שתף קטע נבחר

הכה שכן בחדר מדרגות. הפיצוי: 125 אלף שקל

בשני מקרים שונים, אחד מהם באמצעה של אסיפת דיירים, הכה גבר את שכנו וגרם לו נזק גופני. בהליך הפלילי הוא הורשע בתקיפה, ובהמשך חויב לשלם

סכסוך דיירים שהידרדר לאלימות הסתיים בשני הליכים בבתי משפט: דייר בבית משותף שהכה את שכנו בשתי הזדמנויות שונות הורשע בהליך פלילי בעבירה של תקיפה, ובהמשך נאלץ להתמודד גם עם תביעה אזרחית לפיצויים. במסגרתה קבע בית משפט השלום בתל אביב כי הוא ישלם לקורבן 125 אלף שקל על נזקיו.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

האירוע הראשוני התרחש באסיפת דיירים ב-2004 ובמסגרתו תקף הנתבע את שכנו לעיני שאר הדיירים, קרע את חולצתו ואיים לפגוע בו ובבני משפחתו. כעבור כחודש נפגשו השניים בקומת הקרקע של הבניין והנתבע שוב תקף את השכן, הפיל אותו על הרצפה וגרם לו לחבלות ונזקים באוזניו ובאזור הלסת. בעקבות אירועים אלה הוא הורשע בהליך פלילי בתקיפה שגרמה לחבלה.

 

ב-2008 הגיש השכן גם תביעה אזרחית לפיצויים על הנזקים שנגרמו לו, וטען שמאז שהותקף הוא לא מסוגל לעבוד בשעות החשיכה וסובל מבעיות שמיעה, שפגעו בתפקודו בעבודה ובמשכורתו. כמו כן הוא ביקש להסתמך על חוות דעת מומחים רפואיים שלפיהן הוא סובל מנכות רפואית ותפקודית בשיעור של כ-50%.

 

בהתחשב במצבו ובחומרת מעשיו של התוקף, ביקש התובע לפסוק לזכותו פיצוי כספי בסך כ-900 אלף שקל עבור נזק לא ממוני, הפסדי שכר והוצאות רפואיות.

 

הנתבע טען מנגד כי לא הובאה כל ראיה לכך שנגרמו לתובע הפסדי שכר, וציין שהוא סובל מנכות רפואית משוקללת בשיעור של 15% בלבד. לדבריו התובע התגרה בו לפני התקיפה, ועל כן יש לייחס לו אחריות לנזקיו, שאותם העריך בלא יותר מ-20 אלף שקל.

 

"תופעה מבהילה"

השופט ד"ר מריו (מנחם) קליין קיבל את חוות דעת המומחים, שקבעו את נכותו הרפואית המשוקללת של התובע בשיעור של כ-50%.

 

עם זאת, השופט התייחס לעובדה שהתובע חזר לעבוד מאז המקרה, ולאחר שעיין בתלושי השכר שלו הגיע למסקנה שכושר השתכרותו כתוצאה מהתקיפה נפגע בשיעור של 25%.

 

לדברי השופט, מערכת אכיפת החוק חייבת להילחם ב"תופעה המבהילה והמאיימת" של האלימות בחברה, כאשר אחת הדרכים לעשות זאת היא דרך פגיעה מכאיבה בכיסו של התוקף. הוא קבע שהנתבע אחראי לנזקיו של התובע בניכוי של 25%, שאותם ייחס לתובע שלא הכחיש כי התגרה בנתבע.

 

לבסוף הורה השופט קליין לנתבע לפצות את התובע בסכום של כ-125 אלף שקל, בנוסף להוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בשיעור 23.4% מסכום הפיצוי.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים