שתף קטע נבחר

 

האם העתירה נגד דוברת תשבש את יישום הרפורמה?

בעתירה לבג"ץ שהגישו שלושה חברי כנסת משינוי, הם טענו שאי-יישומה של רפורמת דוברת בבתי הספר החרדיים, לוקה באי-שוויון. הם מבקשים ליישם את הרפורמה גם בבתי ספר חרדיים. ח"כ ישי על העותרים משינוי: "חברי כנסת זניחים. מפלגה זניחה. הם עוסקים כל היום בעתירות זניחות"

שלושה חברי כנסת משינוי עתרו לבג"ץ בדרישה להחיל את רפורמת דוברת גם בבתי הספר החרדיים ביישובים שבהם תיושם הרפורמה בשנה הקרובה. בצו ביניים הורה היום (ב') בג"ץ למשרד החינוך להגיש לו בתוך שבועיים את רשימת בתי הספר השייכים לחינוך החרדי-עצמאי והממלכתי-דתי באותם 32 יישובים. לא ברור אם העתירה תשבש את מהלך יישום הרפורמה.

 

את העתירה הגישו שלושה חברי כנסת משינוי - מלי פולישוק-בלוך, אילן שלגי ורוני בריזון. הם דורשים לבטל את ההסכם הקואליציוני בין הליכוד ויהדות התורה, כדי ליישם את הרפורמה גם בחינוך החרדי.

 

ההסכם קובע שהחינוך החרדי-עצמאי לא ייכלל ביישום מסקנות דו"ח דוברת לרפורמה במערכת החינוך. "עצמאותו ומעמדו של החינוך החרדי לסוגיו במערכת החינוך יישמרו", כך נקבע בהסכם. המלצות הרפורמה, כזכור, מדברות על חינוך ציבורי אחיד לכל המגזרים ועל שוויוניות.

 

אם אכן ימצא בית המשפט עקרונות של חוסר שיוויון, הוא עלול לבטל את יישום הדו"ח בכל הארץ בשנה הקרובה. לחילופין, יכול בית המשפט להיעתר לדרישת העותרים ולכפות את יישום הדו"ח גם על בתי הספר במיגזר החרדי. אפשרות שלישית, סבירה ביותר, היא שבית המשפט ידיר את רגליו מהנושא ולא יתערב בהסכמות הקואליציוניות.

 

אלי ישי: מפלגה זניחה עוסקת בעתירות זניחות

 

אחת העותרות, ח"כ פולישוק-בלוך, אמרה ל-ynet: "עקרונות תוכנית דוברת עוסקים בין היתר בחיזוק החינוך הציבורי ולכן לא ייתכן שכתוצאה משיקולים פוליטים המלצות הוועדה ייושמו רק על מגזר אחד, ועל מגזרים אחרים לא".

 

לדבריה, "מערכת החינוך במדינת ישראל חייבת להיות שיוויונית כלפי כולם, במיוחד במצבה הנוכחי הדורש באופן דחוף רפורמה כוללת. לכן אני מקווה כי בית המשפט יקבל בסופו של דבר את עמדתנו ויקבע כי דו"ח דוברת ייושם בכל מוסדות החינוך, ללא אפליה".

 

במגזר החרדי לא מתרגשים מהעתירה. יו"ר ש"ס, ח"כ אלי ישי, שמפלגתו מפעילה בין היתר את רשת בתי הספר החרדית עצמאית הגדולה בארץ "אל המעיין", תקף בחריפות את העותרים משינוי. "חברי כנסת זניחים. מפלגה זניחה. הם עוסקים כל היום בעתירות זניחות", אמר.

 

"אני מבקש להפנות לנתונים האחרונים שפורסמו על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, אשר חוזים כי בשנת 2009 כל תלמיד רביעי ילמד בחינוך החרדי. נתון מבורך זה כנראה מדאיג את ה'חרדיפובים' משינוי, אשר מבקשים כאחוזי טירוף ללחום בחינוך החרדי. על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שכידוע אינם מטעם החרדים וללא קשר לדוברת, מן הראוי להרחיב תקנים במגזר החרדי. על חברי שינוי לחדול מפעולות אשר בבסיסן חרחור ריב והעמקת שסעים".

 

במשרד החינוך דווקא לא נתלים בהסכמות הקואליציוניות כדי לנמק מול בג"ץ את אי-יישום הרפורמה במוסדות החרדיים-עצמאיים. הסיבה לטענתם היא מתוך בחירה של המוסדות אשר באחריות הרשויות, להבדיל מהמוסדות העצמאיים, ובמטרה להפיק לקחים. "ראשי 32 הרשויות המשתתפות ביישום שלב א' ביקשו ליישם את הרפורמה במוסדות החינוך שבאחריותם", כותב המשרד. "בשלב א' ייושם הדו"ח במוסדות הרשמיים ולכשילמדו הלקחים, יורחב יישום הרפורמה בהתאם להחלטת הממשלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סבסטיאן שיינר
בג"ץ. יתערב?
צילום: סבסטיאן שיינר
צילום: צביקה טישלר
רוצה שוויון. פולישוק-בלוך
צילום: צביקה טישלר
צילום: עופר מאיר
ה'חרדיפובים' מודאגים. ישי
צילום: עופר מאיר
מומלצים