בריאות  מגזין מנטה - ישן  בריאות
כל האמת על המחקרים שמראים שאין נזק מסלולרי
יפה שיר-רז
פורסם: 12.10.07, 12:05
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 380 תגובות ב-350 דיונים
181. "הדור השלישי"? בקושי דור אחד משתמש בנייד והם אומרים בפרסומות
חשוב!   (13.10.07)
כאילו 3 דורות משתמשים בפלאפון ורומזים שהנה, אין בעייה. עדיף להשתמש רק במקרי חירום בפלאפון, כמו כן, הוצאות הפלאפון כמעט לא מוכרות בהוצאות לעומת שיחות של בזק. ועוד דבר חשוב: לעולם אל תטעינו את הפלאפון בחדר השינה, זה כאילו שמתם על ידכם אנטנה סלולארית.
182. כתבה חשובה ופה התייחס לנושא הארובות והסרטן
עוד כתבה שכדאי לערוך   (13.10.07)
בשנת 2004 התקיים דיון בועדת הפנים של הכנסת וועדת איכות הסביבה של הכנסת בדבר פיקוח על מפעלים מזהמים , כאשר ידוע למשרדים והעלו את הנתונים בכינוס בדבר הכמות האדירה של נפגעים מהארובות באיזור המפרץ ובשאר האיזורים בארץ. מתוך הועדה נשמע קול של אחד המנכ"לים לשעבר של המשרד לאיכות הסביבה בדבר אי היכולת של המשרד לבדוק את הארובות ואת הצינורות של כל מפעל תקציבית ולהעביר את הפיקוח במלואו למשרד. מתוך עדות של מהנדס סביבה של אחד המפעלים הכי מזהמים בארץ נאמר שאין שום אפשרות ולא משנה מה יעשו שהמפעלים יוכלו להפסיק לזהם וישחררו את המידע. מן הראוי שיבחנו שוב את האפשרות לאחר שסוף סוף יש סיכוי כלשהו שהציבור יהיה ער לעובדות ולפגיעה באזרחים ע"י זיהום ולכן גם יהיה כוח פוליטי בתחום, ולשנות את דרכי הפיקוח כך שכל מפעל שרוצה להקים ארובה מעשנת או צינור או כל הגדרה אחרת בתחום ייאלץ לשלם מס ארובה או מס צינור למשרד לאיכות הסביבה שבתוכו יישב גם גוף שמנוהל ע"י עמותה ציבורית שפועלת לטובת הציבור(אי אפשר לסמוך רק על המשרד שהינם תחת השפעת בעלי המפעלים) בנוסף הוצאת מהנדס הסביבה מחוץ לפיקוחו של המפעל כלומר לא המפעל יקבל אותו לעבודה ולא ישלם לו אלא גוף חיצוני מטעם הציבור או המשרד לאיכות הסביבה על מנת שהנתונים עצמם אם יש צורך שישארו חסויים במקרה של ביטחון יישארו בידי המדינה ורק גורמים נציגים של הציבור בעמותות יוכלו לפקח תוך עיון בדו"חות , אשר כיום מוסתרים ברובם מעיני הציבור ע"י המפעלים.
183. גם למבקרים יש אינטרסים סמויים
ישראל   (13.10.07)
למשל, גברת יפה שירז יכולה לכתוב כתבה של 1000 מילים, ולהתפרנס לא רע מחוסר המסקנות. כנ"ל פוליטיקאים שיש להם יופי של נושא להתנגח עם הון ושלטון. כולם מקשקשים. אף פעם לא יכולות להיות מסקנות חד משמעיות שוללות את הסיכון, ולפיכך שכל אחד יקח בחשבון שיש סיכון, והבה ונראה מה הוא יעשה עם המסקנה הזו! האם גב' שירז, שמבטאת פיקפוק וסלידה מכל מה שמריח סלולר, הפסיקה להשתמש בסלולר? והאם היא רוכבת על אופניים במקום לנסוע במכונית?
184. למה צריך מחקרים רואים שהמכשיר מתחמם
גל   (13.10.07)
ושבדור השלישי לא רק המחיר עולה אלא גם הטמפרטורה וכפי שמצוין גם בכתבה עולה גם רמת הקרינה. לא רק שמפרנסים את חברות הסלולר אלא גם מחביאים מאיתנו סכנות על דברים שאנו חשופים ונחשפים אליהם. כל אחד ואחת יעשו את השיקול מה לעשות עם זה או איך לעשות את זה קצת פחות ועם קצת יותר חלופות אחרות.
185. אנשים מתים בתאונות דרכים בגלל דיבור בסלולר יותר מנזק הקרינה!
טכנולוגיה הורגת ,   ********************   (13.10.07)
י
186. השאלה האמיתית היא האם הטלפון הרגיל מסוכן כמו הסלולארי?
האמת יוצאת לאור   (13.10.07)
בטח יש גם קרינה מהטלפון אם כי נמוכה קצת יותר אבל יש ואף אחד לא עושה על זה מחקר וזה מה שבאמת חמור כי טלפון משתמשים שעות וע"י כולם שווה מחקר האמת תזעזע את כולם אבל עדיף לדעת אותה מאשר לחלות בסרטן מטלפון.......
187. ל-4
חוקרת ,   אוניברסיטת ת"א   (13.10.07)
אתה שקרן מסריח. אין אף תרופה לשום סרטן יש רק שרידות אחרי 5 שנים, 10 שנים וכו'. הטיפולים הם קשים וכואבים ולרוב לא מצליחים. ובמוח זה הכי גרוע. ניתוחי מוח הם מסובכים, גידולים שלוחצים על מיקומים אסטרטגיים עשויים לפגוע ביכולת לדבר, לחשוב,לנשום. לשקרנים כמוך שמנצלים את אמון הציבור צריך לקחת את הרישיון.
188. תגובה ל-56 (רוני) ודומיו
אבי ,   ראשל"צ   (13.10.07)
מר רוני הנכבד כאשר לא מבינים שותקים ולא מפריכים סיסמאות שטוחות. מה שכתב 52 בקשר לנתונים הטכניים הוא נכון. אלא שאתה ושכמותך שלא מבינים על מה מדובר צועקים סיסמאותשמאכילים אותכם כל מיני בורים אחרים. למשל, 1) בכל הכתבה לא התיחסו כלל להספקי השידור ולתקנים הקיימים, לא התיחסו לחוסר האחידות של התקנים במדינות השונות שבהם נערך המחקר. 2) כבר קבעת שביגלל השחיתות אין בקרה על עוצמות השידור, ובכן תשאל את חברת פלאפון כמה פעמים כנסו אותה על חריגה. מסקנתי היא שאתה ושכמותך אנשים שיטחיים שאינם יורדים לעומק העניין וסתם מפליצים סיסמאות לאויר. אין להתיחס אליכם ברצינות.
189. ל-78 הקונילמל בפריז
אבי ,   ראשל"צ   (13.10.07)
נכון מערכת העצבים כולה לכל סוגיהה מגיבה לגירויים חשמליים ומאחר והיא (מערכת העצבים) משמשת בקרה ומשוב לתפקוד הגוף, יש לה השפעה על תפקוד הגוף, אבל, כאשר מחשבים את המרחק של ההשפעה של השדה המגנטי והחשמלי (הניצב לו) שמיצר מכשיר הטלפון ואת תחום התדרים ואת האנרגיה ליחידת שטח מתקבלת תמונה שונה לחלוטין מהתמונה שמציירים הבורים והתמימים אחולי הסיסמאות. לשם פרופורציה גם מגהץ מקרין אנרגיה ובתדר גבוה הרבה יותר מהטלפון (תחום האינפרא אדום), והוא מחמם רקמות (תנסו ותראו). גם הטלויזיה מקרינה ,כן, המסך מקרין ועוד בתדר גבוהה הרבה יותר מהמגהץ הוא מקרין בתדר ה-U.V שהוא הרסני לעניים ועל זה אין פוצה פה ומצפצף. בקיצור, כל הרעש מתיחס לסיסמאות שטוחות ולא מבוססות ולא מגובות בנתונים ממשיים, בכל המאמר החלול הזה אין התיחסות לפילוח המשתמשים, אין התיחסות לעוצמות שידור, אין התיחסות לתקני שידור במדינות בהן בוצע המחקר. בעברית לעם מאמר לא רציני ושטוח.
