שתף קטע נבחר

 

בנה של ויקי קנפו התאבד בתא המעצר

הבן, נתנאל פיניאן, תושב מצפה רמון נעצר אמש לאחר שחברתו טענה כי תקף אותה ולאחר שהפר צו מעצר בית בעקבות גניבה. לפנות בוקר מצאו אותו תלוי בתאו. ויקי קנפו ל-ynet: "כבר כמה פעמים התרעתי ומנעתי התאבדות שלו. אבל אין מספיק מיטות ואין אשפוז בכפייה למי שמעל גיל 18. מעל גיל 18 זה לא ילד?". קנפו קראה לכל ההורים לבחון היטב את המתרחש בביתם: "הסמים נמצאים גם במשפחות עשירות ואצל הילדים הכי טובים"

אסון בבית משפחת הפעילה החברתית ויקי קנפו: בנה, נתנאל פיניאן, בן ה-24, נמצא לפנות בוקר (יום ו') ללא רוח חיים בתאו בבית המעצר בדימונה.

 

נתנאל, תושב מצפה רמון, נעצר אמש בתחנת דימונה לאחר שחברתו פנתה למשטרה בטענה כי תקף אותה. המשטרה, שלא מצאה אותו בביתו, עצרה אותו כשהפר צו מעצר בית בעקבות גניבות רכוש שביצע במצפה רמון.

 


נתנאל ואמו ויקי. צילום: מאיר אזולאי

 

נתנאל הובא לתחנת המעצר בדימונה והוכנס לתא המיועד לקטינים. הוא שהה שם בגפו. לקראת השעה 1:00 בלילה בסיבוב שביצעו השוטרים בתאי העצורים נמצא נתנאל כשהוא תלוי בעזרת סדין וללא רוח חיים. הם נכנסו במהירות אל התא, חתכו את השמיכה, ביצעו פעולות החייאה ובמקביל הזמינו צוות חירום של מד"א. ניסיונות ההחייאה לא צלחו וכל שנותר היה לקבוע את מותו של הצעיר.

 

לנתנאל עבר פלילי עשיר בהתפרצויות, גניבות, אלימות, סמים. הוא גם ניסה להתאבד כבר בעבר אך אמו, ויקי, הצליחה למנוע זאת. בתחנת משטרת דימונה, תושאלו הגורמים הרלוונטיים בעניין, וצוותים מטעם המשטרה הודיעו לבני המשפחה על דבר האסון.

 

"זו מחלה רצינית"

 

ויקי סיפרה ל–ynet שרק אתמול בערב ביקרו אצלה בנה וחברתו. החברה, שהופקדה לשמור על נתנאל בזמן מעצר הבית, סיפרה לויקי שברצונה לצאת לעבוד וסיפרה כי קשה לה להיות כלואה כל היום בבית ולהתמודד עם ה"קריזים" שתוקפים את נתנאל.

 

ויקי יצאה לארוע, וכשחזרה שמעה הודעה בטלפון שבנה עצור בתחנת דימונה, וכי באפשרותה לקבל פרטים נוספים אם תפנה בבוקר לתחנה. היא תכננה לעשות כן, אך השוטרים הקדימו אותה ולפנות בוקר הודיעו לה שבנה התאבד.

 

ויקי סיפרה ל–ynet: "זו מחלה, זו מחלה רצינית. אין דבר שהוא לא היה מכור אליו – ובעיקר כדורים. הכדורים האלה נמכרים ברחוב יותר מבגדים בשוק. אני כבר כמה פעמים התרעתי והודעתי ומנעתי את התאבדותו של הבן שלי. אבל אין מספיק מיטות ואין אשפוז בכפייה למי שמעל גיל 18. מעל גיל 18 זה לא ילד? הוא היה חוטף 'קריזים', וברגע שהיה ב'קריז' אי אפשר היה להשתלט עליו. אמא לא יכולה לראות את בנה במצב הזה. בגלל זה נתתי לו כסף, כדי שיצא מה'קריז'. כדי שלא יגנוב להשיג כסף.

 

"זה לא המצב שלי שהביא אותו לכך. הבן שלי היה חולה, הוא הידרדר. אפילו ילדים מבית טוב נופלים לסמים. המדינה עוצמת את העיניים שלה מזמן. הם בונים עוד בתי כלא, אך לא בתי אשפוז".

 

ויקי ביקשה עוד: "רק תעזבו אותי. לא פגעתי באף אחד, תעזבו אותנו עם הכאב שלנו. נוח לכולם להטיל את האשמה על ההורים אבל גם בית הספר וגם הממשלה אחראים על החינוך. אם בבית ספר היו מלמדים שיעורי סמים במקום שיעורי מין, אולי חיי ילדים רבים היו ניצלים. הוא צעיר מדי בשביל למות. הוא ילד שלא עשה רע לאף אחד, רק לעצמו. מי שהכיר אותו יודע גם שהוא אינטיליגנט. הוא אינטיליגנט עם אופי חלש, שפשוט הידרדר. מחלת הסמים היא מחלה קשה כמו סרטן, סרטן שיש להסירו".

 

היא קראה לכל ההורים לבחון היטב את המתרחש בביתם שלהם, ואמרה: "זה קורה במשפחות הכי עשירות ואצל הילדים הכי טובים. תבדקו טוב טוב מה קורה עם הילדים שלכם, כי אין דרך חזרה ומי שלקח פעם אחת, הוא כבר אבוד".

 

לא נכנסה לפוליטיקה

 

ויקי קנפו זכתה לחשיפה תקשורתית גדולה בשנת 2003, לאחר שיצאה ב-2 ביולי אותה שנה לצעדת מחאה רגלית לבירה. זאת בעקבות החלטת שר האוצר דאז, סילבן שלום, לקצץ בגמלאות הבטחת ההכנסה של אימהות חד הוריות ולהקשיח את תנאי קבלתן. המחאה תפסה תאוצה, ובתוך מספר ימים הפך האוהל הבודד של קנפו מול משרד האוצר בירושלים לעיר אוהלים שלמה.

 

לבסוף, משלא יכלו עוד להתעלם מהיקף המחאה, כינסו שר האוצר החדש בנימין נתניהו, ושר התמ"ת אהוד אולמרט, מסיבת עיתונאים בה הכריזו על תוכנית סיוע מיוחדת לאימהות חד הוריות במסגרתה ישולבו במעגל העבודה.

 

הפרסום לו זכתה קנפו כפעילה חברתית הביא להצעות עבודה, אך גם הצעות מסוג אחר. בין היתר פורסם כי היא ניהלה מגעים עם מפלגת יחד ולאחר מכן גם חוזרה על ידי העבודה. לבסוף, החליטה שלא להיכנס לחיים הפוליטיים.


פורסם לראשונה 16/09/2005 06:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
נתנאל
צילום: חיים הורנשטיין
צילום: סבסטיאן שיינר
קנפו. אסון במשפחה
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים