שתף קטע נבחר

יצא לג'וגינג ונפצע. העירייה תשלם 140 אלף ש'

תושב ירושלים שיצא לריצת ערב לא הבחין בפס ברזל על המדרכה, נפל ונחבל בפניו. בית המשפט קבע שהעירייה התרשלה בטיפול במפגע

תושב ירושלים יצא לריצת ערב ונפצע כשנתקל במפגע על המדרכה. בית משפט השלום בעיר הסכים שהפציעה נגרמה בשל רשלנותה של עיריית ירושלים, והורה לה לפצות אותו בכ-140 אלף שקל.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

המקרה אירע באוגוסט 2009: התובע יצא עם חבר בשעת ערב כדי לרוץ במסלול הנמצא בקרבת מקום מגוריו. הוא לא הבחין במכשול פס ברזל שהיה על המדרכה, ולכן נתקל בו ונפל. הוא נחבל בפניו ונזקק לטיפול רפואי, ובהמשך שבועיים וחצי נעדר מעבודתו כנהג בחברת הסעות.

 

בתביעת פיצויים שהגיש נגד העירייה הוא טען שהנפילה נגרמה כתוצאה מרשלנותה. הוא פנה למומחה רפואי בתחום אף-אוזן-גרון שהעריך כי נגרמו לו 28% נכות צמיתה בעקבות שינויים בצורת האף והפרעות נשימה. הוא הוסיף כי עקב הפרעות הנשימה הוא התקשה לישון באופן רציף, דבר שגרם לו לעייפות מתמדת ופגע ביכולתו לעבוד.

 

הוא דרש לפצותו הן בגין הסבל הפיזי והן בגין הפגיעה האסתטית שנגרמו לו, וזאת בנוסף להוצאות הרפואיות שלו.

 

העירייה טענה מנגד שבבדיקה שערך מומחה מטעמה לא נמצאו ליקויים במדרכות באזור, ולא ניתן לשלול סיבות אחרות שגרמו לנפילת התובע. עוד טענה כי יש לייחס לו אשם בשיעור של 15%, שכן האזור שבו רץ אינו מיועד לפעילות ספורטיבית, וכי עיסוקו בריצה העיב על יכולתו לסרוק את תנאי הדרך. היא הגישה חוות דעת מומחה רפואי משלה, שהעריך כי לתובע נותרה נכות של 10% בלבד.

 

ידעה ולא טיפלה

השופטת מירית פורר התרשמה כי התובע הוא אדם אמין. באשר לעדותיהם של נציגי העירייה קבעה כי קיימות בהן סתירות, שכן כמה נציגים טענו שקיבלו דיווחים לגבי פס המתכת, בעוד שנציגים אחרים העידו כי לא מצאו שום דיווח.

 

לאור הפערים בחוות דעת המומחים השונים של הצדדים, מינתה השופטת מומחה לטעמי בטיחות וכן מומחה רפואי. לגבי שאלת האחריות היא קיבלה את מסקנתו של מומחה הבטיחות, שלפיה אכן היה במקום מפגע בדמות פס מתכת, וקבעה כי העירייה הייתה מודעת לכך אך התרשלה בטיפול בו. לפיכך נקבע כי העירייה אחראית לנפילתו של התובע, אך יש להפחית 15% מן הפיצוי בגין אשמת התובע.

 

לגבי שאלת הנכות קיבלה השופטת את חוות דעת המומחה מטעמה, שלפיה עקב הנפילה נגרמה לתובע נכות צמיתה בשיעור של 14.5%.

 

בהתחשב במכלול הנסיבות פסקה השופטת כי עיריית ירושלים תפצה את התובע בסכום כולל של 141,190 שקל עבור הפסדי שכר וגריעה מהשתכרות עתידית, נזק לא ממוני והוצאות רפואיות, וזאת בצירוף שכר טרחת עו"ד בסך 33 אלף שקל והוצאות משפט.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 צילום: shutterstock
אילוחסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים