שתף קטע נבחר

הנאשם לא הורשע כדי שיוכל להמשיך במג"ב

שוטר בן 46 המשרת בירושלים ביצע עבירות בנייה ביישוב מגוריו ועמד בפני כתב אישום. בית המשפט הסכים להימנע מהרשעה כדי לא לפגוע לו בקריירה

שוטר מג"ב שהודה בביצוע עבירות בנייה בקרקע בבית ג'אן, ביקש מבית משפט השלום בקריות לסיים את ההליך הפלילי נגדו מבלי להרשיעו. השופט מוחמד עלי הסכים לוותר על ההרשעה, בנימוק שהיא עלולה לסיים את הקריירה של הנאשם.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בין פברואר למאי 2011 נמצא כי שבעה בעלי קרקע בבית ג'אן שבגליל העליון השתמשו בשטחם לצרכים מסחריים אף שיועד לחקלאות ומגורים. על חלק מהשטח הוקם עסק למכירת מכוניות, ובחלקו האחר אוהל ששימש עסק לאירועים וחתונות. נגד השבעה הוגש כתב אישום וביוני 2015 הם הודו במסגרת הסדר טיעון והורשעו. הוטלו עליהם קנסות והתחייבויות להימנע מביצוע עבירות דומות במשך שנתיים, ואיסור שימוש בקרקע ללא היתר.

 

נאשם אחד מבין השבעה, שוטר מג"ב, ביקש מבית המשפט שימנע מלהרשיע אותו, בשל ההשלכות של ההרשעה על פרנסתו. הוא הציג תסקיר של שירות המבחן, שבו פורטו נסיבותיו האישיות. צוין כי הוא בן 46, נשוי ואב לשלושה, שמבצע את תפקידו במשך כ-18 שנה באופן אחראי ומקצועי. לאחרונה הוא חווה שני משברים כשאשתו חלתה במחלה ממארת, ואמו הלכה לעולמה.

 

השוטר לקח אחריות מלאה והתחרט על ביצוע העבירות. לדבריו הוא לא בדק לעומק אם יש היתרים לשימוש בקרקע, ולא היה מעורב בפועל במה שקורה. בנסיבות אלה המליץ השירות להימנע מהרשעה, ולהטיל עליו שירות לתועלת הציבור בהיקף של 100 שעות בשנה.

 

המדינה התנגדה לבקשה, וטענה כי דווקא העובדה שמדובר בשוטר, שאמור לשמש דוגמה, היא בעלת משקל וצריכה להטות את הכף לכיוון הרשעה.

 

לפעמים זה מוצדק

השופט מוחמד עלי חלק על עמדת המדינה וקבע כי יש נסיבות מיוחדות המצדיקות הימנעות מהרשעה בעבירות תכנון ובנייה, ובמקום ניתן להטיל עונשים שיסייעו לאכוף את החוק ולמנוע הישנות עבירות בעתיד.

 

השופט אמנם הדגיש שאין להקל ראש בפגיעה בערכים המוגנים ובראשם השמירה על שלטון החוק, בטח ובטח על ידי שוטר שתפקידו לאכוף את החוק, אך במקרה זה לא מדובר בעבירות ברף חומרה גבוה. המבנים שנבנו אינם מבני קבע וניתנים להסרה בקלות, מה גם שהנאשם פועל להכשרת השימוש החורג מול הוועדה המקומית.

 

השופט גם התייחס לכך שהנאשם הוא רק אחד הבעלים של הקרקע ולא השתמש במבנים בפועל, ואף התחשב בנתוניו האישיים, בהם הפגיעה הגדולה בעתידו התעסוקתי, שעלולה לגרור אחריה ההרשעה. בתוך כך ציין השופט כי מעצם העובדה שהנאשם משרת בירושלים, הרחק ממשפחתו, ניכר כי השירות חשוב לו ביותר.

 

בשילוב מכלול השיקולים, החליט השופט להימנע מהרשעה והטיל על השוטר עבודות שירות לציבור בהיקף של מאה שעות, והתחייבות כספית בסך 10,000 שקל להימנע מביצוע עבירות לפי חוק התכנון ובנייה במשך שנתיים.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המאשימה: עו"ד צחי בן עיון
  • ב"כ הנאשם: לא צוין
  • עו"ד משה לין עוסק בתחומי המקרקעין ותכנון ובנייה
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
ארכיון. למצולם אין קשר לכתבה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים