שתף קטע נבחר

הפועל באר שבע ננזפה: כך לא מפטרים מאמן

אחרי 15 שנה במחלקת הנוער של המועמדת לאליפות פוטר עופר לביא ללא שימוע וללא פיצוי. בבית הדין לעבודה נקבע: "זו פרקטיקה הראויה לגינוי"

על רקע מאבק על אליפות המדינה בכדורגל שיוכרע מחר (שבת), עוד כאב ראש קטן לקבוצה של אלונה ברקת : בית הדין לעבודה בעיר קבע לאחרונה שהמועדון ייאלץ לשלם כ-123 אלף שקל למאמן עופר לביא, שאחרי 15 שנה במחלקת הנוער פוטר ללא שימוע, ולמעשה גילה על כך במקרה מהתקשורת.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

במהלך המשפט התברר כי הפועל באר שבע לא נוהגת לערוך שימוע למאמנים שהיא מפטרת, ועל כך כתבה השופטת יעל אנגלברג שהם: "היעדר קיומו של שימוע כשיטה, היא פרקטיקה הראויה לגינוי".

 

לביא אימן במחלקת הנוער של הפועל באר שבע מאז 1994, ותחת בעלים שונים הייתה הקבוצה שייכת לעמותת "התאגדות לתרבות גופנית הפועל באר שבע". ב-2007 נרכש המועדון על ידי "החברה לקידום הספורט באר-שבע בע"מ", שבראשה עומדת היום ברקת. ב-2009 הופסקה עבודתו של לביא בנסיבות שנויות במחלוקת, ובעקבותיה הוא הגיש את התביעה.

 

לטענתו, במאי 2009 הוא גילה באמצעי התקשורת שאדם אחר מונה לתפקיד מאמן הקבוצה ששיחקה תחתיו. מכך הוא הסיק כי פוטר מתפקידו מבלי שנערך לו שימוע, מבלי שניתנה לו הודעה מוקדמת ומבלי ששולמו לו פיצויי פיטורים כדין. לדבריו, בשל ההמשכיות שחלה בעבודתו חייבת הבעלים הנוכחית לשלם לו פיצויי פיטורים גם בעבור התקופה שקדמה להיותה מפעילת המועדון.

 

בנוסף טען לביא שלא נמסרו לו תלושי שכר, ולכן הוא לא היה מודע לעובדה שלא שולמו לו דמי הבראה, פדיון ימי חופשה והוצאות נסיעה.

 

צפו: הפועל באר שבע נערכת למשחק הקריטי שעשוי להביא למועדון אליפות

צילום ועריכה: אורן אהרוני

צילום ועריכה: אורן אהרוני

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

החברה טענה מנגד שכשרכשה את המועדון מהעמותה, התחייבה האחרונה לסיים את ההתקשרות עם עובדיה ומסרה לה שהתובע קיבל ממנה את מלוא הזכויות המגיעות לו, והוא אף חתם על כתב ויתור. היא הוסיפה שלביא לא פוטר אלא נטש את מקום עבודתו, ובאותה עת לא פנה אליה בדרישה לקבלת זכויות כלשהן.

 

מפטרת בלי שימועים

אבל השופטת אנגלברג שהם קיבלה את גרסתו של לביא: "מעדויות עדי הנתבעת עולה כי גרסת התובע שלפיה איש לא שוחח עמו קודם להפסקת עבודתו, לא נסתרה. יתר על כן, כל עדי הנתבעת הרלוונטיים טענו כי הם אינם יודעים מי שוחח עם התובע".

 

היא דחתה את הטענה שלפיה לביא חתם על כתב ויתור על זכויותיו. מהעדויות התברר כי הסכום שהוצע לו לא כלל שום חישוב ברור ומבוסס, והסכום כלל לא התייחס לתשלום פיצויי הפיטורים.

 

השופטת הוסיפה כי "טענת הנתבעת שלפיה רכשה את המועדון כשהוא נקי מהתחייבויות לעובדים, אינה יכולה לעמוד כנגד טענות העובדים לזכויותיהם על פי דין ועניינה במישור מערכת היחסים ההסכמית בינה לבין העמותה בלבד".

 

לבסוף נקבע כי הפועל באר שבע תשלם ללביא כ-123 אלף שקל, בהם פיצויי פיטורים עבור 12 שנות עבודה, וכן פיצויים בגין אי עריכת שימוע, דמי הבראה, פדיון חופשה, נסיעות ועוד. בנוסף היא חויבה בהוצאות משפט בסך 20 אלף שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד מיכה דוד
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד ירון הורוויץ, עו"ד עידו בר נתן
  • עו"ד גדי פקדו עוסק בדיני עבודה
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
אלונה ברקת
צילום: אורן אהרוני
מומלצים