שתף קטע נבחר

 

נגד הפלות ונישואי גייז. חבל ההצלה של תרזה מיי

אחרי ההשפלה בבחירות: ר"מ בריטניה תיפגש היום עם מנהיגת המפלגה היוניוניסטית-דמוקרטית (DUP) מצפון אירלנד, שנחשבת לתומכת גדולה של ישראל ומתנגדת לשוויון לקהילה הלהט"בית. על הפרק: סגירת הסכם שיותיר את השמרנים בשלטון. שר החוץ בוריס ג'ונסון הכחיש שהוא מתכנן להפיל את רה"מ, ושר האוצר לשעבר אוסבורן אמר: "תרזה מיי היא אישה מתה מהלכת"

סיכום תוצאות הבחירות באולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

סיכום תוצאות הבחירות באולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שר החוץ של בריטניה בוריס ג'ונסון הכחיש היום (יום א') שהוא זומם להפיל את ראש הממשלה תרזה מיי אחרי שבסוף השבוע ספגה מכה פוליטית קשה עם היחלשות המפלגה השמרנית שבראשותה בבחירות הכלליות. ג'ונסון, לשעבר ראש העיר לונדון, צייץ בחשבון הטוויטר שלו שהכתבה שהתפרסמה במהדורת יום ראשון של העיתון "דיילי מייל" תחת הכותרת "בוריס מתכונן לרוץ לראשות הממשלה בזמן שמיי נאחזת בשלטון" היא "שטות". "אני תומך בתרזה מיי. בואו נמשיך בעבודה", כתב שר החוץ הבריטי.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

  

ראש הממשלה מיי נתונה בלחצים כבדים, בין היתר מצד חברים במפלגתה, לאחר שהשרמנים הפסידו את הרוב שלהפם בפרלמנט בבחירות שנערכו ביום חמישי האחרון. מפלגתה של מיי פנתה למפלגה היוניוניסטית הדמוקרטית (DUP) מצפון אירלנד כדי לקבל ממנה תמיכה ולשמור על הרוב שלה בבית הנבחרים בלונדון.   

 

לא זומם להפיל את ראש הממשלה. בוריס ג'ונסון ותרזה מיי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
לא זומם להפיל את ראש הממשלה. בוריס ג'ונסון ותרזה מיי(צילום: רויטרס)

ייפגשו היום במעון ראש הממשלה בלונדון לדון בתנאי הסכם השותפות בין שתי המפלגות. תרזה מיי מהמפלגה השמרנית וארלין פוסטר מהמפלגה היוניוניסטית-דמוקרטית מצפון אירלנד (צילום: AP) (צילום: AP)
ייפגשו היום במעון ראש הממשלה בלונדון לדון בתנאי הסכם השותפות בין שתי המפלגות. תרזה מיי מהמפלגה השמרנית וארלין פוסטר מהמפלגה היוניוניסטית-דמוקרטית מצפון אירלנד(צילום: AP)
לשכתה של מיי הודיעה אמש ששתי המפלגות הגיעו להסכמה על עקרונות הסכם שיתוף הפעולה ביניהן, אלא שלאחר מכן הבהירו שני הצדדים שהשיחות ביניהם עדיין מתקיימות.

 

ממעון ראש הממשלה ברחוב דאונינג 10 בלונדון נמסר שמיי מקווה להשלים בשבוע הבא את ההסכם עם ה-DUP עם חידוש מושב הפרלמנט. היום צפויה מיי להיפגש בלונדון עם מנהיגת מפלגת DUP, ארלן פוסטר ולדון עמה בתנאי ההסכם בין שתי המפלגות.

 

מנהיג הלייבור ג'רמי קורבין, שרשם הישג גדול בבחירות הכלליות בניגוד לכל התחזיות, אמר שהוא מאמין שראש הממשלה מיי תודח מתפקידה ושהוא יוכל להחליף אותה בתפקיד. הוא אמר שדי ייתכן שייערכו בחירות חדשות עוד השנה או מקסימום בשנה הבאה. "אנו מוכנים להילחם בקמפיין בחירות נוסף", אמר קורבין.

 

הפגנה בלונדון נגד ראש הממשלה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הפגנה בלונדון נגד ראש הממשלה(צילום: EPA)
שר האוצר לשעבר של בריטניה ג'ורג' אוסבורן, חבר המפלגה השמרנית, יצא במתקפה חריפה נגד ראש הממשלה ואמר בראיון לרשת BBC ש"תרזה מיי היא אישה מתה מהלכת. השאלה היא כמה זמן היא תהיה על סף מוות". אוסבורן לא נחשב בלשון המעטה לידידה של ראש הממשלה הבריטית, בייחוד לא אחרי שהיא פיטרה אותו בשנה שעברה לאחר שמונתה לתפקיד במקומו של דיוויד קמרון.

 

המפלגה היוניוניסטית-דמוקרטית הפכה בן לילה לסנסציית הבחירות בבריטניה ולמפלגה שהצילה את המפלגת השמרנית. למעשה, ללא תמיכת השכנים מצפון-אירלנד לא הייתה יכולה מיי להמשיך לכהן בתפקידה. 

 

מנהיגת המפלגה היוניוניסטית־דמוקרטית, ארלין פוסטר, הפכה לנושא השיחה הכי חם בבריטניה בסוף השבוע, אחרי שסייעה למפלגה להשיג את ההישג הגדול ביותר שלה אי פעם - 10 מושבים בפרלמנט הבריטי.  




מאמין שהבחירות הבאות ייערכו השנה או מקסימום בשנה הבאה. מנהיג הלייבור ג'רמי קורבין (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מאמין שהבחירות הבאות ייערכו השנה או מקסימום בשנה הבאה. מנהיג הלייבור ג'רמי קורבין(צילום: רויטרס)

המפלגה הוקמה ב-1971 והיא אחת משתי מפלגות פרוטסטנטיות־יוניוניסטיות, התומכות בהישארות צפון-אירלנד כחלק מבריטניה, אבל המדיניות שלה שנויה במחלוקת בתחומים אחרים: היא מתנגדת להפלות, אלא אם מדובר בהפלה שהיא צורך רפואי דחוף, למתן זכויות שוות לקהילת הלהט"ב ולנישואים חד-מיניים.

 

המפלגה לא מכירה בנזקי האקלים ומתנגדת ליוזמות שונות לצמצום הנזק האקולוגי, וחברים בה אף לא מכירים באבולוציה האנושית. 

 

במשאל העם על פרישת בריטניה מהאיחוד האירופי תמכה המפלגה באופן גורף בפרישה. במפלגה מעוניינים בברקזיט קשה, כלומר בהיפרדות מוחלטת של בריטניה מהאיחוד האירופי.

  

המפלגה נחשבת תומכת גדולה מאוד של ישראל. היא התנגדה לאורך השנים לחרמות נגד ישראל, תקפה את ארגוני החרם השונים והביעה תמיכה מוחלטת בישראל במהלך המבצעים הצבאיים השונים. חברי המפלגה אף הצביעו בפרלמנט הבריטי נגד הכרה חד-צדדית במדינה פלסטינית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים