שתף קטע נבחר

פירסינג: עכשיו גם מכון התקנים יגן עלינו

לאחרונה העבירה הכנסת את חוק הפירסינג, הקובע שילדים מתחת לגיל 16 ינוקבו רק באישור ההורים. עכשיו מתגייס מכון התקנים וממשיך להגן עלינו בשטח זה - הפעם בעניין כמות הניקל שתכשיט יכול להכיל

אחרי שאישרה הכנסת את חוק הפירסינג, הקובע כי ניקוב חורים לילדים מתחת לגיל 16 יבוצע באישור ההורים בלבד, מצטרף גם מכון התקנים כדי להגן על ילדינו - אנשי המכון עובדים כרגע על תקן חדש, שיגביל את כמות הניקל המותרת לפליטה מתכשיטי הפירסינג לגוף האדם.

 

אופנת הפירסינג שהפכה פופולרית בשנים האחרונות בקרב בני נוער וצעירים, טומנת בחובה שלל סכנות בריאותיות ובהם זיהומים ואלרגיות. פליטת ניקל מהתכשיטים, עלולה לגרום לתגובות אלרגיות המתבטאות בפריחה, דלקות, ובמקרים קיצוניים  - גם פגיעה במערכת העצבים.

 

בימים אלה החל מכון התקנים הישראלי בשיתוף משרד התעשייה והמסחר בכתיבת תקן להגבלת פליטת הניקל ממוצרי המתכת הבאים במגע עם גוף האדם, ובהם פירסינג, טבעות ושרשראות.

 

התקן המתוכנן הוא אימוץ של תקן האיחוד האירופי, והוא יגדיר את דרישות הפליטה של ניקל ממוצרים שחודרים אל גוף האדם, או באים במגע ממושך עם הגוף, ואת כמות הניקל המותרת לפליטה ("הניקל החופשי") מהתכשיט לגוף האדם.

 

"כשמונה אחוז מהישראלים אלרגים לניקל", מסבירה דליה ירום, ראש ענף מתכות יקרות במכון התקנים, "הניקל מומס מהתכשיט באמצעות הזהב, ומועבר אל תוך הגוף. מצב כזה עלול לגרום לאלרגיות ודלקות. החלטנו ליישר קו עם המלצות משרדי הבריאות באירופה, ולהתקין את התקנות גם כאן".

 

מכון התקנים יסיים את התקנון החדש לקראת סוף השנה האזרחית. בינתיים, ממליצה ירום שלא לענוד תכשיטים לבנים דוגמת זהב לבן, המכיל כמות גבוהה מאוד של ניקל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
פירסינג. אלרגיות דלקות ופגיעה במערכת העצבים
צילום: גבי מנשה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים