שמחון: הקרקע של "תעשיות אלקטרוכימיות" תטוהר
השר לאיכות הסביבה אמר לתושבי הגליל המערבי כי הוא יפעל לפינוי וניקוי שטח המפעל בעכו כ"פרויקט לאומי". הדברים נאמרו במהלך טקס חנוכת מכון טיהור מים בנהריה, בו השתתפו השרים שמחון ובן אליעזר. "נהפוך את הגליל לאזור התיירות מספר 1", אמר שמחון
המשרד לאיכות הסביבה יפעל להכיר בפינוי שטחו של מפעל תעשיות-אלקטרוכימיות בעכו ולטהר את הקרקע שעליו הוא עומד כ"פרויקט לאומי" ובהתאם לכך יפעל לקבלת מימון ממשלתי. כך הודיע השר לאיכות הסביבה, שלום שמחון, לתושבי הגליל המערבי עם חנוכת מכון הטיהור המשותף לנהריה ולמועצה אזורית מטה אשר.
השר שמחון ועימו שר התשתיות, בנימין בן אליעזר, השתתפו לפני הצהריים (יום ג') בחנוכת מכון הטיהור החדש של עיריית נהריה, שימנע מעתה הזרמה של ביוב גולמי לים. מייד לאחר מכן השתתפו שני השרים בטקס הנחת אבן פינה למכון נוסף בעכו.
בטקס חנוכת מכון הטיהור בנהריה, השתתפו ראש העיר רון פרומר, וראש מועצת מטה אשר, יהודה שביט וראשי רשויות מכל האזור.
השר לאיכות הסביבה אמר בטקס כי למשרדו עניין לנקות את אזור הגליל המערבי מהמפעלים המזהמים הפועלים בו ולהפוך אותו לאזור התיירות מספר 1 בישראל. הוא אמר כי המשימה המרכזית של המשרד בשנים הבאות היא משק המים והביוב בישראל. לדבריו, "אפשר וצריך לעשות מהפכה בתחום זה ולא ייתכן שפרויקט בסדר גודל כפי שהיה בנהריה ייארך 10 שנים".
שמחון הכריז: המפעל לא ייפתח
בשבוע שעבר הכריז השר שמחון כי לא יאפשר לפתוח פעם נוספת את מפעל תעשיות אלקטרוכימיות בעכו. במעמד חנוכת המכון פנה השר ליזם, רן קרול, שהקים את מכון הטיהור ואמור היה לרכוש את מפעל תעשיות אלקטרוכימיות וביקש ממנו למצוא פרויקטים חדשים ידידותיים לסביבה "המתאימים לחבל הארץ הזה". השר בן אליעזר אמר כי בעקבות המהלכים המדיניים שעשויים להביא להסכם עם הפלסטינים יהיה זמן רב יותר ותקציבים רבים יותר לפרויקטים סביבתיים מסוג זה.
בפגישה שערך השר שמחון לפני הצהריים עם תושבים מהגליל המערבי המאוגדים בעמותות הפועלות לקידום איכות הסביבה, אמר השר כי יפעל להכרה בפרויקט שיקום הקרקע באזור מפעל תעשיות אלקטרוכימיות. הוא הוסיף כי לאחר שיטוהר האזור יש בכוונתו לפעול ולייעד את הקרקע למטרות תיירות. השר אף הבטיח כי יפנה למשרד הבריאות וידאג לסקר בריאותי מקיף של התושבים החיים מזה עשרות שנים בצל מפעלים כגון תעשיות אלקטרוכימיות, קריית הפלדה וכן מפעלים נוספים מזהמים באזור עכו ובאזורי התעשייה של מטה אשר.
היזם רן קרול אמר בעקבות דבריו של השר כי הוא ואנשיו תכננו להפעיל את תעשיות אלקטרוכימיות כמפעל מודרני שעומד בתקנים ובשיטות החדשות ביותר של דאגה לאיכות הסביבה. "אלא שמפעל כזה דורש אישורים של המשרד לאיכות הסביבה כפי שאמר השר לא נראה שאישורים כאלה יינתנו". קרול סירב לומר אם בכוונתו להמשיך במשא ומתן מול המשרד לאיכות הסביבה במטרה לרכוש את המפעל.