תמיר שוקלת לבטל את הפסיכומטרי
שרת החינוך ל-ynet: צוות מקצועי במשרד בוחן את הסוגייה. בהופעה בכנסת היא פירטה את תוכניותיה לקדנציה הקרובה, ובכלל זה כמה עניינים דחופים - ויקרים - שעל הפרק. תמיר: "בחמש השנים האחרונות ספג תקציב החינוך פגיעה אנושה. נגרם נזק אדיר למערכת מאנשים שטענו שיש מספיק כסף"
שרה חדשה, מדיניות חדשה, ושוב - הפסיכומטרי על הכוונת. השרה יולי תמיר אמרה היום (ב') ל-ynet כי היא שוקלת לבטל את הבחינה, המהווה תנאי כניסה - יחד עם בחינת הבגרות - למקצועות רבים באקדמיה. "בימים אלה אני בוחנת האם להמשיך ולקיים את הבחינה הפסיכומטרית, או לא. העניין נמצא בבדיקה בשיתוף אנשי המקצוע של המשרד", אמרה.
תמיר הופיעה היום בוועדת החינוך בכנסת, ופירטה את תוכניותיה לקדנציה הקרובה. "אם תימשך הבחינה הפסיכומטרית, יש לקיימה כך שתהיה נגישות גבוהה יותר לאנשים", הצהירה. "אסור ששיקול כלכלי של עלות הבחינה או ההכנה אליה ישפיע".
עניין נוסף שנבחן כעת במשרד החינוך, בשיתוף עם משרד ראש הממשלה, הוא הקריטריונים לתקצוב מחדש של מפעל
ההזנה בבתי-הספר. השרה התייחסה לפרסום ב-ynet, ולפיו כ-7,000 תלמידים בדרום אינם מקבלים עוד את הארוחה החמה, לה הם זכאים כחוק. "אם לא נשנה את שיטת הזכאות להזנה, הרי שיימשך המצב כמו ברהט, שם הרשויות החלשות אינן מסוגלות לשלם עבור ההזנה".
בישיבה הציגה השרה את מדיניות המשרד ומטרותיו לטווח הקרוב. מדובר בדרישות תקציביות ממשרד האוצר, עבור: יום חינוך ארוך, חוק ילדים חולים, טיפול במפגעי בטיחות בבתי-הספר, יישום חוק שילוב ילדים בעלי מוגבלויות במערכת החינוך הרגילה, תקצוב מתנדבי שנת שירות בתנועות הנוער ושירות לאומי, הגדלת הקרן לתמיכת תשלומי הורים ותקציב עבור יישום בג"ץ תעודת הבגרות.
מרבית הפעולות הן תוצאה של פסיקות בג"ץ, המיושמות כיום באופן חלקי. כך, למשל, החזרת יום חינוך ארוך לכמאה יישובים. העלות שתידרש לכך מהאוצר היא של 100 מיליון שקלים. התקציב הנדרש עבור תיקון ליקויי הבטיחות בבתי-הספר הוא תוספת של 50 מיליון שקלים מהאוצר לתיקון מפגעים מיידיים. עבור חוק השילוב של ילדים בעלי מוגבלויות במערכת החינוך הרגילה, מדובר בתוספת של 75 מיליון שקלים. לדברי השרה תמיר, "יש ליישם את החוק במהירות וזה בעדיפות ראשונה. מספר הילדים בחינוך המיוחד הזכאים להשתלב בבתי-ספר רגילים גדל באופן דרמטי".
צורך מיידי בחצי מיליארד שקל
לפני מספר חודשים פורסם, כי משרד החינוך הודיע על קיצוצים דרמטיים בתקציב מתנדבי שנת השירות בתנועות הנוער ובשירות הלאומי. השרה הודיעה כי גם נושא זה נמצא בראש סדר העדיפויות, ויידרש לכך סכום כולל של 40 מיליון שקלים.
נושא תשלומי ההורים זכה אף הוא להתייחסות מצד השרה, שלדבריה, מעוניינת להגדיל את "קרן התמיכות" להורים שידם אינה משגת. הסכום שיידרש לכך הוא תוספת של 25 מיליון שקלים (בנוסף ל-21 מיליון השקלים הקיימים). לבסוף, בטווח המיידי מקווים במשרד להשיג תקצוב למימון תשלום מבחני הבגרות, כפי שהורה בג"ץ.
בישיבה היום הוצגה תמונת מצב מדאיגה של מערכת החינוך. על פי הנתונים שהוצגו, חסרות במערכת החינוך 250 אלף שעות לימוד. לדברי השרה, בחמש השנים האחרונות נפגע תקציב משרד החינוך "פגיעה אנושה" בקיצוץ כולל של 3,349 מילארד שקלים. "נגרם נזק אדיר למערכת מאנשים שטענו שיש מספיק כסף למערכת החינוך".
בימים אלה מנהל משרד החינוך מגעים מול משרד האוצר, כדי להגדיל את חלקו בעוגה. לדברי תמיר, המשרד זקוק באופן מיידי לתוספת של חצי מיליארד שקלים.