שתף קטע נבחר
 

חטיפים - מקבץ ארועים קולינריים 7.05

ביסטרו ים-תיכוני חדש בכפר-סבא, פסטיבל "שף תאכל" באזור השפלה, עסקית חדשה ב"לה-טוסקנה" שברעננה, כל אלה ועוד במקבץ קצר

חדש בכפר סבא - Morena

 

עדיאל דומין, שבישל עם רפי כהן, חואן גונזלס שעבד כברמן בהוואנה הגשימו חלום ופתחו ביסטרו קטן, עם אוכל ים תיכוני צבעוני, והרבה אלכוהול עם טוויסט לטיני. המסעדה מגישה: ראשונות: סיניה דג ים וכרישה מקורמלת עם טחינה גולמית, סביצ'ה בחומץ פטל לימון ורוקט, ריזוטו בחמאת בצל ירוק וגזר קלוי, סלט ארטישוקים עם נבטי חמנייה בוינגרט פלפלים, חציל ממולא בבשר כבש מתובל בבהר על חמיצה מזרחית. 29 - 42 שקל. עיקריות: קונפי אווז בחמאת אגוזי לוז עם אנדיב צלוי ופירה, קציצות עדשים ברוטב סלרי ולימון פרסי, צלעות טלה ברוטב שומר על בורגול ורטטוי, פילה בס צלוי על פסטה עריסה ברוטב חמאה ואספרגוס, נתח דג ים יומי ברוטב זרעי אניס ופונדו בצל לצד סלסלה אשכוליות 48 - 92 שקל. אחרונות: מלפיי קפה וקרם מסקרפונה), מוס תאנים על ביסקוויט שוקולד ריבת תאנים וצ'ילי, פאדג' שוקולד שזיף 32 שקל. את הטעמים של Morena אתם מוזמנים ללוות בקוקטיילים היישר מהברים של הוואנה: הרבה רום וטוויסטים לטיניים. Morena מציגה גם תפריט יין, שהרכיב הסומלייה ג'סי בודק.

 

  • "Morena", רחוב הכרמל 18, מדרחוב כפר סבא. טלפון 09-7677888.

 

 

פסטיבל "שף תאכל" באיזור השפלה והדרום

 

25 מסעדות באיזור השפלה והדרום מתאחדות שוב ויוצאות בפסטיבל "שף תאכל". הן מציעות תפריטים ייחודיים שנבנו עבור הפסטיבל במחיר 79 שקל לסועד, וכוללים מנה ראשונה, עקרית ואחרונה. ראשל"צ - LOFT, עגול, ברילוצ'ה, הצדף, אל גאוצ'ו, אספרסו בר, רפאלו ואווזי. רחובות, נס ציונה וישובי הסביבה - אידה וסוזן, אורו, ים, פביאן, ויצמן 22, טוקופיה, פואגו, בדולינה ופפרדלה. אשדוד - בלזק, ערביקה, טוקיו שנחאי וכן סניף בת ים של טוקיו שנחאי. באר שבע - אחוזת הלפרין, ערביקה. וכן - טרין ביבנה, כרמים במושב סגולה וגספצ'יו באשקלון. הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 14-23.5.06

בכל המסעדות המשתתפות, יוצעו יינות מ"הסדרה האזורית" של יקבי כרמל במחירים אטרקטיבים.

 

  • פרטים נוספים אודות הפסטיבל בחברת "פה אחד", טלפון 03-6912540 ובאתר הפסטיבל באתר המסעדות רסט.

 

 

תפריט חדש ב"כרמלה בנחלה"

 

המטבח בכרמלה בנחלה הוא עונתי, וכך, עם חילופי העונות, מעדכנת המסעדה את המנות וציגה תפריט חדש שילווה את הסועדים עד הסתיו. התפריט כולל מנות ראשונות כדוגמת: סלט ירוק עם פלחי אפרסמון מיובש בשמש וזירעוני פשתן ברוטב לימון ושום, אספרגוס צרוב בגריל ברוטב צזיקי מיוגורט עיזים ושמיר, טרטר דג ים עם בצל ועגבניות ברוטב יוגורט ואצות מטוגנות. בעיקריות: שרימפס וקלמרי מוקפצים עם ירקות ירוקים ברוטב חרדל,לימון וקרוטונים מתובלים, פילה דג ים בסלסה מעגבניות זיתים, לימון כבוש ועשבי תיבול. מוגש עם אורז פרסי, נתחי בשר בקר מיושן "על האש" עם ירקות פריכים בציר בקר ושום אפוי. בנוסף, מציגה המסעדה מנות צמחוניות כמו ניוקי תפו"א ברוטב עגבניות מיובשות, אורגנו, לימון ושום עם גבינת מוצרלה ואצות ים או גבינה עיזים מותכת בקימל וסומסום שחור ברוטב דבש, משמש וצנוברים מוגש עם פאפדם.

