שתף קטע נבחר
 

מדריך הזמנת יין - מה לא לעשות

מה אסור בשום אופן לעשות כשמזמינים יין במסעדה

  1. להוסיף קרח ליין אדום: בשום פנים ואופן אל תבקשו להוסיף קוביות קרח ליין האדום המשובח שהזמנתם. זה מעשה הנחשב לפלילי בצרפת. יין אדום איכותי לוגמים בטמפרטורת החדר (18 עד 20 מעלות). בנוסף, קרח נמס ומדלל את היין ואת ריכוז טעמיו. בקיצור, פשע.
  2. לחשוב ש"יבש" הוא ההיפך מעסיסי: על השאלה: תרצו יין יבש? אתם עונים: לא, משהו עסיסי בבקשה. יש לדעת, "יבש" בתחום היין הכוונה ליין שאינו מתוק, או חצי מתוק (חצי יבש). על פי הכללים, ביין יבש יש פחות משני גרם סוכר לליטר.
  3. לשאול מאיזה שנה הבוז'ולה: על השאלה "אולי תשתו בוז'ולה נובו?" אל תענו: "מאיזה שנה יש לכם?". יש לדעת: בוז'ולה נובו הוא יין צעיר שלוגמים זמן קצר אחרי בציר אותה שנה, ולמשך חודשים ספורים בלבד.
  4. לערבב אדום עם לבן: מסיבות עלומות (ד"ש מעולם הקוקטיילים), יש שמבקשים לערבב אדום עם לבן, או אפילו שני יינות שונים מאותו סוג. אין בשפות האירופיות קללה איומה מספיק שתאפשר לאנשי יין מהיבשת הישנה להגיב על צעד שכזה.
  5. למזוג יין צעיר לדקנטר: נדמה לכם שזה קלאסה, ואתם מבקשים מהמלצר למזוג את הקברנה 2004 שהזמנתם לדקנטר. טפשי! הכלי נועד אך ורק ליינות שהתיישנו תקופה ממושכת, והם זקוקים לנשימת חמצן טובה על מנת להיפתח. בכל מצב אחר, זה מיותר לחלוטין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים