חטיפים - מקבץ ארועים קולינריים 18.01
קילו מולים בתוספת צ'יפס, וקווה (יין נתזים ספרדי) ללא הגבלה בקזנקי, מבחר לחמים הודיים בטנדורי, סניף חדש לספגטים, כל אלה ועוד במקבץ
סניף חדש של רשת ספגטים נפתח בחודש דצמבר בלב תל אביב. הסניף, שבהקמתו הושקעו מעל 2 מיליון ש"ח, ממוקם במתחם קולנוע מקסים, בפינת הרחובות קינג ג'ורג' ושדרות בן ציון, והוא מצטרף לשניים עשר הסניפים הנוספים הפרוסים בארץ מחיפה ועד באר שבע. ספגטים מציגה תפריט מגוון של מנות בניחוח ים תיכוני. מלבד עשרות סוגי הספגטי והפסטות ברטבים על בסיס שמן זית, עגבניות ושמנת, התפריט מציע מגוון של מנות ראשונות ומתאבנים, ארוחות בוקר עשירות, פיצות ומגוון של בשרים, דגים ופירות ים. בין המנות: פרומג'יו קלדו – לביבות גבינת עיזים מטוגנות ברוטב פלפלים, פטריות פורטובלו מושחמות בטאבון במילוי פלפלים וגבינת פטה, ברוסקטה בולגרו עם גבינת פטה ופלפלים קלויים (16 -18 שקל)חזה עוף טוסקני בתוספת ירקות קלויים, אסקלופ עוף ביין אדום ברוטב יין מתקתק ושאלוט בתוספת פירה, פילה סלמון, שרימפס ברוטב רוקפור , לחמעג'ון עם בשר בקר וכבש, עגבניות וצנוברים (40 - 60 שקל).
- ספגטים, סניף מקסים. רחוב קינג ג'ורג' 48, תל אביב,טלפון 03-6207666
דון ויטו מציעה תפריט חורף חדש
המסעדה האיטלקית הכשרה Don Vito בצומת תל השומר דרום משיקה תפריט חדש לחורף 2006, למען יערב לכם לחך ויחמם את ליבכם. להלן כמה מהמנות החדשות של שף המסעדה, אלכס פרחי: סלט סיציליאני: עגבניות, מלפפונים, בצל סגול, פלפל אדום ופטרוזיליה, חתוכים קצוץ עם גבינת פטה, מתובל בשמן זית ומיץ לימון. פילה מוסר על פלאנצ'ה עם רוטב בצל מקורמל ושמנת. מנת השף: חציל במילוי פטריות, כרישה ופלפל קלוי, מוקרם בפטה כבשים וזעתר. רביולי בטטה על בסיס שמן זית, חמאת מרווה ויין לבן. קישואים ופטריות בשמן זית. עגבניות שרי, רוקט וגבינת פטה ביין לבן ועשבי תיבול.
בצל מקורמל עם שמנת, עגבניות שרי ואגוזי קשיו קצוצים. פטריות וכרישה, מוקפצות בחמאת שום ושמנת. כיפת שוקולד קרמל: מוס שוקולד קרמל במילוי קרם חלבה על בסיס נוגט פריך. מוגש בליווי שערות חלבה ורוטב וניל. מחירים: כ- 40 עד 80 שקל. קינוח: 26 שקל.
- Don Vito
. צומת תל השומר דרום. טלפון 03-6345833/4
חגיגת מרקים ב- LOCAL
לכבוד החורף, בית הקפה והמטבח הביתי LOCAL פוצח בחגיגת מרקים של חמישה מרקים ביתיים יומיים. מחירי המרקים 19 שקל. בתפריט הקבוע: מרק בטטה קטיפתי עם קרוסטיני.מרק עגבניות בלאדי עם אורז. מרק בצל צרפתי עם קרוטונים וגבינה צהובה מוקרמת. מרק ירקות ביתי עשיר. מרק יומי אחד משתנה.
- Local - קפה ומטבח ביתי. שדרות ח"ן 52, תל-אביב. 03-6956177. א'-ה 07:30 – 20:00, ו' 7:30-17:30, שבת 09:00 – 20:00
קילו מולים, צ'יפס וקווה חופשית בקזנקי
קזנקי , בר פירות הים הצעיר ברחוב הארבעה, חוגג שנה של פעילות. לכבוד החגיגות ובנוסף לתפריט הרגיל (מנות ראשונות עד 25 שקל ומנות עיקריות ב- 35 שקל) יוגשו מנות ספיישלים חגיגיות ובנוסף: בין התאריכים 22-28/1/2006 תוגש במקום ארוחה לאוהבי קווה (יין נתזים ספרדי) ומולים: קילו מולים בלווי צ'יפס וקווה חופשית במחיר 150 שקל לסועד.
- קזנקי. רחוב הארבעה 16, תל אביב. 03-5610630
רוטי, נאן ושות' - חם מהטנדורי
צוות השפים ההודי של רשת טנדורי, בראשם רינה פושקרנה, יוצאים בחגיגת לחמים מאזורים שונים בהודו. טנדורי מצרפת לתפריט שלה מגוון לחמים הודיים עשויים מסוגים שונים של קמח, אפויים על פי המתכון המסורתי של כל אזור. הלישה ידנית והאפייה בתנור חימר מיוחד. מחירי הלחמים נעים בין 8 ל-24 שקל, בהתאם למנה. טנדורי רוטי: לחם מחיטה מלאה ללא תפיחה; רומלי רוטי: לחם מוגליי דקיק ביותר, מבושל על ווק הפוך; מיסי מסלה רוטי: לחם עשוי מקמח עדשים צהובות ותבלינים הודים; קולצ'ה שום: נאן מתובל בשום כתוש; פארטה ממולא: נאן במילוי מבחר ירקות הגינה; קולצ'ה עוף: לחם נאן במילוי חתיכות עוף טחון, זנגביל טרי וכוסברה; הלחמים מצטרפים לנאן המסורתי שכבר מוגש במסעדה.
- טנדורי הרצליה - רחוב משכית 32 הרצליה פיתוח, טלפון 09-9546702
- טנדורי רמת החי"ל - רחוב הברזל 2 רמת החי"ל, טלפון 03-6495818
- טנדורי ת"א - רחוב דיזינגוף 2 ת"א, טלפון 03-6296185
האקדמיה לבשר ויין מגישה: יין, מרק ונקניקיות
אירועי יין:
ביום ג' 24.01.06 בשעה 21.00 תתקיים הרצאה וטעימת יינות של יקב אבידן. עלות המפגש 60 שקל.
ביום ג' 07.02.06 בשעה 21.00 יתקיים מפגש עם יקב ששי הערב כולל ארבעה יינות וארבע מנות. עלות המפגש 60 שקל.
מיום ג' 17.01 ועד יום ג' 24.01 תערך באקדמיה מכירת חיסול של כל הבקבוקים מיקב רמים במחירים זולים במיוחד - מסידרת שחר: מרלו, קברנה, פסיפס. מסידרת רמים: מרלו 2001, קברנה 2002, יובל 2002.
מרקים: השבוע באקדמיה שלושה סוגי מרק: מרק קובה עם שזיפים וענבים, מרק ירקות עם בצקניות, מרק שוק אווז עם תאנים ונתחי פרגית.
נקניקיות: ניתן לקנות נקניקיות קפואות של השף אלן טלמור: Forest - עגל חלב עם צנוברים ופטריות בתיבול מעודן, Irish Sausage - בשר בקר וכבש מתובלים בג'ינג'ר ומיורן, Bratwurst – נקניקיה גרמנית אורגינלית (250 גר'), Italian Sausage, ונקניקים אחרים.
- האקדמיה לבשר ויין. רחוב דוד שמעוני 40, חדרה 04-6248566
קניון שבעת הכוכבים בהרצליה מציג: שוקולד - סיפור אהבה
בסוף השבוע של 19-21 בינואר, חמישי עד שבת, יקיים קניון שבעת הכוכבים פסטיבל מיוחד של העונג המתוק בשלל גירסאותיו. בפסטיבל, "שוקולד – סיפור אהבה", ישתתפו מיטב השוקולטיירים בארץ, שיציגו שוקולד כיד הדמיון: פרלינים, טראפלים, פונדו, עוגות, קינוחים, סוכריות, זרי פרחים - כולם משוקולד. ויהיו אפילו קרם גוף ומשקאות חמים ואלכוהוליים על בסיס שוקולד, וגם חטיפי שוקולד מתובלן. הצ'ילי, ההל, המלח והשום החליטו, מתברר, לכבוש גם את גיזרת המתוקים.
לצד המוצרים השונים ייערכו גם הדגמות של אופן ההכנה, ותופעל מכונת שוקולד מקצועית שתייצר שוקולד בלי הפסקה.
לילדים מצפה פעילות מתוקה מיוחדת משלהם – בשבת. תמי סול, מנחת סדנאות אוכל לילדים, תנצח על סדנאות מיוחדות להכנת מוס שוקולד שיתקיימו ברצף בין השעות 12:00-17:00. חמושים בסינרים צחורים וכובעי שף יוכלו הילדים להגשים את הפנטזיה המתוקה של עמי ותמי וגם לחזור הביתה עם היצירה המתוקה שהכינו במהלך הסדנה.
מי שיקדימו להגיע לקניון כבר ב-11:30 יוכלו לצפות במופע "הנסיכה וכדור השוקולד", המשלב סיפורים ושירים בהשתתפותם הפעילה של הילדים.
- ההדגמות יתקיימו ביום חמישי ב-18:00 ובשישי ובשבת ב-12:30. הכניסה לכל הפעילויות חופשית.

