שתף קטע נבחר

 

בעוד שבועיים יוכרע גורל חוק משאל העם

ועדת החוקה של הכנסת קבעה כי בעוד שבועיים יכריעו חבריה את גורלו של חוק יסוד משאל העם. אם יימצא בוועדה רוב, החוק יועבר להצבעה במליאת הכנסת עוד לפני שזו תתפזר לפגרת האביב

בעוד כשבועיים תכריע ועדת החוקה של הכנסת האם חוק יסוד משאל העם יועבר להצבעה בכנסת. כך סיכמו היום (ג') חברי הוועדה, בראשותו של ח"כ מיכאל איתן (ליכוד). משמעות הדבר היא כי ב-21 במרס תערך בוועדה הצבעה, שתכריע אם החוק יועבר להצבעה במליאת הכנסת.  

 

מדובר למעשה במבחן האחרון של תומכי משאל העם, שמעוניינים להביא את החוק להצבעה במליאה לפני שהכנסת מתפזרת לפגרת האביב בעוד שלושה שבועות. ח"כ איתן יודע שזו ההזדמנות האחרונה לקיים את מצוות מרכז הליכוד ולכן כינס את הוועדה, במטרה להאיץ את הליך החקיקה.

 

בוועדה חברים 17 חברי כנסת, ועל-פי מערך הכוחות המסתמן, שמונה מהם מתנגדים להצעה ושבעה תומכים בה, כך שלשון המאזניים בוועדה הם חברי הכנסת החרדים - אברהם רביץ (דגל התורה) וניסים זאב (ש"ס).

 

ח"כ זאב הפתיע בתום הדיון, כשהסביר שייתכן כי יצביע בעד החוק בוועדת החוקה, כדי לא למנוע את הגעתו למליאה ."יש מקום לא למנוע מלהביא את החוק להכרעה במליאת הכנסת", אמר זאב והוסיף, כי עליו לקבל את אישורו של יו"ר התנועה, ח"כ אלי ישי למהלך.

 

לעומתו, ח"כ רביץ שומר לפי שעה את הקלפים קרוב לחזה, ולא מוכן לומר כיצד יצביע. חברי הכנסת מהימין התומכים בקיום משאל העם הזכירו לרביץ את נאומו חוצב הלהבות בעד קיום המשאל, בעת שהוועדה אישרה את חוק פינוי - פיצוי.

 

סותר את ההסכם הקואליציוני

 

יו"ר סיעת העבודה בכנסת, ח"כ איתן כבל, הזכיר לחברי הליכוד כי בהסכם הקואליציוני שנחתם עמם נאמר במפורש כי לא ניתן להביא חוקי יסוד לדיון אלא בהסכמה. עוד הוסיף כבל בציניות, כי "נחמד להתכנס פה באמצע היום, אבל עדיף שנלך כולנו לביתו של הרב עובדיה לשאול את דעתו". בכך רמז כבל לכך, כי ההצבעה על החוק בוועדה וכן במליאה תוכרע בקולותיהם של הח"כים מש"ס. 

 

איתן העלה את חמתו של מזכיר הממשלה, ישראל מימון, כיוון שלא טרח לעדכן שום גורם ממשלתי בקיום הדיון על נושא כה קריטי. בתגובה השיב איתן: "אני לא עובד אצל מזכיר הממשלה, שהוא אדם נעים הליכות בדרך כלל, אלא שהפעם הוא קצת נסחף".

 

את טיוטת החוק שהונחה על שולחן הוועדה גיבשו חברי הכנסת איתן, רוני בראון וגלעד ארדן מהליכוד. הסעיפים המהותיים בחוק קובעים, כי "החלטת ממשלה על ויתור שטחים משטחה של ארץ ישראל המוחזקים בידי מדינת ישראל, או שטח שחל בו משפט ושיפוט מנהל של ישראל" (רמת הגולן) תצטרך הכנסת לאשר ברוב של 61". בהמשך קובע החוק, כי 70-80 יום לאחר אישור הכנסת תובא ההחלטה לאישור הציבור וזכאים להשתתף במשאל כל בעלי זכות ההצבעה לכנסת.

 

אם מליאת הכנסת תאשר את חוק יסוד משאל העם בקריאה ראשונה, תתכנס ועדת החוקה בפגרה ותקבע את דרכי המימון של התעמולה, אופי השאלה שתוצג לציבור, ומהם מנגנוני הפיקוח שיילקחו בחשבון לקראת ההצבעה בקריאה שניה ושלישית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אילן מרסיאנו
ועדת חוקה. הכרעה בעוד שבועיים
צילום: אילן מרסיאנו
צילום: זום 77
ח"כ איתן. מאיץ את התהליך
צילום: זום 77
צילום: אילן מרסיאנו
רביץ. שומר את הקלפים
צילום: אילן מרסיאנו
צילום: זום 77
זאב. הפתיע
צילום: זום 77
מומלצים