכך הוא לא הוכיח עילה מוצדקת לגירושים ואף לא לשלילת כתובה. הטענות שהאישה מציקה או רעה כלפיו אינן עילות מוצדקות לגירושין ולפטור כזה.

 

בנסיבות אלה הרב יכול היה רק להמליץ לצדדים להתגרש ולהתחיל בחיים חדשים. שני הצדדים הודיעו שהם מקבלים את ה"המלצה". את דמי הכתובה, בסך 300 אלף שקל, ישלם הבעל מתוך התמורה שיקבל על חלקו בדירה המשותפת, לכשתימכר. הדיינים אברהם מייזלס ורפאל י' בן שמעון הצטרפו לפסק הדין.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד יוסי הרשקוביץ
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד סמדר נבות
  • עו"ד אילן יעקובוביץ עוסק בדיני משפחה
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים