קורסי בישול וארוחת התרמה גאה
בישול בצעדים ב"פודסטפס" קורס קונדיטוריה ראשון מסוגו ב"תדמור" והכשרה מיוחדת של שפים למסעדות. וגם: ארוחת התרמה לארגון "נוער גאה"
חובבים ומסעדנים לומדים לבשל
- בישול בצעדים: "פודסטפס" הוא מרכז סדנאות בישול בהן התלמידים לומדים את החומר דרך הידיים. ערן ירוחם, הרוח החיה מאחורי המיזם מאמין בלמידה תוך כדי עשיה - וכך גם נראים השעורים שהוא מעביר: התלמידים מתחלקים לצוותים וכל צוות מבשל בעצמו מנה. בסוף התהליך כולם אוכלים בארוחה גדולה ושמחה את מה שבישלו. ירוחם ומורים נוספים עוברים בין הצוותים – מסבירים, מפרשים ומלמדים טכניקות עבודה. לאחרונה עבר "פודסטפס" דירה למושב בני עטרות. למקום חדש גדול ומרווח, באווירה כפרית ונעימה, שעושה חשק לבשל. בחודשים דצמבר-מרץ יוצא ערן ירוחם, עם קבוצות של תלמידים, לסדרה של סדנאות בישול, באורך שבוע, בתאילנד. הסדנאות יערכו באי קו-מאק שבמפרץ קמבודיה. לפרטים נוספים: עינת - 056-788588 ערן - 054-385987.
- קורס "בישול A LA CARTE למסעדות". המחזור הראשון של קורס הבישול היעודי למסעדות סיים החודש את לימודיו ב"תדמור". להבדיל מקורס הבישול ה"רגיל" התלמידים למדו, לראשונה בתדמור, גם על מזון לא כשר, והתנסו בו בפועל, בסדנאות חוץ. תוכנית הלימודים כללה מפגשי שטח בהם השיעור מתחיל בקניית חומרי הגלם (בנמל או בשוק), וכן סדנאות העשרה בתחומי המסעדנות, קפה, ויין. אל צוות המורים הקבוע הצטרפו שפים אורחים לסדנאות נושא כמו אנטוניו מנסה (ספרדי), מנה שטרום (איטלקי) , מיקה שרון (פיוז'ן), אייל לביא (פירות ים) ועוד. עם סיום הקורס נבחנו התלמידים במבחן מעשי בו היה עליהם להרכיב תפריט, להזמין חומרי גלם, לכתוב מתכונים וכמובן לבשל הכל לצוות המורים ושפים אורחים. שני הקורסים הבאים של "בישול A LA CARTE למסעדות" שנפתחים בתקופה זו ב"תדמור" כבר מלאים עד תום, קורס נוסף מתוכנן להיפתח בחודש פברואר 2004.
- ועוד ב"תדמור" – קונדיטוריה למקצוענים: בפעם הראשונה בישראל עתיד להפתח קורס מקצועי לקונדיטאים המעוניינים להתמקצע ולהשתכלל. את הקורס ינחה שף קונדיטור מלון "הרודס" באילת, חררדו קולילאו, בשיתוף הצוות הקולינרי המקצועי של "תדמור". הקורס יפרש על תשעה מפגשים, פעם בשבוע, ויתעסק בהכנת ועיצוב מרציפן, אמנות הסוכר (ICING), שוקולד (גנשים, פרלינים, פטיפורים), קישוטים מיוחדים, מנות אחרונות לאירועים ומנות אחרונות למסעדות. הקורס צפוי להתחיל בחודש דצמבר 2003. לפרטים נוספים: 09-9525054/6.
יחד בגאווה
ארגון "נוער גאה" (שהוקם על ידי אגודת ההומואים, הלסביות, הבי והטראנסג'נדרס בישראל ("האגודה") במטרה לספק מענה מקצועי לצרכים של נוער הומו ולסבי) יקיים ביום חמישי הקרוב את ארוחת ההתרמה השנתית שלו. במסגרת האירוע, יבשלו ארוחה מיוחדת נבחרת של מיטב השפים בארץ ובהם ישראל אהרוני, ארז קומורובסקי, מיקה שרון, גלעד חן (אונאמי), ניר צוק (קורדיליה), ירון קסטנבאום (פוד ארט) ושגב משה (באריו דה קובה). בנוסף לארוחת ערב ייהנו האורחים מהופעה פרטית של עברי לידר וממכירה פומבית של יצירות אומנות, חופשות ופריטים מעניינים אחרים כמו הטרנזיסטור של "ג'אגר" מהסרט "יוסי וג'אגר". כל ההכנסות מהאירוע יוקדשו לפעילויות הארגון.
יום חמישי 20.11, בבית אוריאל, ברחוב אוריאל אקוסטה 7 בשכונת פלורנטין שבתל-אביב להזמנת כרטיס: 054-899432. מחיר כרטיס הוא 300 ₪ ליחיד ו-500 ₪ לזוג.


