|
31. רגל קרושה היא אגב נושא למחקר פסיכולוגי
ז**ן מוח מקצועי |
|
|
(04.09.09) |
זה אולי המאכל היחיד שאני מכיר שאהבתו / סלידתו קשורה קשר ישיר לגיל ולבגרות נפשית.
יש משהו במאכל , כנראה בגלל דימויו הכל כך , אבל כל כך - גלותי, שגורם לבני נוער כל עוד הם בגיל ההתבגרות פשוט להחרים טוטאלית. ממש להתבייש לטעום.
הסלידה ממנו בגיל הזה = אני COOL.
בדרך כלל בתום גיל ההתבגרות/טיפש עשרה / ההתמרדות (סביבות 20) רוב בני הנוער (מהמוצא המתאים כמובן שמכירים מבית אמא/סבתא) טועמים לראשונה , ומרגע זה מתחילים לאהוב ואח"כ אפילו מתמכרים מטעמי נוסטלגיה.
תופעה מעניינת בהקשר של אוכל, אין הרבה מאכלים כאלה.
|
|
|
32. בנוסף לעצמות בקר
איפה הימים ההם |
|
|
(04.09.09) |
אימי היתה מוסיפה גם רגלי עוף וגרונות ואח"כ מורידה את הבשר מהגרונות מקצצת ושמה בתחתית. נפלא
|
|
|
33. רגל קרושה לא הולכת ונעלמת מן העולם.
היהודים אימצו את המאכל הזה מהמזרח אירופים, ועד היום זה מעדן בגרמניה, בפולין ובסרביה. רק שהם עושים אותו מחזיר אבל כל השאר אותו הדבר, כולל הרטט והביצה שבפנים. בתאבוןֱ
|
|
|
34. רגל קרושה מתכון מעולה
כולם מחכים לרגל הקרושה שאני מכינה ומחלקת לכל אלה שאני רוצה לפנק
חבילת גידים שקונים בסופרים המשקל אחיד500 גר קורקבני עוף 1 ק"ג כנפי עוף מנוקים כמובן לבשל במים ללא מלח {קורקבנים מלוחים} כ 4 שעות עד לרכוך כל הבשר לסנן לקצוץ את הבשר עם סכין חדה להעביר לתבנית פיירקס גדולה להוסיף את מי הבישול שיהיו מעל הבשר כ 3 -4 ס"מ ובמידה ולא מספיקים המים להוסיף מים רותחים ולערבב להוסיף פלפל שחור שום כתוש לפי הטעם{הרבה שום}זה כל הטעם במידה ןצריך להוסיף מלח שוב לפי הטעם לקשט למעלה בביצים קשות{לחתו כל ביצה ל 3 חלקים ברוחב ולהניח במרחקים בתוך התבנית{לחשב בערך שלכל פרוסה תהיה פרוסת ביצה}לכסות ולמקרר עד לקרישה אוכלים עם מיץ לימון סחוט
|
|
|
|
|
36. מתה על גפילתע שונאת רגל קרושה
|
|
|
37. אני מכינה רגל קרושה בטעם של מרק רגל תימני !!!
|
|
|
שלנשים חשוב איך המנה שהן עומדות לאכול נראית מבחינת צורה וצבע ומירקם וכו' . כנראה שזה בולשיט.
אני לא מסוגל לגעת בזה . כבר ניסיתי כמה פעמים אבל אני חוטף צמרמורת בשניה שהג'לי הזה עובר לי בגרון .
וכשאני שומע מישהו אוכל את זה ויש רעש כזה כמו של שאיבת מרק אני בכלל מאבד את התיאבון .
|
|
|
39. אחי האשכנזים היקרים...מה קורה איתכם? איך בכללהמצאתם דבר כזה?
|
|
|
40. רגל קורשה, כרגע סיימתי לבשל,
אחד המאכלים האשכנזיים שאנחנו במשפחה מאד אוהבים.
ההבדל אצלי - אני לא טוחנת את הבשר/שריר אלא חותכת לחתיכות שיצא
דמוי שייש. טעים בטירוף. עם המון שום טרי.
|
|
|
תנסו לאכול רגל קרוזה עם חרדל מעולה. ב ת א ב ו ן
|
|
|
42. לא אומרים אוכל על איכס !!!!!!!!!!!!
|
|
|
ישאר לנו יותר.לצערי אין לי סבלנות להכין לבד, אז אני מחכה למתנות של דודה שלי או שאמא שלי תכנס למוזה.
|
|
|
תראו מה קרה לקצב שלא אכל אף פעם רגל קרושה! נקרשו לו החיים
|
|
|
45. פעם ראשונה ששמעתי את השילוב "רגל קרושה" ו"מנצח" באותו משפט..
גם אם השף רמזי היה מכין את זה במסעת 3 כוכבי מישלן זה עדיין היה דוחה...
|
|
|
אני מכין קצת אחרת : 1. מוסיף שני מלפפונים כבושים חתוכים לקוביות קטנות לפני שאני מכניס את התבשיל המוכן לתבנית. 2. אם התבשיל לא כל כך נוזלי הוא לא רוטט ויותר אסטתי.
|
|
|
47. שכחתם שצריכים להגיש את המנה הפוך
כדי שפרוסת הביצה תהיה למעלה (היא הרי שוקעת בנוזל.)
|
|
|
|
|
49. רגל קרושה של רות קינן
יצחק ניר , |
תל מונד |
|
(03.02.12) |
אחרי שקראתי את הכתבה על רגל קרושה מוכנה וגם טעמתי אותה - אין להשוות. רות, כל הכבוד, כמו שכתבת ככה עושים ומי שאוהב נהנה. מי שלא אוהב שלא יאכל ולא יכנה את הפולנים במילות גנאי ולא יאמר "איכס" על אוכל. כל עדה וטעמה הוא.
|
|
|
50. שיפור למתכון לעצלנים
מיכאל שייניס , |
דרום |
|
(03.02.12) |
ניתן להמיר את עצמות הרגל בגידים אותם ניתן לרכוש בכל סופר אחרי שלב בישול ראשוני מוצאים את הגידים מהמרק, מקררים ולאחר שהיה במקפיא טוחנים ומוסיפים למרק וממשיכים לבשל מיצוי הגילטין הטבעי טוב בהרבה ומתקבל גם טוחן אחיד בתיאבון
|
|
|
"...של נעליך מעל רגליך...עכו"ם"
|
|
|
הכתיב הנכון הוא: געפילטע פיש ולא כמו שכתבת.
ומי שלא מאיית את זה נכון, קרוב לודאי שגם לא יודע להכין את זה...
|
|
|
אין,אין על המאכל הזה.מאכל שעושה לי געגועים לאמא שלי ולמטעמים האשכנזים
הנפלאים שבישלה,בחיים לא אגיע לקרסוליה לצערי.
חברים יקרים אם מחממים רגל קרושה זה הופך להיות מרק רגל טעים,טעים ,לפחות (אם לא יותר) דומה למרק רגל תימני רק ללא החוואיג' אז תרגיעו כל המלעיזים.
|
|
|
54. רגל קרושה
בת-שבע נוסבאום , |
תל-אביב |
|
(07.04.12) |
מתכון מעולה. אולי להוסיף עוד 1-2 שיני שום וזה מעדן אמיתי
|
|
|
55. לרותי. דווקא יש לקנות רגל קרושה ויחסית בזול.
חפשי בגוגל "המסעדה היהודית" בפ"ת ובבני ברק, או "טועמיה" בי-ם ובבית שמש. ויש בעוד, במסעדות באזורים דתיים וחרדים פופולרי גאלע- רגל קרושה
|
|
|
56. רגל קרושה
שושילה , |
רמת גן |
|
(03.09.13) |
זה אחד המאכלים האהובים על כל בני משפחתי.אחי קונה את המעדן הזה בבני ברק,אני מכינה אותו פעם בשנה לפי המתכון של מרק תימני בספר של סירקיס,כמובן קונה את הרגל אצל קצב עילית ,הרגל נקייה בלי שערות וכו' מבשלת כ-4 שעות עם עלי דפנה,פלפל שחור,כף של אבקת מרק בשר,כורכום מעט כמון מלא שום ויותא מעדן אבל ממש מעדן.לא ברור לי מדוע יצא שם רע למאכל כל כך טוב.
|
|
|
57. ועל זה נאמר: בההההההההההההההההההה
|
|
|
58. רגל קרושה
אלי גולדפרב , |
חיפה |
|
(10.09.15) |
38 אתה אחד פרימיטיבי כל אוכל טעים תלוי למי
אל תאכל ואל תעיר הערות לאחרים
אני מכיר כאלה שלא אוהבים חריימה אז מה
אז זה איכס? אני לא אוהב סושי אז מה זה איכס? תתגבר על הלבנטיניות ותהיה מתקדם
אתה בטחכבר דןר רביעי ל סלאח שבתי
|
|
|
59. כשההורים שלנו אכלו ר.קרושה אנו הילדים היינו נמלטים מהבית
|
|
|
60. רגל קרושה בלי מאמץ וזמן
קונים שוקי עוף קפואים. מבשלים בסיר כשהמים אינם מכסים את הבשר. מוסיפים שום ועלי דפנה. מכסים במכסה. אחרי חצי שעה של רתיחה מכבים את האש. מוציאים את השוקיים מהסיר. את המרק שבסיר מעבירים לכלי זכוכית, מכניסים למקרר לשעה ואז מקבלים שתי מנות רגל קרושה לעילא ולעילא. בתאבון
| |