ננוצ'קה והקסם הגרוזיני
אנטיפסטי גרוזיני? "אוכל הכל" טעם ולא התאכזב. ויש גם מבחר בצקיות מטוגנות או אפויות עם מילויים מבטיחים. ומה לעיקרית? קבבונים ממולאים גבינת ברי, עם פירה ורטטוי טוסקני. גרוזיני? לא בטוח, אבל ככה זה כשננה שוב פותחת בר
נוסף לעצבנות, הסקרנות, הגרגרנות והחרמנות, יש התנהגות אחת בולטת שמאפיינת אוכל-הכל. ובכן, הוא אוכל הכל: צרפתי, איטלקי, הונגרי, רומני, טריפוליטאי, יפני, סיני, פלסטיני – ועכשיו חידוש, תודו שלא לזה ציפיתם: גרוזיני.
האמת היא, שגם בזה כבר נגעתי, על קצה המזלג החינקלי ובאדיבות אותה גברת, אך באדרת קצת אחרת. ננה היפה הגישה בבר העבר האמנותי שלה בפלורנטין נגיסות מהמבטח הגרוזיני, מכורתה, אבל אחר כך שינתה כיוון, ובהמשך מסע הדילוגים המוצלח בין המקומות שפתחה ("ננה") או הובילה ("סטפאן בראון"), נעלמו הטעמים הישנים, עד ששבו והתגלו במלוא הדרם. זה קורה בבר-המסעדה החדש, "ננוצ'קה" (איזה משחק מילים על השורש נ.נ.ה יהיה לנו במקום הבא?), שנפתח בלילינבלום ת"א, באתר שבו שכנה "וינונה" החביבה. מנוחתה עדן.
ננוצ'קה הוא מקום מקסים. בית תל אביבי ישן, גבה-תקרה ומצוייר-אריחים, שעבר ארגון מחדש מימי המסעדה הקודמת. יש שם עכשיו חדר בר, שני חדרי אוכל ונישת ספות מזמינה, שמיד רציתי להתרווח בה, אלא שבת הלוויה שלי הביטה בנישה, הביטה בי – ונמלטה לחדר המואר. מוזר.
העיצוב הרך, הביתי, המשפחתי, הולך יד ביד עם אופי המקום: כלים מבית סבתא, לוסטרה מפוארת, שום דבר קר ומנוכר. וכזה הוא גם האוכל. הגרוזיניות של התפריט בולטת בעיקר במנות הראשונות ובמנות הביניים. מניסיון, כדאי מאוד ללכת על המכונה "אנטיפסטי גרוזיני" – מבחר דגימות של סלטים מיוחדים: פאטריג'אני (חצילים ממולאים בצל, עשבי תיבול ואגוזי מלך), סוקו (פטריות מתובלות על סלילי כרישה מטוגנת), לוביו (שעועית ירוקה מרוסקת עם עשבי תיבול) ועוד כמה, מוצלחים באמת.
אישית, שאפתי להמשיך למנת ביניים אוטנטית, בצקית וממולאת – חינקלי (מאודה), חאצ'יפורי (אפויה) או צ'יבוריקה (מטוגנת) - אבל מלצרית נחמדה מאוד ונחושה מדי, שנראתה כמו כוכבת קברט בברלין העתיקה, התעקשה שאלך על מנה עיקרית. אז הלכתי, ולשניה לא התאכזבתי, למרות שקשה לי להניח שמישהו בגרוזיה נהנה אי פעם מהמנה הטעימה הזו – קבבונים ממולאים גבינת ברי, עם פירה ורטטוי טוסקני.
גם הקינוחים הננוצ'קים נראים הכל, חוץ מגרוזינים. בעיניים כלות הבטתי ביצור מעוצב ומקסים, אצטרובל שוקולד מריר ממולא קרם שוקולד בלגי עשיר, אבל בת הלוויה לא הסכימה לעזור לי, אז ויתרתי. להירדם בנישת הספות הרי לא היו נותנים לי ממילא.
לסיכום: אנטיפסטי גרוזיני (מספיק לשניים), לחם, קבבונים ושתייה קלה עלו כ- 140 שקל, לפני יין ושירות. לא זול, לא יקר, שווה לאללה.
"ננוצ'קה", לילינבלום 28, תל-אביב 5162254-03

