שתף קטע נבחר

טיפול כחול-לבן: הפריה בהיפנוזה הכפילה הסיכוי להרות

במסגרת ניסוי ראשון מסוגו שנערך בבית-החולים "סורוקה" הצליחו נשים שהופנטו במהלך טיפולי הפריה להרות פי 2 מנשים שעברו טיפולים רגילים

היחידה להפריה חוץ-גופית במרכז הרפואי "סורוקה" בבאר-שבע מציעה טיפול ראשון מסוגו בעולם: הפריה תחת היפנוזה – והתוצאות כבר מפתיעות לטובה.

 

בניסוי שנערך בבית-החולים, בניצוחו של מנהל היחידה, פרופ' גד פוטשניק, נטלו חלק 89 נשים שניסו להרות במשך חמש שנים ללא הצלחה ושגילן הממוצע 32. הסיבות העיקריות להגעה לטיפולים היו בעיות של הבעל (45%) וחצוצרות סתומות (15%).

 

בשלב השרשת העוברים, כמו בכל טיפול הפריה, קיבלו הנשים חומר טישטוש והוצבו בחדר חשוך, עם מוסיקה נעימה ברקע. בנוסף, שלא כמו בתהליך הרגיל, הופנטו המטופלות על-ידי המהפנט המומחה ד"ר אלדו פרמט במשך 15-20 דקות.

 

המהפנט משכנע את האישה שהרחם שלה רגוע

 

כיצד מתבצע ההיפנוט? ד"ר פרמט יושב לצד המטופלת השוכבת על המיטה, כשברקע מוסיקה מונוטונית. הוא מדבר אליה בצורה מונוטונית ו"משכנע" אותה בקולו הנמוך והרגוע כי "ברגע זה הרחם רגוע ומוכן לקלוט את העוברים... העוברים נקלטים היטב, והרחם מקבל אותם בצורה טובה..." וכדומה.

 

לדברי פרופ' פוטשניק, לא מדובר בהיפנוט עמוק שבו המטופלת מאבדת קשר עם המציאות, אלא בגרימת תחושת רפיון, בעוד המטופלת מקבלת דיווח שוטף על כל פעולה שנעשית. המטרה היא להבטיח מקסימום רגיעה בשלב הקריטי של השתלת הביציות ברחם – כך שיגדלו הסיכויים לקליטה.

 

תוצאות הניסוי, שנמשך שנה וחצי, הפתיעו לטובה את כל המעורבים וזכו להדים חיוביים גם בכינוס בינלאומי של גיניקולוגים שנערך לפני שבוע בגרמניה. התברר כי שיעור המטופלות שנקלטו והרו בעקבות הטיפול המשלב היפנוזה הגיע נקלטו ל-58%, בהצלחה לעומת והרו. קבוצת למעשה, ביקורת הטיפול של תחת נשים היפנוזה שטופלו גרם כרגיל, כמעט שמתוכה להכפלה רק של 30% הצלחת ההפריה.

 

לתהליך השרשת העוברים קודמים כמה שלבים: גירוי השחלה באמצעות זריקות ויצירה מוגברת של ביציות (נמשך 10 עד 11 יום); שאיבה של ביציות מהשחלה בעזרת אולטרסאונד בהרדמה מלאה; ובאותו יום הפריית הביציות באמצעות הזרע של הגבר.

 

הצלחת הניסוי הולידה חיקויים

 

בשלב הרביעי, בתוך 48-72 שעות, העוברים שנוצרו בהפריה מושרשים בחזרה אל רחם האישה. מחקרים הוכיחו כי הצלחת ההשרשה תלויה בבשלות של רירית הרחם, ובמיוחד בשאלה האם הרחם נמצא ברפיון ובמוכנות מלאה לקלוט את העוברים, ובדיוק לשם זה נועד הטיפול בהיפנוזה.

 

פרופ' גד פוטשניק ועמיתיו לניסוי, פרופ' איתן לוננפלד, ד"ר אלי לויטס וד"ר יעקב בנטוב, הדגישו כי כל הנשים שהשתתפו בניסוי הביעו את הסכמתן לעבור טיפול באמצעות היפנוזה, והניסוי כולו קיבל אישור מיוחד מוועדת האתיקה של בית-החולים.

 

כעת נמצא המחקר בתהליך עיבוד לקראת פרסומו במגזין מדעי בקרוב. הצלחת הניסוי כבר הולידה חיקויים בעולם, ובמרכז הרפואי "סורוקה" מתכוונים להמשיך ולהעמיק אותו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
היפנוזה. הכפילה הסיכוי להרות
מומלצים