פסטיבל במחלוקת: התביעה נגד תיאטרון חיפה
לפני כחמש שנים הפיקה חברת "יוניבנט" פסטיבל ילדים לתיאטרון אבל לא קיבלה תשלום בטענה לחריגה מהתקציב. הסכסוך הגיע לבית המשפט
בית משפט השלום בחיפה קבע לאחרונה שתיאטרון חיפה ישלם כ-33 אלף שקל
לחברת "יוניבנט הפקות" עבור הפקת פסטיבל הצגות ילדים שנערך לפני כארבע שנים. התיאטרון טען לחריגה מהתקציב המקורי, אך נדחה.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- כחלון, זה הפיצוי שמגיע למרוקאים ולעירקים?
- האישה ברחה - הנישואים הותרו בהיעדרה
- הנאשם לא הורשע כדי שיוכל להמשיך במג"ב
- בית המשפט נגד בית המשפט: מי נהג ברכב?
לפני כחמש שנים חתם התיאטרון העירוני בחיפה על הסכם עם "יוניבנט הפקות" בנוגע להפקת פסטיבל הצגות ילדים בחג הפסח 2011. לאחר הפסטיבל המשיכה החברה בקידום הפקת הפסטיבל של 2012 ובמקביל החלה בהכנות להפקת אירוע נוסף, לציון 50 שנים לתיאטרון.
הריקוד האחרון
תביעה: דיסקוטק נסגר בגלל שיפוץ של שכנים
עו"ד הילל בבייב
למשך זמן קצר בעשור שעבר פעל מועדון ברחוב יפו בי-ם, אולם בעיות בטיחות הביאו לסגירתו. ביהמ"ש קבע שהאשם בעבודות שביצעו השכנים
אלא ששינויים בהנהלת התיאטרון הובילו לסיום שיתוף הפעולה בין הצדדים, ובעקבות מחלוקת לגבי חובותיו הכספיים של התיאטרון, פנתה החברה ללשכת ההוצאה לפועל בתביעה לקבלת סכום בסך 49,770 שקל. כתוצאה מהתנגדות התיאטרון לשלם, הועבר העניין לבית המשפט.
החברה טענה שהתיאטרון הפר את ההסכם בין הצדדים, כאשר לא שילם את מלוא התמורה עבור הפקת פסטיבל מ-2011, וכי הפר גם את הסיכום העקרוני באשר להפקת הפסטיבל הבא. היא דרשה שישולם לה עבור הכספים שהוציאה על טיסה ושהות בדנמרק לשם תכנון הפסטיבל, וכן את עלות שכר הפקת האירוע הנוסף.
התיאטרון ביקש לדחות את התביעה, וטען ש"יוניבנט" אינה זכאית לדבר, שכן התנהלותה גרמה לחריגה של 200 אלף שקל מהתקציב. בנוסף טען התיאטרון שהסכים לשלם עבור הוצאות נסיעת נציגי התובעת לחו"ל, אך לא על ארוחות הנציגים, שלדבריו לא נתמכו בקבלות.
לבסוף, הדגיש התיאטרון את העובדה שהמשא ומתן לגבי הפקת האירוע לציון חגיגות היובל כלל לא הבשיל לכדי הסכם מחייב, כך שפעולות החברה בוצעו לפי שיקול דעתה העסקי בלבד.
חברת ההפקה הודתה שהחלה בביצוע עבודות לאירוע חגיגות היובל עוד לפני שנחתם הסכם, אך הסבירה שכך נהוג ומקובל בענף, ושמנכ"ל התיאטרון לשעבר, דרור גרבר, אף אישר את הדברים בעדותו.
השופט אפרים צ'יזיק התרשם שהמתח האישי בין מנהלי הצדדים הוא זה שהוביל לתיקון התקציב, וכן למחלוקת שגרמה להם להגיע לבית המשפט. לפיכך הוא הבהיר שהצדדים לא הגדירו סעיפים תקציביים מראש, ובהתאם דחה את בקשת התיאטרון לקזז את חובותיו לחברה מהטעם של חריגה מהתקציב.
כמו כן קבע השופט ש"יוניבנט" פעלה כראוי כאשר שלחה את נציגיה לחו"ל כחלק מפעולות הכנה לפסטיבל – שבסופו של דבר לא הופק על ידה – שכן הסתמכה על כך שההסכמה החוזית עם התיאטרון כוללת תשלומי כלכלה בזמן הנסיעה.
טענת החברה שלפיה בענף התיאטרון נהוג להתחיל בהפקה גם לפני שנחתם הסכם התקבלה אף היא על ידי השופט, שקבע שהיא זכאית לשכר ראוי עבור ההשקעה שביצעה.
לפיכך, הורה השופטת לתיאטרון לשלם לחברה 33,007 שקל עבור הפקת פסטיבל 2011, החזר הוצאות כלכלה על הנסיעה לדנמרק ושכר עבור ההכנות להפקת אירוע היובל. התיאטרון חויב בהוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך 5,000 שקל.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובעת: עו"ד אהרוני
- ב"כ הנתבעת: עו"ד ש. כרוב
- עו"ד גיא שרים עוסק בדיני חוזים
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים