שתף קטע נבחר

שרון ושרי קדימה קברו סופית את התקציב

בישיבה ראשונה של שרי מפלגת "קדימה" הוחלט שאין טעם להביא את תקציב המדינה לאישור הכנסת, משום שלא יהיה לו רוב. בישיבה דן ראש הממשלה עם שריו בנוגע לאפשרות של הדחתו על ידי קואליציה של הליכוד והעבודה. השר הירשזון: "המשותף לכל המפלגות שמבקשות להפיל את שרון הוא הירידה שלהן בסקרים"

ראש הממשלה ושרי קדימה החליטו הבוקר (יום ב') בישיבתם הראשונה שאין טעם להביא את תקציב המדינה לאישור הכנסת, זאת מכיוון שאין להם סיכוי לקבל רוב. במצב הנוכחי תמשיך ממשלת המעבר לתפקד על-פי התקציב של אשתקד.

 

בסוגיית התקציב יש לממשלת שרון בעיה, מכיוון שאין היא יכולה לשנות בתוכו את סדרי העדיפויות, כפי שראש הממשלה היה רוצה לראות. בין היתר מדובר בתוכניתו הכלכלית-חברתית, עליה רמז במסיבת עיתונאים בתל אביב לפני כעשרה ימים, לפיה יוקצו 7.5 מליארד שקלים בחמש שנים למאבק בעוני, מהם 1.5 מיליארד כבר השנה הזאת. שינויי סדרי העדיפויות התקציביים נדרשים לשרון ולמפלגתו החדשה עוד לפני הבחירות במרס, כדי להציג ממשלה בעלת אג'נדה חברתית. 

 

יו"ר מפלגת העבודה, עמיר פרץ אמר בתגובה להחלטה: "הם לא יכולים להביא את התקציב, כי אין להם רוב להעביר אותו. הם יכולים להמשיך ולהבטיח הבטחות אבל בלי שום יכולת לעמוד בהן".

 

השיתוק שאוחז במערכת הפוליטית לקראת הבחירות משפיע קשות על מערכת הבריאות, החולה בלאו הכי. בין השאר, הוועדה הציבורית לעדכון סל התרופות ("ועדת הסל"), לא תקבל כתב מינוי עד לאישור התקציב, וזה לא יקרה בקרוב. עשויים לחלוף עוד חמישה חודשים עד שהוועדה הזו תוקם מחדש. בשנה שעברה כבר עסקה הוועדה בתקופה הזו בגיבוש רשימת התרופות החדשות. 

 

מחר יתקיים דיון בוועדת הכספים בעקבות בקשתם של ארגוני בריאות בהם האגודה למלחמה בסרטן במטרה לאפשר עדכון של סל התרופות בנפרד מאישור תקציב המדינה. מהאגודה למלחמה בסרטן נמסר: "חולי הסרטן בישראל אינם יכולים להמתין הם זקוקים לעדכון ראוי של סל התרופות כדי לקבל את התרופות היעילות ליפול במחלתם. דחיית הטיפול בנושא התקציב עלולה לעלות בחייהם".

 

האם נתניהו יקים ממשלה חלופית?

 

בישיבה ביקש ראש הממשלה אריאל שרון משריו לגלות עירנות בנוגע לאפשרות של חבירה בין הליכוד לעבודה והקמת קואליציה שתנסה להדיחו ולדחות את הבחירות. בישיבה, אותה כינס שרון בלשכתו בירושלים, השתתף גם המצטרף החדש מאתמול - שר הביטחון שאול מופז.

 

על הפרק עמד החשש שבנימין נתניהו ועמיר פרץ יובילו מהלך לכינון ממשלה חלופית, בעלת רוב של 63 חברי כנסת. מדובר בשותפות אפשרית בין הליכוד, העבודה, שינוי ומפד"ל. הקואליציה הזאת אפשרית פוליטית, תיאורטית, מכיוון שאין בה את הימין הקיצוני והחרדים. אלא שכבר הבוקר, עוד בתוך מהלך ישיבת "שרינו" של קדימה, הוכחשה אפשרות זאת על ידי נתניהו ופרץ.

 

למרות זאת, שרי קדימה נדרשו לגלות עירנות באשר לאפשרות זאת, העלולה לגרום לאובדן היתרון היחסי בהגעה לבחירות מתוך מפלגה מכהנת.

 

השר אברהם הירשזון אמר בתום הישיבה ש"לא יעלה על הדעת שאותה כנסת שביקשה מנשיא המדינה ארכה לקבוע תאריך מוסכם לבחירות, תעשה עכשיו תרגילים על מנת להפיל את ראש הממשלה. המשותף לכל המפלגות שמבקשות להפיל את שרון הוא הירידה שלהן בסקרים". 

 

ש"ס צפויה להציג תוכנית למלחמה בעוני

 

בתוך כך, ש"ס הודיעה כי תקיים מחר מסיבת עיתונאים שבה תימסר הצהרה "בעלת השלכות פרלמנטריות". מבדיקת ynet עולה כי יו"ר ש"ס, אלי ישי, מתכוון להציג מחר תוכנית חברתית מפורטת למלחמה בעוני ולעזרה לשכבות המצוקה. התוכנית תוכנס גם למצע המפלגה לקראת הבחירות.

 

בש"ס מעוניינים מאוד בקידום התוכנית, ואם ראש הממשלה יאמץ את מסמך העקרונות, הם ישקלו בחיוב שיתוף פעולה עם הממשלה במהלכים כלכליים. אם שרון לא ייענה לעניין, בש"ס ישקלו לחבור למהלך של קואליציה חלופית, אם זו תתמוך בתוכנית. במפלגה מעריכים כי במקרה כזה, יהיה קשה לפרץ להתנגד לתוכנית החברתית שהתגבשה בש"ס, המתייחסת לכלל האזרחים הסובלים ממצוקה כלכלית.

 

 

 

בהכנת הכתבה השתתפו אילן מרסיאנו ואטילה שומפלבי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
שרון והחבר החדש מופז
צילום: איי פי
הירשזון. לא יעלה על הדעת
צילום: רויטרס
פרץ. ממילא התקציב לא יעבור
צילום: רויטרס
צילום: עופר מאיר
ישי. תוכנית למלחמה בעוני
צילום: עופר מאיר
מומלצים