שתף קטע נבחר
 

מחקר: מלטונין לא יעזור לך לישון

שנים סברו רופאים כי נטילת כדורים המכילים מלטונין – הוא האחראי על השעון הביולוגי בגוף, יכולה לפתור ג'ט לג ונדודי שינה. מחקר חדש מצא כי המלטונין אינו פותר הפרעות ובעיות שינה

המליצו לכם לקחת מלטונין לג'ט לג? חכו רגע: חוקרים בקנדה מצאו כי תחליפים המכילים מלטונין אינם פותרים הפרעות שינה. המחקר פורסם בכתב העת היוקרתי British Medical Journal בגליונו האחרון.

  

מלטונין הוא הורמון המיוצר ע"י בלוטת יותרת המוח, והוא נודע כאחראי על השעון הביולוגי בגוף ומחזורי השינה. משך שנים ארוכות הניחו רופאים כי ניתן לטפל באמצעות תחליפים המכילים את ההורמון, בהפרעות שינה שונות.

  

במחקר החדש אותו ערכה המחלקה לרפואת ילדים באוניברסיטת אלברטה הקנדית, נבדקו 32 מחקרים קודמים שכללו מעל חמש מאות איש שטופלו במלטונין. המחקרים בדקו את ההורמון בשתי קבוצות: אלה הסובלים מבעיות שינה שנגרמו בשל ג'ט לג או משמרות לילה, ואלה הלוקים בבעיות רפואיות או פסיכולוגיות שגרמו להפרעות שינה.

  

לדברי החוקרים, התוצאות לא גילו כל עדות לכך שטיפול במלטונין יעיל להקלת הפרעות שינה הנובעות מג'ט לג. בקרב אנשים שלקו בהפרעות שינה מסיבות רפואיות או פסיכולוגיות, השימוש במלטונין הוסיף עוד 10 דקות שינה במהלך השינה, אולם החוקרים קבעו כי התוספת הזו, איך לא – אינה משמעותית ובטלה בשישים.

  

עוד נמצא כי טיפול לזמן קצר במלטונין אינו גורם לתופעות לוואי, אך לא ברור עדיין האם שימוש ממושך במלטונין הוא בטוח. החוקרים הבהירו כי קיימים בשוק פורמולות רבות המכילות מלטונין במינונים שונים, חלקם גם לא ידועים, מה שעשוי להסביר את השוני הרב בהשפעות ההורמון בקרב המשתמשים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מלטונין. לא מה שחשבו
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים