הבעל הכה ואנס - אך עונשו קוצר כי שילם קנס
במשך שנה נהג גבר לתקוף את אשתו ולבצע בה עבירות מין, אבל שופטי העליון הסכימו להקל בעונשו. מסר לקראת יום המאבק באלימות נגד נשים
היום (ד') צוין יום המאבק הבינלאומי באלימות נגד נשים: בית המשפט העליון קיבל לאחרונה
את ערעורו של בעל אלים, שהורשע בעבר בתקיפה ובעבירות מין קשות כלפי אשתו, והורה לקצר את העונש שלו משמונה שנות מאסר ולהעמידו על שבע שנים ושלושה חודשים. השופטים הסבירו את ההחלטה בכך שהוא הודה במעשיו ושילם לאישה 50 אלף שקל.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- סירבה להתגרש – ותשלם לבעל 60 אלף שקל
- לא היה צו חיפוש? זוכה מהחזקת סמים בבית
- נפל לבור ביוב ברמה"ש. הפיצוי: 1.4 מיליון ש'
- בג"ץ דחה משת"פ פלסטיני שביקש אזרחות
לאורך כל השנה הראשונה מאז נישואי בני הזוג נהג הגבר באלימות מחרידה כלפי אשתו. כבר ימים ספורים לאחר החתונה הוא שבר את הטלפון הנייד שלה, הביע ספקות לגבי בתוליה ודרש ממנה לבצע בדיקה רפואית. כמה ימים לאחר מכן הכה בה באגרופיו וגרם לה לחבלות ולנפיחות קשה בפנים.
תביעה
קנוניה מהכלא: אב אלים פעל לנשל את אשתו
עו"ד יעקב בלס
בזמן שהוא מרצה 18 שנות מאסר על אונס בנותיו ותקיפת אשתו, שיתף גבר פעולה עם אביו כדי למנוע ממנה כספים. בית המשפט מנע זאת ממנו
במקרה אחר הצליחה האישה לברוח לביתה של משפחתו המורחבת, אך הוא הגיע גם לשם והמשיך להכות אותה – הפעם בעזרתן של אמו ואחיותיו. מעבר לכך ביצע בה הבעל מעשה סדום למרות תחינותיה.
לבסוף, הצליחה האישה להימלט ופנתה לעזרת הרשויות. ב-2014 הגישה המדינה כתב אישום נגד הבעל לבית המשפט המחוזי בנצרת, ובו ייחסה לו עבירות חמורות של ניסיון וביצוע מעשי סדום ותקיפות בן זוג בנסיבות מחמירות. הבעל הודה והביע חרטה וצער על התנהגותו. הוא סיפר על הרקע המשפחתי הקשה שממנו הגיע, והסביר שבשל החינוך שבצלו גדל הוא מתקשה להפנים את זכויות הנשים במשפחה.
בית המשפט הרשיע את הנאשם וגזר עליו שמונה שנות מאסר בפועל, שנתיים מאסר על תנאי והורה לו לפצות את האישה ב-50 אלף שקל.
חודש מיום הרשעתו ערער הבעל על עונשו לבית המשפט העליון. הפעם הוא טען שבכלל לא ביצע את העבירות שיוחסו לו וסירב לשלם לאישה פיצויים. הוא ציין שבית המשפט המחוזי לא הסביר לו את משמעות הודאתו ולא הקריא בפניו את כתב האישום.
מנגד, טענה המדינה כי כתב האישום הוקרא למערער בשפתו – ערבית - וכי עונשו נגזר בהתחשב בחרטה שהביע על מעשיו, שכעת מוטלת בספק. בנוסף ציינה המדינה את מצבה הקשה של האישה, הסובלת מבעיות גופניות ונפשיות חמורות מאז האירועים, ומתקשה להמשיך בחייה.
במהלך הדיון, חזר בו המערער מטענותיו והודה בשנית במעשיו. עם זאת, הוא ביקש להפחית מעונשו ולגזור עליו תקופת מאסר הנעה בין מספר חודשים לשלוש שנים, בהסתמך על פסיקה קודמת באישומים דומים.
בהחלטת העליון כתב השופט אליקים רובינשטיין: "הנפש מתקוממת למקרא מעשיו של המערער אשר השתמש בכוחו הפיזי העדיף כדי לאמלל את חיי אשתו החלשה ממנו. מעבר לאלימות כלפי המתלוננת, הוסיף המערער חטא על פשע בביצוע מעשה סדום".
השופט הדגיש את חומרת מעשיו של המערער, שהתנהג כאילו אשתו הייתה רכושו הפרטי ודחה את טענתו כאילו בית המשפט המחוזי חרג ממדיניות הענישה המקובלת, שכן אף אחת מהפסיקות שהציג לא עסקה במקרים המשלבים עבירות אלימות ומין ביחד.
ואולם, מכיוון שהמערער הודה לבסוף במעשיו ושילם לאישה את הפיצוי הכספי, החליט השופט לקצר את עונש המאסר בפועל, כך שיעמוד על שבע שנים ושלושה חודשים בלבד.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ המערער: עו"ד ויסאם לידאוי
- ב"כ המשיבה: עו"ד מורן פולמן
- עו"ד מתן סדן עוסק במשפט פלילי ומייצג נאשמים בעבירות מין ואלימות במשפחה
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים