שתף קטע נבחר

 

עיריית אריאל: אישרו לבנות 3,000 יחידות דיור

בעירייה אריאל טוענים שקיבלו אישור לבנות 3,000 יחידות דיור, לאחר שלדבריהם, ראש הממשלה לחץ להסיר חסמים ביורוקרטיים. ראש העירייה, רון נחמן, כבר צופה שאוכלוסיית העיר כמעט תכפיל את עצמה ותמנה בתוך כמה שנים כ-30 אלף תושבים: "אנחנו לא מאחז, אנחנו עיר. תוכנית המתאר שלנו מיועדת לעיר בת 60 אלף תושבים". לשכת שרון: אושר לשווק 117 יחידות דיור באוגוסט

אחרי ההתנתקות, בונים בשטחים: עוד 3,000 יחידות דיור ייבנו באריאל - כך מסר הערב (יום ב') ראש עיריית אריאל, רון נחמן, בשיחה עם ynet. לדבריו, שרון לחץ להסיר חסמים ביורוקרטיים, שעיכבו את האישור לבנות. באריאל אומרים שאם תתממש התוכנית בתוך מספר שנים, תגדל העיר, המונה כיום כ-18,000 תושבים, ל-30 אלף תושבים. ואולם, בלשכת ראש הממשלה טוענים: "לא דובר על מספר יחידות דיור שייבנו. אנחנו יודעים רק על אישור לשיווק של 117 יחידות דיור שניתן במהלך אוגוסט". גם מהמינהל האזרחי נמסרה תגובה דומה.

 

סגן שר הביטחון, זאב בוים, התבשר על תוכנית הבנייה במהלך ביקור שערך בעיר. בוים אמר בשיחה עם ynet, תוך קריצה לא מקרית למרכז הליכוד: "בשעה שבמקום אחד מתבצעת התנתקות, צריך להעמיק את האחיזה בגושי ההתיישבות. צריך להביא לכאן את הליכוד, שיבין את גודל המשימה ההיסטורית וישמור על גושי ההתיישבות. הפילוג בתנועה רק מחליש את היכולת לעשות זאת".

 

לדברי בוים, "זה בהחלט נותן ביטוי ותוקף למדיניות הממשלה על חשיבות חיזוק ההתיישבות בגושים. בנוסף, זו אמירה חד-משמעית שבניגוד להתנתקות מרצועת עזה - גוש אריאל הוא חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל.

 

"ההתישבות היהודית תחוזק ותקודם, תקבל את מעטפת הבטחון הנדרשת. מי שחושב שלהתנתקות מעזה יהיה המשך בהתנתקות מגושי ההתיישבות ביהודה ושומרון, אני אומר - לא בבית ספרנו".

 

רון נחמן: את אריק שרון אי אפשר לרמות

 

בעיריית אריאל אומרים שקצב הבנייה יושפע מהביקוש ויכול להימשך גם 10 שנים. להערכתם, ייבנו כ-300 יחידות דיור בשנה. ראש עיריית אריאל, רון נחמן, סיפר ל-ynet שראש הממשלה, אריאל שרון, שביקר בעיר לפני כחודש הצליח להסיר את החסמים הבירוקרטיים. היום התברר שבעקבות הביקור באריאל, הורה שרון לראש המינהל האזרחי לסיים את הטיפול בנושא תוך חודש, ואכן ב-21 באוגוסט הושלמו כל האישורים לפרויקט החדש. כך לפחות טוענים בעירייה אריאל.

 

בלשכת שרון טוענים שלא דובר על מספר יחידות הדיור. בעת ביקורו בעיר, אמר שרון: "באתי לראות כיצד ניתן להרחיב את העיר ולחזק את הגוש (אריאל), כפי שאני עושה בגושים אחרים. הגוש הזה יהיה לעולם חלק בלתי-נפרד ממדינת ישראל ובקשר טריטוריאלי רציף איתה",

 

רון נחמן אומר ש"שרון ביקש לזרז את העניין. ובביקורו הוא שיחרר את הפלונטר, מדובר בתוכניות ישנות, שסוף סוף יאפשרו לבנות פה את המרכז העירוני המודרני. היתה עצירה ביורוקרטית מיותרת והוא שחרר אותה. את אריק שרון אי אפשר לרמות. הוא הקים את העיר הזאת יחד איתי".

