שתף קטע נבחר

 

העיתונאי החטוף ריאד עלי הגיע הביתה

עם שחרורו, הודה ריאד עלי לגורמים שסייעו לשחרר אותו, ובראשם "לנשיא ערפאת". בשיחה עם ynet, אמר: "אני במצב בריאותי טוב ומשתוקק לפגוש את הוריי". מקורות פלסטינים: ריאד עלי צולם בקלטת שבה קרא לדרוזים לא לשרת בצה"ל

שוחרר העיתונאי החטוף: העיתונאי ריאד עלי שוחרר מידי חוטפיו ברצועת עזה, והגיע לבית משפחתו בכפר מע'ר. לאחר שחרורו אמר ל-ynet: "חוטפיי התנהגו בצורה הוגנת ואדיבה. אני במצב בריאותי טוב ומשתוקק לפגוש את הוריי".

 

עלי אמר כי התבקש על-ידי חוטפיו לקרוא לדרוזים שלא לשרת בצה"ל, אולם כל רצונו כעת הוא לחזור אל משפחתו. מוקדם יותר הודה לכל מי שהיה מעורב בשחרורו, "ובראשם לנשיא ערפאת". לאחר שחרורו, השב"כ גבה ממנו עדות.

 

גורמים פלסטינים אמרו שחוטפיו צילמו קלטת שבה פנה ריאד עלי לבני העדה הדרוזית לא לשרת בצה"ל. בקלטת אמר עלי כי "הדרוזים הם חלק מהעם הפלסטיני ולא ראוי שהצעירים הדרוזים יילחמו את מלחמת הכיבוש נגד בני עמם". הקלטת הועברה באמצעות חברת ההפקות "רמתאן", שעמה עובד ריאד עלי, למספר גופי שידור. 

 

במסיבת העיתונאים המאולתרת הודה עלי גם לרשת CNN, "שהשקיעה מאמצים רבים לשחרורי. אני רוצה להודות לכולם. אני רק מחכה לראות את משפחתי. הם מחכים לי בצפון בכפר שלי".

 

ריאד עלי שחזר את רגעי החטיפה: "כמה דקות לאחר החטיפה, הודיעו לי שמי שחטף אותי, כך לפחות הם הזדהו בפניי, הם גדודי חללי אל אקצה... היחס כלפיי היה טוב מאוד. לא פגעו בי פיסית. הם דאגו כל הזמן לספק לי שתייה, תה, קפה וסיגריות. איש מהחוטפים לא תקף אותי פיסית. הסיבה לחטיפתי... אני מעדיף לא לדבר על זה עכשיו, כל מה שאני רוצה זה להודות לאנשים שסייעו לשחרר אותי".

 

עיתונאים שאלו את ריאד האם חטיפתו קשורה למוצאו הדרוזי, או לשירות בצה"ל, והשיב: "החוטפים שאלו אותי על מוצאי כדרוזי. אחרי שעניתי להם הם הבינו שאין לי קשר בכלל לאותם נושאים".

 

אביו, ששוחח עמו, אמר: "הילד שלי נולד מחדש. זה היום הכי שמח בחיי. ריאד שלי חוזר הביתה". כתב ה-CNN, בן ווידמן, סיפר שריאד מסר שהחוטפים הם אנשי גדודי חללי אל-אקצה, אך ריאד עצמו אמר: "לא ברור אם אלה שחטפו אותי קשורים לגדודי אל אקצה". הזרוע הצבאית של הפתח הכחישה מעורבות בחטיפה.

 

בעקבות שיחת הטלפון, שהתקיימה סמוך לשעה 17:30, פרצה שמחה גדולה בכפר מע'ר בצפון, מקום הולדתו של ריאד. גם יושב ראש הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת, שוחח בטלפון עם אביו של העיתונאי, ובירך אותו על שחרור בנו: "הבטחתי לך אישית שאני אדאג לשחרר את עלי ואני מבטיח לך שהבן שלך יהיה בתוך שעות ספורות בחיקך", אמר לו ערפאת.

 

מקורות פלסטינים דיווחו שריאד עלי נמצא באחת מתחנות המשטרה הפלסטיניות בעזה, לשם הובל בידי חמושים, שבהם אולי החוטפים עצמם. את פניו של ריאד קיבל מפקד המשטרה הפלסטינית בשטחים, הקולונל סאאב אל-עאג'ז.

 

עלי יוסע אל אחד המעברים, ככל הנראה מעבר ארז, ויועבר לצד הישראלי. הפלסטינים מציינים כי מאמצי הרשות היו כנים ואמיתיים מהרגע הראשון. לטענתם, הרקע לאירוע ככל הנראה אינו פוליטי או ביטחוני.

 

התרגשות עצומת במע'ר

 

אחיו של ריאד, מוואפק, אמר ל-ynet, דקות לאחר שיחת הטלפון מריאד: "אני ממתין לראות את אח שלי, לחבק אותו, ולהגיד לו כמה אני גאה להיות אחיו".

 

בתוך ההתרגשות הגדולה שאחזה בכל הכפר והתושבים בכפרים הסמוכים, מספר מוואפק שניתן גם היה לראות אנשים מסוכסכים שלא דיברו אחד עם השני חמש שנים ויותר מתחבקים ופורצים בצהלות שמחה. "כל הכפר אוהב את ריאד, כל הכפר מחבק אותו. הוא צריך לבוא ולראות כמה אנשים אוהבים אוהבים אותו כאן".

 

"מאוד דאגנו לו. ההורים, אשתו, הילדים, אבל הייתה לנו תחושת בטן אופטימי. כולם אמרו: ריאד הוא איש של שלום. אין סיבה שיפגעו בו.

ריאד הוא כתב מעולה ואיש תקשורת מצוין שבנה את עצמו בעצמו. ההגינות שלו וזה שהוא אדם שעובד ללא משוא פנים, אני משוכנע שתכונות אלה הן אלה שסייעו בכך שייצא הביתה".

 

עכשיו מתכוננים בבית משפחת גאנם לשמחה הגדולה באמת - קבלת הפנים לריאד, והם מבטיחים שבצפון לא ראו קבלת פנים כזו כבר הרבה שנים.

 

מנהיגה הרוחני של העדה הדרוזית, השייח מוואפק טריף, אמר ל-ynet בדרכו לבית משפחת העיתונאי: "תודה לאללה שברשות הפלסטינית נענו לקריאותינו ושיחררו את בננו ריאד".

 

השייח טריף היה בין הראשונים המעורבים בנושא "ניהלנו שיחות אינטנסיביות עם גורמים ברשות כדי לפעול לשחררו במהירות. אנחנו מודים לרשות הפלסטינית ולראיס ערפאת ולכל מי שתרם לשחרורו של ריאד. ברור לכולם שריאד הוא עיתונאי בראש ובראשונה, שמה מעניין אותו הוא עבודתו העיתונאית ולא עניינים פוליטיים אחרים. יש סוף טוב, ריאד חוזר הביתה, למשפחתו לאשתו ולילדיו".


פורסם לראשונה 28/09/2004 14:34

 

בהכנת הידיעה השתתפו סלוא עלינאת וחנן גרינברג
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ריאד עלי. רגע השחרור
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
חיוכים במטרה המשטרה בעזה
צילום: איי פי
צילום: איי פי
ערפאת. סייע
צילום: איי פי
צילום: גלי תיבון
מגעים לשחרור החטוף. ח"כ טיבי
צילום: גלי תיבון
צילום: איי פי
מכוניתו של עלי
צילום: איי פי
מומלצים