190. שאלתם את עצמכם פעם כמה פעמים
ליאור   (13.10.07)
טלפון סלולארי הציל חיים?
191. לשחר ולמידע נוסף
תגובה לשחר   (13.10.07)
לשחר הפיסיקאי המצטיין מהטכניון, אני מבינה שאתה לא יודע איך מחפשים מחקרים במד ליין אז את התסכול שלך אתה מוציא בכל ידיעה שמדברת על נזק של סלולרי בטענה שאין מחקרים שמוכיחים זאת, שזו תעמולה, כו וכו וכו. אם תטרח לחפש במדליין תראה שהמחקרים מגיחים אחד אחד אז מספיק עם ההצגות האלה, זה לא עובד תנסה משהו אחר. למי שבאמת לא יודע לקרוא מחקרים אתר מצוין שגם נותן קישור למחקרים (כן שחר, גם על נזקי סלולר) וגם מציג אותם במילים פשוטות לקהל הרחב שווה מאוד קריאה http://www.microwavenews.com/
192. הרחיקו ילדיכם מטלפונים סלולריים
ד"ר שלומי ,   צפון   (13.10.07)
הבעיה ב"ה" הידיעה היא הילדים. הם יהיו חשופים הכי הרבה שנים להכי הרבה קרינה. גידול שפיר של עצב השמיעה יראה לכולנו כמחלה "טובה" לעומת הנזקים שעוד נראה. כמי שעוסק במחקר אני אומר - קיים נזק ואפשר לראות אותו בניתוח נכון של המחקרים. לצערנו הקף הנזקים יתגלה לאט לאט לאורך השנים הבאות.
193. מידע רלוונטי ולא רלוונטי
רונן ,   צפון   (13.10.07)
בכתבה הארוכה ומלאת האינפורמציה חסר נתון מרכזי כמה אנשים השתתפו במחקר ספציפי ומי ניהל את המחקר. ללא נתון זה אין כל בסיס לכל טענה המופקת ממידע שנאסף במחקר. מחקר יכול להכיל גם משתתף אחד. לגבי כל שאר המסקנות אין להן כל בסיס ללא מידע בסיסי על המחקר שעליו הן מתבססות. ועם כל הכבוד לכתבת מידע זה לא מופיע בכתבה.
194. דור 3 יגמור דור שלם של ילדים
דב   (13.10.07)
נמאס מהקרינות האלה, זאת הסיבה לכישלון של דור 3 ברחבי העולם
195. תגובה לכתבה:
ניר   (13.10.07)
אל תנסו להתווכח בעוד 20 שנה נראה אם זה מסרטו או לא! נ.ב:איזה מזל שההורים שלי מתעקשים על טלפון סלולארי רק מגיל 18!
196. לרובי
מירטה   (13.10.07)
מה מסוכן לדעתך?
197. ל 152 הכותב בשכר
דבלה   (13.10.07)
תגיד,כמה משלמים לך שם? אני מקווה שזה מצדיק את מה שאתה עושה...נבלה!
198. ל4 לא יכל להיות שאתה רופא! ישמרנו האל משכמותך!
(13.10.07)
199. ל- 4
דני   (13.10.07)
אתה רופא כמו שאני צנצנת. התגובה שלך היא התגובה המטומטמת ביותר שראיתי מימי. לפי הלוגיקה שלך כיוון שהיום ניתן לבצע ניתוח מעקפים אז אפשר לאכול מה שרוצים גם אם זה סותם את עורקי הלב. תסלח לי, אבל אתה ממש טמבל רופא אמיתי
200. אמ'שך חלולה
דורית   (13.10.07)
201. ל-161 האפידמיולוגית
אורית ח. ,   רמת השרון   (13.10.07)
את בעצמך מטעה. ומה שחמור הוא שההטעיה שלך עולה לנו בבריאות.
