שתף קטע נבחר

נכה ביקש מעלון. בעלת הבית: "זה לא אסתטי"

בן 80 שגר בשכירות בקומה 3 בת"א ביקש לבנות התקן לכיסא הגלגלים בחדר המדרגות. החברה שבבעלותה המבנה סירבה, והוא פנה לביהמ"ש

בית משפט השלום בתל אביב, בשבתו כבית דין לשכירות, קבע לאחרונה כי קשיש נכה המתגורר כדייר מוגן בדירה בקומה שלישית בבית ברחוב ביאליק בעיר, יוכל להתקין בחדר המדרגות מעלון לכיסא גלגלים. בכך דחתה השופטת עידית ברקוביץ את עמדת החברה שבבעלותה בבניין, שטענה שהמעלון יהווה מפגע אסתטי למבנה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

את התביעה הגיש הקשיש (80) לבית משפט השלום בתל אביב בשבתו כבית הדין לשכירות. הוא סיפר שהוא מתגורר בדירה עשרות שנים, ובמשך הזמן בריאותו הידרדרה והוא הפך מוגבל בתנועותיו. בבניין אין מעלית ולפיכך הוא לא יכול לצאת מביתו. התובע הדגיש כי התקנת המעלון ופירוקו יהיו על חשבונו וללא גרימת נזק לבניין. לדבריו, סירוב הנתבעת פוגע בזכותו הבסיסית לעצמאות ולחופש תנועה.

 

צפו: מאבק הנכים על מקום ברכבת

צילום: בראל אפרים אורי דוידוביץ' חגי דקל

צילום: בראל אפרים אורי דוידוביץ' חגי דקל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הנתבעת, "מיכה חברה לנאמנות והשקעות", טענה כי הקשיש הגיש את התביעה בעיצומו של משא ומתן על פינוי דירתו במטרה להפעיל עליה לחץ. לדבריה, הוא הדייר המוגן היחיד שנותר בבניין והוא מנסה לכפות עליה את רצונו ולהכתיב לה התקנת מעלון באופן העלול למנוע שימוש סביר מהדיירים האחרים.

 

החברה הוסיפה שהמעלון יגרום נזק אסטטי למבנה לשימור, ויפגע במראהו ובאופי הבניין המאוכלס על ידי צעירים. כמו כן, התובע לא הוכיח שיש לו לקות פיזית המגבילה את תפקודו. מכל מקום, סיכמה, אם המעלון יותקן - על התובע לפצותה על הנזקים שייגרמו לה.

 

השופטת עידית ברקוביץ הבהירה כי אמנם חדר המדרגות הוא בבעלות הנתבעת אולם יש לתובע זכות שימוש בחדר המדרגות, המהווה את דרך הגישה היחידה לדירתו. היא הדגישה שחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות קבע כעקרון יסוד את זכותו של אדם עם מוגבלות ל"השתתפות שוויונית ופעילה בחברה בכל תחומי החיים".

 

אמנם לנתבעת אינטרס לגיטימי לשמור על חזות הבניין, הסכימה השופטת ברקוביץ', אך מצד שני אין להתעלם מצרכיו של הדייר המוגן, שלא יוכל להתגורר בדירתו אם לא תונגש כראוי. נקבע כי אין הכרח שהדייר יהיה נכה בשיעור של 100% כדי לקבוע כי הוא בעל "מוגבלות פיזית". בנסיבות אלה, המעלון הוא צורך "בסיסי, חיוני ונדרש" להמשך חייו בדירתו.

 

לסיכום נקבע כי יתכן שהמעלון יגרום לשינוי חזותי מסוים של חדר המדרגות, אך לא מדובר בשינוי משמעותי שיגרום לירידת ערך אלא להיפך: "קיומו של מעלון מעיד על התחשבות בבעלי צרכים מיוחדים ועשוי להעלות את קרנם של בעלי הבית בעיני הבריות".

 

לפיכך קיבלה השופטת את הבקשה ונתנה רשות לתובע להתקין מעלון בחדר המדרגות. הנתבעת חויבה לשלם לו הוצאות ושכ"ט עו"ד של 7,500 שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
  • עו"ד שרית דיאמנט עוסקת בדיני מקרקעין
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים