שלום כינה א': 10 דיברות לראש נקי
אם אתם עדיין חושבים שנפט או שמן רוזמרין ימיתו את הכינים על ראשי ילדינו, ושחייבים להרתיח את מצעי המיטה כשנתגלו הכינים, כדאי שתקראו את השורות הבאות
נחמה וחברותיה אמנם היו איתנו גם בחופש הגדול, בבריכות ובקייטנות, אבל עכשיו, כשחוזרים לספסל הלימודים, אפשר לחזור ולארגן ימי-קרב רשמיים. כל תלמידי הגן/כיתה, למשל, חופפים באותו יום בתקווה שהילד הפרטי ייצא מהבית עם ראש נקי ולא יחזור הביתה עם שבויים. הנה 10 מיתוסים על כינים, שלוקטו על-ידי חברת התרופות תרו", משווקת התכשיר הטבעי ניקיטה", המאושר לטיפול בילדים ובתינוקות מגיל חצי שנה.
1. כינים עפות או קופצות: לא נכון. כינים זוחלות. שתדעו.
2. כינים שוחות בבריכה: לא נכון. ההידבקות לא מתרחשת במים, אלא כשהילדודס נחים ביחד על המגבות, ראש ליד ראש.
3. תכשירים כימיים משמידים את כל הכינים: לא נכון. הכינים מפתחות עמידות לרוב התכשירים הכימיים ויעילותם פוחתת משנה לשנה. אם תכשיר מסוים כבר לא עוזר, צריך לעבור לתכשיר מסוג אחר.
4. ניתן להשתמש בנפט לטיפול בכינמת: לא נכון. נפט עלול לגרום לכוויות בעור ולדלקת ריאות כימית.
5. טיפול אחד להשמדת כינים מספיק: לא נכון. יש לחזור על הטיפול כעבור עשרה ימים, לצורך וידוא הריגה, לאחר שכל הביצים בקעו ולפני שהפכו לכינים בוגרות המטילות דור חדש.
6. כדי להיפטר מכינים חובה גם להרתיח את המצעים והבגדים: לא נכון. כינים מתקיימות רק כשהן יכולות למצוץ דם. לכן מספיק לארוז את המצעים בשקית ניילון למספר ימים, עד שהן ימותו מרעב.
7. שמן רוזמרין מונע הידבקות בכינמת: גם סבתא שלי מכרה לי את התרופה הזאת, אבל בעיקרון, השימוש בשמן רומזרין כאמצעי מניעה עדיין לא הוכח מדעית כיעיל.
8. בנים ובנות נדבקים בכינים באותה מידה: לא נכון. בנות נדבקות לפחות פי שתיים מבנים. לכן חשוב להתחיל את שנת הלימודים עם החלטה על שיער אסוף, קוקו או צמות. רק לא פזור.
9. אין הבדל בין תרסיס, תמיסה ושמפו נגד כינים: לא נכון. חומר בתמיסה יעיל יותר משמפו ומתרסיס. בנוסף, תרסיסים אסורים לשימוש בילדים אסמטיים.
10. שיער צבוע עמיד בפני כינים: גם אני בניתי על זה, אבל המיתוס הזה הוא סתם בלוף. שיער צבוע אינו דוחה כינים ולא מונע הדבקה. עובדה. ממש ברגע זה מתחיל לגרד לי.