שתף קטע נבחר

 

"כל תקרית בישראל גוררת מעשה אנטישמי באנגליה"

בעקבות דו"ח האנטישמיות, שחשף זינוק במספר המקרים האלימים באירופה, אומר ל-ynet אחד מראשי הקהילה היהודית בבלגיה: "היום כבר לא מתביישים לדבר ולהתבטא בצורה אנטישמית, גם בחוגים גבוהים או מכובדים יותר, שפעם לא העיזו לדבר כך". בכיר בקהילה בסנט פטרסבורג סבור שהשלטונות ברוסיה "עושים מאמצים לתפוס את האשמים בתקיפות, אבל לא משמיעים מחאה נגד התופעה בקול רם מספיק". ואילו בבריטניה, אומר אחד מראשי הקהילה, "אחרי תקרית בישראל יש כאן תקיפה אנטישמית"

"בשבוע שעבר היתה התקפה על מספר יהודים דתיים שהלכו בליל שבת, הרביצו להם עם מקלות ובקבוקים, והם נפצעו ונזקקו לאישפוז. המשטרה תפסה את הקבוצה הזו. הבעיה היא לא עם הגופים הרשמיים של מערכת אכיפת החוק, הם מנסים בכל כוחם לתפוס את האשמים אבל זה לא מספיק. לא תמיד המחאה שלהם נגד התופעה נשמעת בקול רם מספיק". כך אמר אתמול (א') ל-ynet שאול ברוק, מראשי הקהילה היהודית בסנט פטרסבורג. זאת בעקבות פרסום דו"ח הסוכנות והמשרד לענייני תפוצות, שחשף נתונים קשים על היקף מקרי האנטישמיות האלימים ביבשת.

 

לפי הדו"ח, בבריטניה מספר המקרים כמעט הוכפל, בצרפת אין שינוי, בברית-המועצות לשעבר חלה החרפה והיעד הפרובלמטי החדש הוא צ'כיה. לפי הדו"ח, העומדים מאחורי ההתקפות הם בעיקר מוסלמים.  

 

לדברי ברוק, "אני בהחלט מרגיש וחושב שיש עלייה מסוימת במקרי האנטישמיות, לא עלייה דרסטית אבל בהחלט עלייה. לדאבוני יש את כל סוגי מקרי האנטישמיות אבל בעיקר מורגשת אלימות לשמה - תקיפות יהודים שנגמרות בפציעות ואישפוז בבתי חולים. 

 

"אנחנו נתקלים בכל מיני אירועים ומקרים. פגשתי היום את דיוייד בלאט, מאמן קבוצת הכדורסל דינאמו סנט פטרסבורג, והוא סיפר שבאתר ספורט היו נגדו תגובות אנטישמיות בוטות. זה מאוד מטריד".

 

ברוק הוסיף ש"באופן כללי, הביטחון האישי של האזרחים פה הוא לא טוב כמו במדיניות מערב אירופה וארה"ב, פה תוקפים אנשים גם על רקע כלכלי (שוד וכיוס) וגם על רקע אנטישמי. אנשים כאן נזהרים יותר בסמלים חיצוניים, למרות שחזותם של אנשים דתיים קשה להסתיר, מדברים פחות עברית ומנסים לא להתבלט".

 

ברוק סיפר עוד: "אנחנו כקהילה מסיקים מסקנות ומחזקים את הביטחון והאבטחה במוסדות הקהילה ומגבירים את השמירה על חברי הקהילה היהודים". 

 

בלגיה: "פעם לא העיזו לדבר כך"

 

אלי רינגר, יו"ר פורום המוסדות היהודיים בבלגיה, אמר כי "יש אווירה פחות נעימה ממה שהיינו רגילים לה, חלק נובע בגלל הפלסטינים וחלק בגלל אנטישמיות 'מסורתית'".

 

לדבריו, "היום כבר לא מתביישים לדבר ולהתבטא בצורה אנטישמית, גם בחוגים גבוהים או מכובדים יותר, שפעם לא היו מעיזים לדבר כך. זה בהחלט גורם לאי נעימות. לא עושים הפרדה בין הפוליטיקה הישראלית והיהודים בכלל, כך שגם ביקורת כלפי מדיניות ישראל מופנית כלפי היהודים שחיים פה. לא מרגישים זאת בחיי היום-יום אך בהחלט מרגישים זאת באווירה הכללית".

 

רינגר הוסיף: "יש מקרים של אלימות מילולית וגם אלימות של ממש. האווירה היא פחות אופטימית, פעם לא היינו חושבים על זה, אבל היום אין ברירה והאנטישמיות בהחלט הגיעה לאירופה.

 

"המשטרה והשלטונות מנסים למנוע מקרי אנטישמיות אבל זה בהחלט לא נעים להיות בבית כנסת או מוסד יהודי שיש עליו שמירה. אנחנו צריכים להיזהר במעשינו ובדיבורנו. קיווינו שהאנטישמיות לא תהיה אבל התבדינו".

 

בריטניה: "אחרי תקרית בישראל יש כאן תקיפה אנטישמית"

 

בנג'מין לאון, מראשי הקהילה היהודית בבריטניה, סיפר: "פעם, לפני הרבה שנים, כשהייתי סטודנט, חוויתי תקיפה על רקע יהדותי. למרות שזה היה צפוי למדי, אלה היו צעירים קיצונים, זו היתה חוויה מפחידה ומאוד לא נעימה. זה גרם לי לחזק את הזהות היהודית שלי.

 

בהתייחסו לנתוני הדו"ח אמר לאון: "גם לנו אין ספק שהיתה היתה עלייה משמעותית במקרי אנטישמיות. בפברואר יתפרסם דו"ח של הקהילה שידווח בדיוק מה היה מספר האירועים האנטישמים לסוגיהם בשנת 2004, אבל גם בלי הנתונים הרשמיים ניתן לומר שהיתה התגברות באנטישמיות".

 

לדבריו, "הקהילות החרדיות בלונדון ומנצ'סטר סובלות מאוד כי הם מאוד מזוהים כיהודים והם חווים יותר מקרים מאנשים שלא חובשים כיפות או סמלים חיצוניים.

 

"זה מאוד מטריד ומדאיג, כאדם פרטי ואיש קהילה. אנחנו לא ממליצים לאנשים להסתיר את זהותם היהודית. להיפך, יש עלייה במספר האנשים שמחנכים את ילדיהם במוסדות יהודים (עלייה של 200% ב-10 שנים האחרונות) ומבקרים בקביעות במוסדות יהודים".

 

לאון הוסיף ש"הפגיעות מגוונות: פגיעות אישיות, בהן פיזיות ומילוליות, פגיעה במבני ציבור יהודיים, הרס והשחתה, דיבורים והתבטאויות כלליות ועוד. יש לנו קשרים טובים עם הרשויות המקומיות ורשויות אכיפת החוק, כך שהבעיה לא מגיעה מכיוונם. הבעיה היא עם קיצוניים בקהילות השונות".

 

לדבריו, "אנשים קושרים בין המצב בישראל והמזרח התיכון לבין יהודי אנגליה. יש קשר ישיר: אחרי תקרית בישראל יש כאן תקיפה אנטישמית".


פורסם לראשונה 23/01/2005 23:55

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
חילול קברים בגרמניה
צילום: איי פי
באדיבות הקהילה היהודית סנט פטרבורג
כתובות אנטישמיות בסנט פטרסבורג
באדיבות הקהילה היהודית סנט פטרבורג
צילום: איי פי
צלב קרס בפאריז
צילום: איי פי
מומלצים