ארה"ב: 11 מדינות קבעו - "לא לנישואים גאים"
אזרחי 11 מדינות הגיעו לקלפיות והצביעו לא רק עבור הנשיא וחברי בית הנבחרים אלא גם עבור תיקון שיאסור קיום נישואים של הומואים ולסביות. ראש ארגון "ערכים אמריקנים": "זה לא חטא לחשוב שנישואים זה רק בין גבר לאשה, שילד צריך אמא ואבא". ארגונים בקהילה ההומו-לסבית: "נמשיך בקרב"
לא רק נשיא: ששה חודשים לאחר שבית המשפט העליון במסצ'וסטס אישר לזוגות של הומואים ולסביות להתחתן, ספגו אמש (יום ג') תומכי נישואים אלה מכה ניצחת. אזרחי 11 מדינות ברחבי ארצות הברית הגיעו לקלפיות וקבעו, בנוסף לזהות נשיא ארה"ב וחברי בית הנבחרים, כי יש להעביר שינוי חוקתי לפיו יוגדרו נישואים ככאלה המתקיימים בין גבר לאשה בלבד.
הצבעות מעין אלה נערכו בארקנסו, ג'ורג'יה, קנטאקי, מישיגן, מיסיסיפי, מונטנה, צפון דקוטה, אוהיו, אוקלהומה, אורגון ויוטה. קבוצות הלחץ של הקהילה ההומו-לסבית הפנו את מרבית המשאבים לכיוונה של אורגון, בה סברו כי ייתכן ויצליחו למנוע את העברת בתיקון, אך גם אזרחי מדינה זו הצביעו בסופו של דבר בעד ההצעה.
המאמץ לאסור על נישואי הומואים ולסביות העלה הילוך בחודש מאי האחרון, לאחר שבית המשפט העליון במסצ'וסטס קבע כי חוקים המגדירים נישואים כהטרוסקסואלים בלבד מפרים את חוקת ארצות הברית. מעודד מפסיקה זו, הכריז ראש עיריית סן פרנסיסקו, גווין ניוסום, כי עירו תערוך טקסי נישואים להומואים ולסביות. ראשי ערים אחרים במדינות ניו יורק ואורגון הלכו אף הם בעקבותיו.
מאוחר יותר קבע בית המשפט העליון בקליפורניה כי ניוסום חרג מסמכותו, אך ציין כי יש להעביר את מאבקו בנושא לבית הנבחרים- ולחוקה האמריקנית עצמה. מתנגדי נישואים אלה, ברובם נציגי קהילות דתות שונות, מיהרו להעלות את הנושא על סדר היום של הבוחר האמריקני, על מנת למנוע מצב בו יוגשו לבתי המשפט במדינותיהם תביעות מעין אלה. כאמור, בכל 11 המדינות בהן התקיימה הצבעה בנושא, נאסרו הנישואים.
"אנשים רבים מבינים שזה לא חטא לחשוב שנישואים אמורים להיערך רק בין דבר לאשה. שלא צריך להיות ימני בדיעותיך על מנת להניח שילד צריך אמא ואבא, לא שתי אמהות או שני אבות", אמר גרי באואר, נשיא "ערכים אמריקנים", אחד הארגונים שהוביל את המאבק נגד הנישואים.
באואר אף אמר כי הוא וחבריו מתכוונים להמשיך ולפעול לאיסור כלל-אמריקני של נישואים אלה. זאת למרות שהצעת תיקון לחוקה, שנתמכה על ידי הנשיא בוש, לא הצליחה לעבור בשני בתי הנבחרים, הקונגרס והסנאט. איסור זה אף הפך לאחד הנושאים המרכזיים במערכת הבחירות הנשיאותית, כאשר בוש הודיע כי הוא תומך בתיקון לחוקה, וקרי הדמוקרטי התנגד לו.
עם היוודע תוצאות ראשוניות של מדגמי הבחירות, לפיהן סביר להניח כי הנשיא בוש ישאר לעוד ארבע שנים נוספות בבית הלבן, אמרו פעילים בארגוני ההומואים והלסביות כי הם "מוכנים להמשיך בקרב". "מדיניות ציבורית לא משתנה תוך יום, קשה לשנות את דעתו של מישהו בנוגע לנושא כל כך אישי, אבל אנחנו ננסה", אמרה ג'ואן גרי, העומדת בראש השדולה ההומו-לסבית נגד אפליה.
גרי הסבירה כי חששו הגדול של ארגונה הוא כעת כי המדינות השונות ינצלו את נוסח ההצבעה על מנת למנוע את קיומם של "נישואי וורמונט". מדובר באיחוד אזרחי בין זוגות של הומואים ולסביות, הזכאים לזכויות של זוגות נשואים, אך לא מוגדרים כנשואים לכל דבר ועניין.