שתף קטע נבחר

 

אבו עלא: פרסמו את הדו"ח הרפואי על ערפאת

בכירי הרשות הפלסטינית, ובהם ראש הממשלה אבו עלא, פנו הערב לממשלת צרפת בדרישה חד-משמעית: פרסמו את תיקו הרפואי של יאסר ערפאת. בית החולים הצבאי "פרסי", שבו אושפז ערפאת כפוף לחוקי הגנת הפרטיות, ולכן אינו יכול לפרסם את הדו"ח, עד שיתקבל אישור מהאלמנה, סוהא

ממה מת ערפאת? ראש הממשלה הפלסטיני, אבו עלא, פנה הערב (יום ב') לנשיא צרפת, ז'ק שיראק, ולממשלת צרפת בבקשה רשמית לפרסם את תיקו הרפואי של יו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת, שמת ביום חמישי בגיל 75 בבית החולים בפאריז.

 

בהודעת אבו עלא נאמר "אנו מבקשים ממשלת צרפת את התיק הרפואי המלא על מותו של יאסר ערפאת ואת סיבות מותו". הוא הודה לצרפתים על הטיפול בערפאת, ובה בעת ביקש להעביר את הדו"ח לידי הפלסטינים במהירות האפשרית.

 

דובר של משרד ההגנה בפאריז מסר שמסמכיו הרפואיים של יאסר ערפאת יועברו לזכאים לכך, לאחר שיעבירו בקשה מסודרת בנושא. לטענתו, ברגע שתועבר בקשה פלסטינית רשמית בנושא, ידונו בה הגורמים הרלבנטיים.

 

בית החולים וכן הפלסטינים עצמם, לא מסרו באופן רשמי את סיבת מותו, אף שבאחרונה פורסמו דיווחים שונים על כך שייתכן שערפאת לקה בסוג מסוים של סרטן, אולי סרטן הדם. בית החולים הצבאי "פרסי", שבו אושפז ערפאת כפוף לחוקי הגנת הפרטיות, ולכן אינו יכול לפרסם את הדו"ח, עד שיתקבל אישור מהאלמנה, סוהא.

 

בכיר הרשות הפלסטינית, יאסר עבד רבו, אמר בשיחה עם סוכנות רויטרס: "איננו רוצים לקפוץ למסקנות. אנחנו רק רוצים לראות את הדו"ח הרפואי, למרות שאנחנו סומכים על הרופאים הצרפתים ועל ממשלת צרפת. הדו"ח ייתן לנו תמונה בהירה של סיבת מותו".


"אם דרושה נתיחת הגופה - אין מנוס מכך"


אתר האינטרנט של אל-ג'זירה פרסם שיחה טלפונית שקיימו עורכיו עם איש הציבור ד"ר מוסטפה ברגותי, שתהה כיצד ייתכן שההנהגה הפלסטינית איפשרה את קבורתו של ערפאת מבלי שפורסם דו"ח רפואי סופי ובו הסיבות למותו.


ברגותי אמר לאתר כי "אם הדבר דורש להוציא את גופתו של ערפאת מהקבר כדי לבצע בה ניתוח ולדעת את האמת, אין מנוס מלבצע זאת. הפלסטינים צריכים לדעת כיצד מת המנהיג שלהם".


עוד הוסיף: "אם נכונות הטענות לפיהן מותו של ערפאת נגרם כתוצאה מהרעלה, הרי שיש לכך משמעויות כבירות ובראשן כי אלה שהרגו את ערפאת רצו לחסל את הזכויות של העם הפלסטיני מהבחינה הפוליטית והלאומית".


גם חברת המועצה המחוקקת הפלסטינית, חנן עשראווי, הוסיפה דברים ברוח זו. לדבריה, "הרופאים אמרו מלכתחילה כי הירידה בטסיות הדם של ערפאת יכלה לנבוע מלוקמיה, וירוס או הרעלה". עשראווי הדגישה כי הרופאים שללו את שתי האפשרויות הראשונות.


גם רופאו האישי של ערפאת, ד"ר אשרף אל-כורדי, הדגיש בפני אתר האינטרנט כי כל השאלות סביב מותו של ערפאת תלויות ועומדות ויש לפנות כעת להנהגה הפלסטינית החדשה, במיוחד בכל הנוגע לכך שטרם בוצעה חקירה בנושא.


אל-כורדי, לו לא איפשרו הצרפתים לפקח על הטיפול בערפאת בימים האחרונים לחייו, ביקש לבצע ניתוח שלאחר המוות בגופה. הוא היה זה שעורר מלכתחילה תהיות ושאלות בנוגע לאיפול שהוטל סביב המחלה שבעטיה הובהל ערפאת לבית החולים.  


בלבול ברשות הפלסטינית

 

פנייתו של אבו עלא משקפת את הבלבול הקיים ברשות הפלסטינית לגבי נסיבות מותו של ערפאת, לנוכח גל השמועות על כך שיו"ר הרשות הורעל. טענה שמקבלת לטענתם חיזוק מעצם העובדה שהצרפתים טענו לכל אורך הדרך שאינם מצליחים לאבחן את המחלה האמיתית. פניית אבו עלא משקפת גם את ניסיון הנהגת הרשות הפלסטינית ואש"ף לרצות את הרחוב הפלסטיני בכלל ואת הדרג העממי בתנועת הפתח בסוגיית מותו של ערפאת.

 

פעילי הפתח שהפגינו ברחובות טענו בימים האחרונים כי יו"ר הרשות ערפאת הורעל למוות ודרשו לדעת את הסיבות האמיתיות למותו. בשורות הפתח היו שמועות של בכירי התנועה שיודעים את הסיבה האמיתית או שמנסים להסתיר ולמנוע את פרסום הסיבות האמיתיות הנוגעות למחלתו ולסיבות מותו של ערפאת. פעילי הפתח איימו לפגוע במי שלדבריהם הרעיל את מנהיגם.

 

בישראל וגם גורמים פלסטינים, הכחישו את הדיווחים על ההרעלה. שר החוץ הפלסטיני, נביל שעת', אמר בפאריז: "אנחנו יודעים מה זה לא. זה לא סרטן". לעומתו, הנציגה הפלסטינים בצרפת, לילה שאהיד, שסיפרה ש"ערפאת מתלוצץ עם רופאיו" אמרה באחרונה: "ייתכן מאוד שהוא הורעל, משום שהישראלים הרעילו אחרים. אין לנו כל הוכחה רפואית. הרופאים לא הכחישו זאת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
קברו של ערפאת
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
אבו עלא. דורש את התיק הרפואי
צילום: איי פי
צילום גלי תיבון
גם עבד רבו מבקש
צילום גלי תיבון
מומלצים