202. ל 4 וכל היתר,שאלת הקרינה והנזק בגינה הוא תחום עיסוקי........
ביקורת דרכונים #### ,   בעליה למטוס ####   (13.10.07)
כפתולוג הבודק ממצאים שבניתוח לאחר המוות אך הידע שלי בנושא מוגבל במעט בו עסקתי וחקרתי ואם אוכל לתרום את תרומתי לאתר זה העשה ברצון רב,אם כן...עד היום לא הוכחו מעל לכל ספק הקשר בין גידול סרטני לקרינה או סוג הקרינה לרבות עוצמתה לבין התוצאה עליה מדברים או חושדים בקשר אליה,אך אנני נציג מטעם החברה והאתר כאן חשוב לי יותר מהשיקולים הצרים של חברות הסלולאר ועל כן החובה המוסרית שלי כפתולוג עם הידע המוגבל לתחום זה הוא לכתוב שלדעתי יתכן שיעברו עוד שנים רבות עד שנוכל להגיע לממצאים ברורים אשר יקשרו או ישללו את הקשר הנסיבתי בין הקרינה לתוצאותיה.באופן אישי אני מרחיק את הרמקול והמיקרופון מהאוזן עד כמה שניתן במהלך השיחה ומעדיף להשתמש בספיקר על מינת לשלול אפשרות של נזק מצטבר למרות שאין עדות לנזק נסיבתי ברור אך אנני מעונין להמתין עד להוכחת הקשר הנסיבתי במידה ויוכח קשר מסוג זה,ובכל אופן עצתי לכל הגולשים היא להפחית בזמן השיחה ולא להגיע למצבים בהם האוזן "מתחממת" ואם ישנו סיכוי של אחד למאה אלף שננזק במהלך השנים מדוע שלא נצמצם את האפשרות בשלב זה?.הטענה העיקרית שלי כנגד כל חברות הסלולאר היא הצבת האנטנות חדשות לבקרים מעל גגות בתים פרטיים אשר משכירים לחברות את השימוש בגג וההתקנה הנעשית באופן "תמוה" בשעות לא שיגרתיות אם אפשר להגדיר אותן ככאלה כמו בשעות הדימדומים 3-4 לפנות בוקר.יתכן שזאת תוצאה של האינטרס של החברות שלא לפגוע בלקוחות בשעות שמדברים בלולאר ולכן ההתקנה של המשדרים נעשית בשעות אלה,אך אם הייתי צריך לסכם את המלצתי האישית במשפט לגולשי ynet הייתי מציע להפחית במשך השיחה ולהשתמש בספיקר ולמנוע את התחממות האוזן בשעת השיחה שהיא התוצאה ולא הסיבה.במידה ויופנו אליי שאלות בנושא אשמח להציע אך אני מבקש להתיחס לדעתי כדעת יחיד ואישית שלא מחייבת ואינה מבוססת ממחקרים,שהרי נעשו מאות מחקרים ויש הסותרים אלה את אלה.אעשה כל שאוכל כדי לכתוב את דעתי לגולשי האתר אך אני מדגיש שוב כי מדובר בדעתי האישית וישנם חוקרים המנוסים בסוגי ה לאין שיעור מהידע שלי בשאלות אלה. אני חייב לציין שתגובות בשכר מצאתי כאן ולא מעט ! ביקורת דרכונים #### בעליה למטוס ####
203. הסלולרי,העישון,השומן,המתוגן,..אז מה נישאר ?
(13.10.07)
204. איבוד זיכרון וכאבי ראש
מ ,   ירושלים   (13.10.07)
גם אם אין עדיין הוכחות חותכות לגבי סרטן, שמתי לב שמאז שיש לי סלולרי, יש לי כאבי ראש, חוסר ריכוז והזיכרון שלי נחלש מאד. את הקרינה אפשר להרגיש פיזית כחום וערפול אחר שיחה ממושכת. לצערי אני בין הפטפטנים שלשמוע צרות של חברים עומד אצלי בעדיפות ראשונה, ואני מתגעגעת לתקופה שלא היה ברשותי סלולרי. בנוסף לכל זה, בעידן שלפני הנייד אנשים פחות איחרו לפגישות ועמדו במילה שלהם.
205. ל - 4, רופא ?
חיימקיס ,   חיפה.   (13.10.07)
אם אתה אכן רופא, היכן אתה עובד ? נראה לי שאתה מתפרנס מהמצב של חולי הסרטן. שימוש נרחב = חולינוספים = תעסוקה בעבודה ( פיטורים ). שלא נדע ! לעצם הענין, בארץ נהוג בדרך כלל למרוח כל דבר, כאשר נראה שיש בעיה ברמת הקרינה הבטיחותית פשוט מעלים את הסף.ברגע שאנשים / חולים יתחילו לתבוע את חברות הסלולר ויצרני המכשירים, יתחילו אז בעצם לחפש פתרון אמיתי לבעיה. מלבד זאת, יש עוד מוקדי קרינה רבים ואף גרועים ממכשירי הסלולר ותחנות הבסיס. כל מכשירי המכ"ם, תחנות שידור וכו' משדרות בהספקים הרבה יותר גבוהים ומסוכנים. על אלה כמעט לא שומעים, הס מלהזכיר . . . .
206. ל4 אתה לא מאוזן בנפשך..
לא רופא   (13.10.07)
207. ל - 159
פיסיקאי   (13.10.07)
וכתבת עלומה מ - Ynet שלא נותנת אפילו קישור אחד שיאמת אפילו בדל מהנתונים בכתבה הזו, זה נקרא מקור אמין? בוויקיפדיה לפחות אפשר למצוא קישורים למאמרים מקוריים.
208. לכל המגיבים ל-4
אבי ,   נתניה   (13.10.07)
אתם פשוט חלולים.... נראה שכבר הקרינה השפיעה עליכם...!!!! 21 מתוך 205 תגובות הם לאדיוט מ-4
209. למספר 52 - אתה יודע מה אתה מזכיר לי?
הינני ,   כאן   (13.10.07)
אתה מזכיר לי את כל הכלכלנים שממליצים לשכור דירה במקום לקנות אותה במשכנתא. א-ף א-ח-ד מהם לא גר בשכירות. כולם רכשו דירות - בדוק. אם אתה כזה גיבור גדול ומבין עניין, יאללה פנק את בני משפחתך (אשתך, ילדיך) באנטנה בביתך שמרחקה יהיה 11 מטר ממכם באופן קבוע. יאללה, גיבור גדול, אם חס ושלום כולם יפטרו מסרטן (חס ושלום - שלא תעיז באמת לעשות את מה שהצעתי יא חתיכת טמבל תמים שכמותך) תמיד תוכל לטעון שזה לא מהסלולרי - "נקודה !!!". אתה אולי מהנדס, אבל אני דוקטור...למדעי המחשב (אם אתה שואל). אל תהיה כזה נאיבי.
210. רצוי ומצוי
elad ,   california   (13.10.07)
רצוי - כיום רצוי שיהיה לכל אחד מאיתנו פלאפון למקרה שבו צריך ליצור קשר דחוף ! אך רצוי להרחיקו מילדים ולהבין שזה אומנם משחק שך ניתן לחיות בלעדיו. מצוי - כיום יש לשל ילד פלאפון שמשמש אותום בעיקר למישחק. הפלאפון הוא מתרד שאי אפשר לחיות בלעדיו בעידן של ימינו אך רצוי לזכור להשתמש בו כמה שפחות. רצוי - שכולנו ניהיה בריאים. מצוי - חיים רק פעם אחת.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה