אוכל  מדורים  חדשות האוכל
מה עבר על ענף המסעדות בשנה שחלפה?
יהודה נהר
פורסם: 13.10.17, 08:24
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 92 תגובות ב-83 דיונים
61. במחיר של ארוחה ניתן לאכול 3 ארוחות בבית ללא רעבתנות והשמנה מ
(14.10.17)
ניתן להסתפק במשהו קל לאכול בלי פלצנות .עשו חישוב לחודש כמה עולה לכם הפלצנות .ואז תבקשו הלוואה משכן למנת פלאפל .
62. מחירים בשמיים
ר.מ   (14.10.17)
אכלתי במסעדת גורמה בכרתים ארוחה מלאה לזוג במאה שח.והמסעדה קיימת ארבעים שנה.אגב אוכל מדהים
63. לא קל לספק את כולם
יניב ,   תל אביב   (14.10.17)
אפשר לייצר תפריטים מטורפים בארץ עם כל המצרכים שיש פה! אל תשכח שלא כל לקוח מספיק "אמיץ" כדי להזמין משהו אחר מהסשימי או הקרפצ'יו שהוא קל כך רגיל אליהם, לפעמים הבעיה היא פשוט שלא מזמינים מנות נהדרות כי לא מכירים והרבה אנשים מעדיפים בטוח.
64. טוב מאד ! שכל מסעדות הפליץ והפלוץ יסגרו.
אזרח   (14.10.17)
אוכל שפוי במחיר שפוי. אין כסף.
65. תקראו אולי תסכימו.
קארים סעיד   (14.10.17)
האוכל לא כל כך מתאים לאזורנו.אנו באזור מזרחי ואילו האוכל של מסעדות יוקרה מסוימות יותר מתאים לאזור ארופאי.המחיר בהתאם וכן עיצוב המקום אני מתכוון לצורה הארופאית.מסעדות מזרחיות כולל שווארמות אינן מצריכות השקעה כול כך גדולה מבחינה כספית והן בעליות האוכל.כמו שאדם יכול לנהוג ביונדאי הוא יכול לנהוג בלמברוגני האחרונה יותר מתואמת לארופה.עיצוב מותאם+מחיר סביר+צוות מיומן+החלטה על כשרות האוכל בהתאם לכל היעד.וברכתו של אלוהים בראש ובריאשונה.אוהב את כולכם שהייה לך רק טוב.
66. מחירים באמת לא שפויים
דן   (14.10.17)
אוכלים ומשלמים מחירים גבוהים למדי עבור מנות קטנות מידי. הכל אחיזת עיניים. גם יוצאים רעבים. לכן דיבורים כמו חול ואין מה לאכול. הבנתי תודה שיחפשו פרייר אחר
67. מחירים נוחים הצחקת אותי
(14.10.17)
68. התייחסות שטחית לנושא רציני
(14.10.17)
69. הרי לכם למה מסעדות נסגרות, מסעדות לא נועדו "לרגש"
השף הרושף   (14.10.17)
בתוכנית עיסקית אין את המונח "לרגש", מסעדה היא בראש ובראשונה עסק כלכלי (ועסק לא פשוט) הוא בהחלט יכול ואפילו צריך לספק חוויה מרגשת/מהנה אבל הניהול צריך לבוא מכוון השכל ולא מהריגוש. כנראה שיותר מידי אנשים חושבים שהם יוכלו "לרגש" ופותחים מסעדות ומסתבר שהיחיד שמתרגש מהן הוא מנהל הבנק. מסעדות נופלות בגלל ניהול גרוע ,חוסר בדיקה היתכנות כלכלית,תיכנון לקוי ולעיתים שיגעון גדדלות של כל מיני טבחים/שפים שחושבים שחוקי השוק לא פועלים עליהם.
70. מאז שחטפתי כאבים עזים ממסעדת רושפלד אני מדיר רגליי ממסעדות "
רוני .מ.   (14.10.17)
71. "מחלת הפלצנות" זה מה שעבר על המסעדות בשנה האחרונה !
אדם חכם נכווה פעם ,   אחת ! לא מתקרב יותר   (14.10.17)
החל ממחסור במקומות חנייה במחיר שפוי למבלים, דרך "מלצרים" (שמציעים חברות) מנות "מיקרוסקופיות" בצלחות עמוקות ורחבות, מחירים שאינם פרופורציונאלים , ושפים שאיבדו "שפיות" !
72. תנו לי "מסעדת פועלים" עם אוכל ביתי מבושל על פתלייה, במחיר
בלי קיקושים, הידור ,   או "שמות מפוצצים"   (14.10.17)
סביר- ואני אשאר נאמן לכם יום יום !
73. תמשיכו לגבות 13 שקל בקבוק קולה קטן
שושי ,   בנימינה   (14.10.17)
תסגרו נבלות לא צריך אתכם
74. ליבי נשבר,כבר יומיים החרדה מאכלת את נפשי-מדוע המדינה לא
איכר,עובד אדמה   (14.10.17)
מפצה את הטבח יריב מלילי על שהוא נאלץ להעדר מביתו ומילדיו?
75. במסעדות שבתפריט כתוב "א לה" תוסיפו 30 אחוז למחיר
M ,   צפון   (14.10.17)
76. בואו נעשה חישוב למה - פירוט בפנים
יוסי   (14.10.17)
קודם כל מסעדות מציעות בצהריים ארוחות עסקיות ב-50-80 שקל. מחיר ארוחה כזו עולה ל-300 שקל ומעלה בערב. סימן שאפשר למשוך קהל, להיות זולים ועדיין להרוויח בלי להיות גרידיים - הרי ארוחת צהריים לא מציעים במחירי הפסד.
מחירי חומרי גלם - 2-7 שקל לק"ג פירות וירקות (מחירי רמי לוי לפרטיים, לסיטונאים זה זול יותר). אין סיבה שתקחו על סלט 50-70 שקל גם עם גילום הוצאות השכירות וכוח האדם (שגם הוא מורכב מסטודנטים שחיים על טיפים ומסתננים).
חופשות בחו"ל - אם אני צריך לבחור בין ארוחה זוגית פעם בחודש ב-1000 שקל במסעדת שף לבין חבילת נופש בחו"ל אחת לחודשיים (אפילו רק לסופשבוע) במחיר זהה, ברור על מה אבחר להוציא את הכסף. למעשה, בחיסכון על ארוחת צהריים יומית של 30-50 שקל אם מביאים אוכל מהבית אפשר לטוס כל חודשיים לחו"ל. וזו דוגמה למי שיכול לטוס, כי רבים יעדיפו להוציא על משכנתא ועוד. במצב כזה אין סיכוי שאנשים לא יעשו את החשבון ויוציאו יותר מ-10 שקלים על מנת פלאפל.
טיעוני הבינוניות הקולינרית - אין לי שום בעיה לאכול אוכל לא "יצירתי", אבל טעים, משביע ובמחיר הוגן ולחסוך מאות שקלים בארוחה על מנות פלצניות שבדרך כלל היצירתיות היחידה היא בשמות המתחכמים שלהם. ממילא, בביקור בחו"ל אפשר לאכול במחיר מצחיק במסעדות שף שחלקן עולות בהרבה על ה"גאונים" בארץ.
כרגע מעדיף לבשל בבית ולהביא אוכל ביתי, טעים, טוב, נקי ובכמויות משביעות ולחמם מנות ממנו בעבודה.
77. הבעיה פשוטה
שחר   (15.10.17)
שכירות ומיסים גבוהים. כסף קל המדינה לא רוצה להפסיד כסף ובעלי נדל"ן משכירים בפי-2 ממה ששווה המקום שלהם. לא כלכלי לפתוח מסעדה בישראל ומי שעושה את זה מטומטם ולא מבין את הענף.
צריך להבין שלהשכיר מקום ולשלם ל4 טבחים זה עובר את ה50,000 בחודש וזה עוד לפני מוצרים ומשכורות לשאר העובדים. חצי שנה המקום לא מתרומם אפשר לסגור את הבאסטה. וזה כל הסיפור
78. מיסעדות ניסגרות
דינה   (15.10.17)
ברור שיסגרו פותחים בשבת ומוכרים לא כשר אז סוגרים מאמי שמרו כשרות סגרו בשבת ויהיה לכם שפע ופרנסה אבל אתם לא מבינים את זה אני אוכלת במיסעדות כשרות שסוגרות בשבת באותם מיסעדות כבר 22 שנה
79. רק למסעדות כשרות יש קיום.
אברהם ירושלים.   (15.10.17)
80. נבלות מבשלים בשר לבן לחזירים !! זה הסיבה !!!!
גזל הכי גרוע!!   (15.10.17)
81. ניתוח מדויק של המצב! שאפו על הכתבה!
(15.10.17)
כל מי שהוא טבח (עזבו אותי מהמילה שף) בחסד, בעל מקצוע, מנהלן טוב וגם בן אדם, התוצאה היא שהמסעדה צומחת ומשגשגת.

כל מי שהוא חסר ידע, קפריזי וחושב שהוא יכסה על אוכל מביש בנוכחות אינטנסיבית בטלויזיה, סופו לפשוט את הרגל וזה קרה, קורה ויקרה גם בעתיד.
82. מחיר פלצנות
יצחק ,   מרכז   (15.10.17)
ישבתי ביום ששי ביפו במסעדה גרוזינית אלאק .
על סלמון בתנור (לא דג שלם ) פרוסה והרבה הרבה הרבה כרוב בצלחת שלמנו 110
ש"ח לא כולל שרות .
דואט ( יעני 2 שפודי פרגית "ספור 4 חתיכות לשיפוד ) שלמנו 66 ש"ח לא סלטים
לא לחמים לא מטבלים . בתוספת 2 אספרסו קמנו בלי 242 ש"ח . הוספנו טיפ 35 ש"ח .
יצאנו רעבים ושתינו מים . פעם ראשונה ואחרונה .
83. כשמחיר דירה ממוצעת 2 מליון שח והמשכנתא 5000 פלוס בחודש
הפוסל במומו   (25.12.17)
למעמד הביניים אין כסף לשלם על מסעדת פלצנים. עדיף לחסוך לסופש בברלין או רומא במחירים מצחיקים ולאכול כמו בנאדם ב 25 אירו לראש
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה