החלו עבודות הרכבת: יום כיפור של העסקים
אמנם הנהגים לא פגשו הבוקר פקקים יוצאי דופן, אבל בעלי העסקים ביהודה הלוי התעוררו לסיוט. הרחוב התל אביבי נחסם לתנועה והטרקטורים מרעישים. בעל דוכן אוכל מספר: "זה כמו יום כיפור, אין כלי רכב או הולכי רגל". לעומתו בדוכן מפעל הפיס עסקים כרגיל: "אנשים לא מוותרים על הימורים"
עבודות הרכבת כבר כאן: רחוב יהודה הלוי בתל אביב הפך היום (ב') כמעט שומם, כשרק רעש העבודות נשמע באוויר. בתי הקפה, שעד כה היו מלאים באנשים, נשארו חצי ריקים, אולי בגלל הפחד מפקקי ענק שהרתיעו רבים מלהגיע לאזור, ובסופו של דבר לא התממשו.
כתבות נוספות בנושא עבודות הרכבת הקלה
ביהמ"ש דחה את עתירת העסקים נגד הרכבת
בעלי עסקים: לא נשרוד את עבודות הרכבת
הרכבת הקלה תקפיץ את מחיר שיפוץ הבית?
לא רק נהגים יסבלו: הרכבת תביא לזיהום אוויר?
הסוחרים במקום, אשר בשבועות האחרונים ניהלו מאבק לצמצום הפגיעה בעסקיהם, מיואשים ומצפים לפגיעה חדה בהכנסות. "קיווינו שזה לא יקרה אבל זה כן קרה, הסיוט התחיל", סיפר יניב מאיר מ"סביח דה לוקס", "היום זה עדיין בשליטה, יש פה המון כוחות של עיריית תל אביב ושל נת"ע, והם עובדים בצורה מסודרת יחסית. ההפחדה עבדה והמון אנשים לא הגיעו לאזור, אז הרחוב די שומם כרגע. אנשים פשוט ברחו מתל אביב ולא הגיעו לאזור.
מאיר מתאר את המתרחש ברחוב כ"חג עצוב". לדבריו, "יש אווירת ערב חג, אפילו ביום רגיל יש יותר פקקים בלי החסימה של הכבישים. היום היה פשוט להגיע לפה, כי לא היו אנשים ברחוב".
האם לדעתך זה יתבטא גם במכירות?
"זה בטח יתבטא גם במכירות. תהיה השפעה. כשגשר מעריב ייהרס הלחץ על דרום תל אביב יהיה יותר מאסיבי – ואנשים יברחו מהאזור. זה לא סנריו של הפחדות סתם, זאת מציאות. אנחנו חיים את זה, נחיה את זה. יהיו פה אנשים שישרדו את זה, אנשים שלא ישרדו את זה. אבל החיים פה עוברים תהליך, יש פה אווירה לא נעימה ברחוב. אווירה של תל אביב בערב חג קשה, לא שמח".
אילן טיברגר, הבעלים של "בר בריאות" שמוכר אוכל צמחוני טבעוני, אמר: "אני בהלם. אפילו שידעתי שכך זה יראה - הופתעתי. זה כמו יום כיפור - אין תנועת כלי רכב או הולכי רגל. הבעיה היא שגם השליחים לא יכולים להגיע לכאן, כי אין נתיב תחבורה והם לא יכולים לנסוע על המדרכה. בחברת ההזמנות שאני עובד איתה, 'תן ביס', אמרו לי לסגור את האתר של העסק היום כדי לראות איך הם מתארגנים".
כיצד התכוננת היום לתחילת העבודות?
"נראה לי שעשיתי יותר מידי אוכל, למרות שעשיתי קצת פחות מביום רגיל. המטרה עכשיו היא לעשות עסק יותר רזה שישרוד".
תמיד יש מי שיהמר
שאקי, בדוכן של מפעל הפייס, מדווח דווקא שהעסקים כרגיל. כנראה כשהחלום על זכייה בכסף גדול חזק יותר מהחשש של הפקקים.
"לא חשבתי שככה זה יראה", הוא אומר, "הופתעתי לטובה. הכל נראה לי רגיל, הולך וזורם. כנראה שאצלי זה להיפך, אנשים בדרך כלל באים לבדוק טפסים ולשלוח לוטו כבר ב-8 או ב-9 בבוקר לפני העבודה, והיום כולם היו פה. אנשים כנראה לא מוכנים לוותר על ההימורים. אני לא חושש - תמיד יש מי שיהמר. בעזרת השם אחרי שהעבודות יסתיימו אני עדיין אהיה פה וגם אביא איזו זכייה בחיש גד".
אהרון אלטר מ"אלטר מזוודות", ברחוב יהודה הלוי מבטיח למצוא דרכים להחיאת העסק, כמו הורדת מחירים ומכירה דרך אתר האינטרנט. "אני לא חושש מכלום. אני בתוך זה, לא יכול לשנות כלום", הוא אומר, "אני משתדל לשנות אצלי כמה דברים בעסק, כדי שזה ייתן לי איזה ערך מוסף".