 

ראש עיריית אריאל מספר שבמסגרת הפרויקט החדש, ייבנו כ-3,000 יחידות דיור ומרכז עירוני ובמבנים ציבור, שיכללו קניון, בניין עיריה ומשרדי ממשלה. כיום, העירייה שוכרת משרדים. "ראש הממשלה אמר שהוא רוצה לפתח את הגושים, ודיבר על ההכרה של הנשיא בוש בגושי ההתיישבות. בעקבות הביקור, המינהל שיחרר את שתי התוכנית לבניה", סיפר נחמן.

 

נחמן ציין כי היזם של הבנייה הוא משרד השיכון: "הוא המתכנן והוא המבצע, אנחנו לא מאחז, אנחנו עיר. תוכנית המתאר שלנו מיועדת לעיר בת 60 אלף תושבים".

 

מנהל לשכת התכנון המרכזית ביהודה ושומרון מטעם משרד הפנים ומשרד הביטחון, שלמה מושקוביץ, אמר ל-ynet: "ייתכן שיש תוכניות הרחבה לכ-10,000 נפש, אבל גם זה לא בטוח". הוא סיפר שלא ידוע לו על תוכניות לבנייה באריאל שיצאו לדרך. נתוני מינהל האוכלוסין מחודש יוני השנה הצביעו על יציבות באוכלוסיית אריאל, שנותרה 17,553 תושבים, כפי שהיה בדצמבר 2004.

 

תנועת שלום עכשיו מסרה בתגובה לתוכנית הבנייה באריאל: "זו מכת מוות למפת הדרכים, העלולה להצית אינתיפאדה חדשה. הבנייה החדשה מוחקת את הישגי הממשלה בעקבות מימוש תוכנית ההתנתקות ובפועל יגדל מספר המתנחלים החדשים יותר ממספר המתנחלים שפונו מעזה ומצפון השומרון".

 

תנופת בנייה גם במעלה אדומים

 

לאחר ההתנתקות, מופשרת הבנייה במקומות נוספים בשטחים. בעיריית מעלה אדומים כבר שולפים מהמגירות את התוכניות לבנות בשטח E-1 החוצץ בין העיר לבין ירושלים כ-3,500-4,000 שייאכלסו כ-15 אלף איש. השכונה הענקית הזו שתתפרס על פני כ-12 אלף דונם תיקרא "נופי אדומים". כבר היום מונה מעלה אדומים כ-32 אלף תושבים, וזה היישוב הגדול ביותר מעבר לקו הירוק, שהוקם ב-1982. אם ייצאו לפועל התוכניות הגרנדיוזיות, תמנה העיר כ-71 אלף תושבים בשנת 2020.

 

בקהילה הבינלאומית עוקבים בדאגה וכך גם ברשות הפלסטינית, שטוענת שמאחורי התוכניות מסתתרת כוונה להפקיע אדמות פלסטיניות, לספחן לירושלים ובכך לבתר בפועל את הגדה בין השומרון ליהודה.

 

ראש העיר, בני כשריאל, הסביר ל-ynet ש"מעלה אדומים היא לא כמו יהודה ושומרון. על מעלה אדומים והרי ירושלים היה תמיד קונצנזוס רבתי, מתוך ראייה אסטרטגית שמעלה אדומים היא שומר השער המזרחי של ירושלים. בלי מעלה אדומים, ירושלים תחולק ותהיה תחת סכנה ביטחונית. בלעדיה, היציאה הדרומית של ירושלים לים המלח ואילת לא תהיה פתוחה. זו היתה הראייה של יצחק רבין ז"ל. אי אפשר לומר על רבין שהיה מתנחל".


פורסם לראשונה 05/09/2005 17:11

 

בהכנת הידיעה השתתף דורון שפר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אחרי ההתנתקות, בונים. שרון
צילום: רויטרס
צילום: צביקה טישלר
מרוצה. רון נחמן
צילום: צביקה טישלר
בוים. "להעמיק האחיזה בגושים"
מפת אריאל
מומלצים