כך טורטר נכה צה"ל שסובל מפוסט-טראומה
גשש בן 47, ששוחרר מהצבא לפני עשר שנים, ביקש לחשב מחדש את אחוזי הנכות שלו. אבל הוועדה במשרד הביטחון דחתה אותו שוב ושוב בלי לנמק
בית המשפט המחוזי בחיפה הורה לאחרונה למשרד הביטחון להחליף את הרכב הוועדה הרפואית
שדנה בעניינו של נכה צה"ל שביקש להרחיב להכיר בכך שמחלת הפיברומיאלגיה שממנה הוא סובל נבעה מהשירות הצבאי. השופטת עפרה ורבנר הורתה על שינוי ההרכב לאחר ששוב ושוב נמנעה הוועדה מלנמק מדוע היא דוחה את המבקש.
אבל אף שחוות דעת מומחה שמונה מטעם משרד הביטחון לא שללה קשר סיבתי בין הפיברומיאלגיה לבין הנכות המוכרת, החליטה הוועדה הרפואית של קצין התגמולים לדחות את הבקשה.
פסקי דין מעניינים נוספים בערוץ משפט ב-ynet:
- עובדת זארה כונתה "גנבת". הפיצוי: 30 אלף ש'
- הילדים נגד אמם: הירושה מאבא היא רק שלנו
- פוטרה מקבוצת כדורגל – הבעלים יפצה מכיסו
- רוכש דירה יפצה קבלן בגלל תגובה בפייסבוק
מדובר בגשש לשעבר, כיום בן 47, שלקה במהלך שירותו הצבאי בתסמונת פוסט טראומתית וסבל מפגיעות בעמוד השדרה ובשמיעה. הוא נאלץ לפרוש מהשירות בגיל 37 ומשרד הביטחון הכיר בו כנכה צה"ל בשיעור של 44%. לפני ארבע שנים הוא ביקש מקצין התגמולים לחשב מחדש את שיעור הנכות כך שתחול גם על מחלת הפיברומיאלגיה (מחלת שרירים) שממנה החל לסבול. בקשתו נתמכה בחוות דעת רפואית שקבעה כי המחלה פרצה בעקבות הפוסט-טראומה.
תביעה
חייל לשעבר צפה ב"בופור" - ויוכר נכה צה"ל
עו"ד שרון מאירי
בסוף שנות ה-80 שירת חייל במוצב בלבנון בזמן התקפה של חיזבאללה. שופט קיבל את טענתו שצפייה בסרט שנים אחר כך עוררה בו פוסט-טראומה
בשני ערעורים שהגיש לבית המשפט הוא טען שתשובת הוועדה לא נומקה ולא כללה התייחסות ראויה לחוות הדעת המקצועיות שהגיש. לדבריו נמסרה לו החלטה לקונית שקבעה רק שלא נמצא קשר סיבתי בין הפוסט-טראומה לבין הפיברומיאלגיה. בשלב מסוים הוא גם ביקש להחליף את הרכב הוועדה.
במענה לערעור השיב משרד הביטחון שאין זה מקרה יוצא דופן המחייב גיבוש הרכב חדש, ואפשר בהחלט להחזיר את המקרה לדיון נוסף בפני הוועדה הנוכחית, רק הפעם – בניגוד לגלגול הקודם – לתת לה הנחיות ברורות יותר.
החמיצה את ההזדמנות
אולם השופטת עפרה ורבנר סברה שהוועדה קיבלה הנחיות ברורות כבר במסגרת הערעור הראשון אך לא נתנה מענה ענייני וראוי, ולא ניסתה למלא אחרי הוראות בית המשפט.
בנסיבות אלה, נקבע, עולה חשש שחברי הוועדה אכן נעולים בדעתם וייתכן שלא יצליחו להשתחרר ממנה גם אם היא מוטעית. לפי השופטת, מבחינתה ומבחינת החוק זו סיבה מספיק טובה כדי להורות על החלפת הרכב.
משכך, השופטת הורתה על החזרת הדיון בעניינו של הגשש לשעבר לוועדה בהרכב חדש. הפעם חויבה הוועדה לבדוק היטב את טענות המערער ואת חוות הדעת הרפואיות ולנמק כיצד הגיעה להחלטה שהגיעה אליה – חיובית או שלילית.
משרד הביטחון, שבהתנהלותו אילץ את המערער להגיש ערעור שני מאותה סיבה, חויב בהוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד של 2,000 שקל.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
- עו"ד תמר סיון ממשרד צדקוני סיון עוסקת בתביעות של נכי צה"ל
- הכותבת לא ייצגה בתיק
מומלצים