 

  • "כרמלה בנחלה", מדרחוב נחלת בנימין, ת"א. טלפון 03-5161417.

 

 

חודש יין כחול לבן ב"קלואליס"

 

במהלך חודש מאי יתארחו בקלואליס בעלי יקבים, יערכו טעימות של היינות שלהם וייתנו הסברים על היקב ועל היין שהם מייצרים. את טעימות היין ילווה תפריט מיוחד שיצר השף ויקטור גלוגר שמתאים במיוחד ליינות המוצעים. רשימת היקבים והייננים שיתארחו במסעדה בשבועיים הקרובים: יום שלישי ה- 9/5 החל מ- 19:00- אייל רותם מיקב קלו דה גת יציג את קלו דה גת שרדונה 2004. יום חמישי ה- 11/5 החל מ -19:00 – אורי חץ מיקב שאטו גולן יציג את שאטו גולן אליעד 2003. יום שני ה- 15/5 החל- 19:00- גולן פלם מיקב פלאם יציג את פלם סופריור סירה קברנה 2004. יום חמישי ה- 18/5 החל מ- 19:00- אלי בן זקן מיקב קסטל יציג את קסטל גראנד וין 2001. יש להזמין מקום מראש.

 

  • "קלואליס", רחוב אבא הלל סילבר 16, ר"ג. טלפון 03-5759060.

 

 

עסקית ב-"לה טוסקנה"

 

מסעדת לה טוסקנה מציעה תפריט עסקי בימים א'-ה' בין השעות 11:00-17:00, שכולל מנה ראשונה, עיקרית ושתייה במחירים הנעים בין 44 ל- 74 שקל. בין המנות תמצאו מרק מינסטרונה עשיר בירקות, פילה בורי מעודן על הגריל בתוספת תפו"א אפוי וירקות מוקפצים ועוד. במסעדה תפריט יינות עשיר.

 

  • "לה טוסקנה", רחוב הסדנא 3, רעננה. טלפון 09-7420754.

 

 

עסקיות חדשות ב"ננה בר"

 

הננה בר משדרגת את תפריט העסקיות, ולצד התפריט העסקי הוותיק, תציע כעת עוד ארבע עסקיות חדשות במחירים של 39 – 42 שקל. תוכלו למצוא מנות פסטה על בסיס שמנת, אלי אולי עם תוספות, פסטות מיוחדות של השף או נזיד בקר בבישול ארוך עם בצל, ירקות שורש, עגבניות ותפוחי אדמה או אוש פלאו - מנה בוכרית מסורתית עם בשר בקר ושומן כבש, גזר, בצל ואורז. לצד העסקיות החדשות יוצעו גם הוותיקות, שמתומחרות על פי המנה העיקרית וכוללות מנה ראשונה לבחירה (סלט עלים ירוקים, חציל אסייתי, קרפצ'יו סלומון, מרק היום), עיקרית לבחירה, קינוח וכוס יין/בירה/או שתייה קלה.

העסקיות יוצעו בימים א'-ה' 12:00 – 17:00.

 

  • "ננה בר", רחוב אחד העם 1, ת"א. טלפון 03-5161915.

 

 

טעימות בירה ממבשלת ברוקלין

 

הרצאה של שחר הרץ על מבשלת ברוקלין האמריקאית, אחת ממבשלות הבוטיק המובילות והחדשניות בארצות הברית. ההרצאה תלווה בטעימה של שמונה סוגי בירה מתוצרת המבשלה: Lager, Pilsner, Pale Ale, IPA, Pumpkin Ale, Brown Ale, Imperial Stout, Barley Wine. לבחירתכם, שני תאריכים, יום שישי 5 במאי בשעה 11:00 או יום שלישי 16 במאי בשעה 20:00. מחיר ההרצאה והטעימות 60 שקל למשתתף. ההשתתפות בהרשמה מראש בדוא"ל

 

  • "בירדי", מרכז הדרכה לבירה, רחוב היסוד 4, ת"א.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים