המשטרה התרשלה – והרישיון יוחזר לנהג
בעקבות תאונה קטלנית נפסל רישיונו של נהג אמבולנס. הוא ביקש לקבל אותו בחזרה והשופטת הסכימה: המשטרה ביצעה טעות גסה גם אם בתום לב
בית המשפט לתעבורה באשדוד הורה לאחרונה להחזיר את הרישיון לנהג אמבולנס שהיה מעורב בתאונה קטלנית,
לאחר שהשופטת רבקה שוורץ הצביעה על שורה של מחדלים וכשלים
בחקירת המשטרה את המקרה.
בעקבות התאונה נפסל רישיונו של הנהג ולא הוחזר לו עד היום. לאחרונה נדונה בבית המשפט בקשה שלו להחזרת הרישיון, כשמנגד הגישה המדינה בקשה להארכת הפסילה. הנהג טען שהמשטרה התרשלה בחקירת התאונה, בשל היעדר תיעוד ממצאים בווידאו בניגוד לנוהלי חקירת תאונת דרכים, והיעדר מדידות של סימנים בזירת התאונה.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- האחים, ירושת הדירות ותרגיל המסים שכשל
- הבעיות הנפשיות העניקו למובטל 100% נכות
- בשביל גט: הוציאה סמסים מהטלפון של בעלה
- על הסכין: הסכנה המשפטית בניתוח פלסטי
התאונה התרחשה לפני כשנה: נהג האמבולנס הוציא אותו ממוסך לאחר תיקון, פגע במשאית, ואז סטה ופגע באשתו של בעל המוסך. היא נפצעה באורח קשה ולמחרת מתה מפצעיה. כיום מתנהל נגד הנהג משפט שבו הוא מואשם בנהיגה רשלנית שגרמה למות האישה. הנהג טען שמיד לאחר ששילב להילוך אחורי עלו הטורים עלו, האמבולנס האיץ במהירות והבלמים פשוט לא עבדו. עדי ראייה התרשמו שמשהו ברכב לא בסדר. אחד מהם סיפר לגבי הנהג כי "ראה שאין לו שליטה עליו".
מחדל
שוטרים התרשלו בחקירה – הנהג הפוגע זוכה
עו"ד משה בורנשטיין
כתב אישום ייחס לנהג אי ציות לרמזור ואי מתן זכות קדימה להולכת רגל ברמת גן. אבל כשהשוטרים החוקרים עלו להעיד, הצטיירה תמונה אחרת
הוא הפנה לכך שניתן למחוק התראות על תקלות ממחשב הרכב, ואין תיעוד למועד איפוס קוד תקלה. בהקשר זה הוא הדגיש את העובדה שהרכב הועבר למוסך UMI – יבואן האמבולנס – לתקופה ממושכת לצורך הבדיקה, אף של-UMI אינטרס כלכלי הנובע מתוצאות אותה הבדיקה.
המדינה התנגדה לביטול הפסילה בהתחשב בראיות המבססות לטענתה את האישום המיוחס, וטענה שאין נסיבות חדשות המצדיקות החזרת הרישיון למבקש. היא הוסיפה שאין בסיס לטענות בדבר קונספירציה בין המשטרה לבין UMI ואין לאפשר לנאשם לנהוג בטרם הוכרעה שאלת אחריותו לגרימת התאונה.
אי אפשר להתעלם
אלא שהשופטת רבקה שוורץ קבעה שהרישיון יוחזר לנהג וכתבה בפסק הדין כי "לא ניתן הסבר סביר ומניח את הדעת מדוע הבוחנים לא בדקו את מצב הדוושות ברכב מיד עם הגעתם לזירת התאונה ולא הנציחו את הרכב והזירה בווידאו כהוראות הנוהל בחקירת תאונה".
היא ציינה שחסר תיעוד מצד מעורבים בחקירת התאונה, כך שקשה לקבל תמונה מלאה – אילו הנחיות חקירה ניתנו ועל ידי מי, מדוע לא בוצעו מדידות רלוונטיות ולא נבדקו כווני חקירה רלוונטיים.
בנוגע לאחסון הרכב במגרש UMI כתבה השופטת: "בית המשפט אינו קובע ממצאי מהימנות עדויות בשלב זה ואף לא קביעה עובדתית, חס וחלילה, לעניין קונספירציה, ואולם אי אפשר להתעלם מהטעות הגסה, גם אם נעשתה בתום לב, בהעברת הרכב למוסך של החברה היבואנית... אף שלחברה אינטרס מובהק בתוצאות בדיקת הרכב. ואם לא די בכך, הרכב אוחסן במוסך החברה שבועות, ללא השגחה ו/או תיעוד במצלמות".
השופטת שוורץ הוסיפה שלכאורה גבוהים סיכויי ההגנה להביא לזיכוי המבקש מחמת הספק. נכון להיום, כתבה, ומבלי להקל ראש בתוצאה הטראגית, לא ניתן לטעון שהוא עדיין מסוכן: "התנהלות המשטרה במהלך החקירה רשלנית. התנהלות זו מצביעה על מחדלי חקירה משמעותיים ומקשה על הירידה לחקר האמת".
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ נהג האמבולנס: עו"ד ארגמן עומרי
- ב"כ המדינה (המבקשת): עו"ד נדב אוחנה
עו"ד אסף שמיר עוסק בתעבורה
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים