3 פשטידות ועוגה אחת - מתכונים לשבועות
שבועות כמעט כאן והארץ מלאה גבינות קשות ורכות, חלב, חמאה ויוגורט - מכבשים ומעיזים, מפרות ואפילו מבופלו. קבלו ארבעה מתכונים שיעשו לכם חג חלבי במיוחד
מאפה קיפרי ריגטי ברוטב גבינה וירקות | מאפה פילו עם תרד וגבינת קשקבלו | קיש גבינת עיזים ורוזמרין | עוגת גבינה אפויה עם אוכמניות |
מתכון באדיבות חברת "אסם"
המרכיבים (4-6 מנות):
250 גרם פסטה מסוג 'קיפרי ריגאטי' (chifferi rigati - סוג של פסטה קצרה) מבושלת ע"פ ההוראות ומסוננת
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כף עלי טימין
250 גרם פטריות שמפיניון, חתוכות
1 כוס אפונה עדינה (קפואה)
כ- 20 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לרוטב הגבינה:
50 גרם חמאה
1 כף שמן זית
2 כפות גדושות קמח
500 מ"ל חלב
1 כפית חרדל
3 כפות עירית קצוצה
50+150 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח, פלפל שחור גרוס טרי וקורט אגוז מוסקט
כלים: תבנית בקוטר 27 ס"מ או תואמת
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים תוך ערבוב, על אש בינונית, כ- 5 דקות.
- מוסיפים טימין, פטריות ואפונה, וממשיכים לטגן ולערבב עוד 5 דקות.
- מערבבים עם העגבניות והפסטה, ושומרים בצד.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- רוטב הגבינה: ממיסים בסיר את החמאה והשמן. מוסיפים את הקמח תוך ערבוב, ומבשלים עד שהתערובת מבעבעת. מסירים מן האש.
- בהדרגה ותוך כדי טריפה, יוצקים את החלב. כשמתקבלת תערובת אחידה מחזירים לאש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 3-2 דקות עד שהרוטב מסמיך. מסירים מן האש, מוסיפים עירית ומתבלים.
- מוסיפים 501 גרם מהגבינה ומערבבים היטב. יוצקים על הפסטה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- יוצקים את התערובת לתבנית משומנת, ומפזרים מעל את הגבינה הנותרת. אופים כ-30 דקות, עד שהמאפה זהוב.
מתכון באדיבות "חוות הבופלו"
המרכיבים:
1/2 ק"ג עלי פילו
50 גרם חמאה מומסת
1/4 כוס שמן
למילוי:
1 ק"ג עלי תרד
150 גרם גבינת מוצרלה מעושנת מגוררת
150 גרם גבינת קשקבלו מגוררת
3 ביצים
1/2 כוס יוגורט בופלו
1/2 כוס עלי פטרוזיליה ושמיר קצוצים
2 תפוחי אדמה מבושלים ומגוררים גס
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
- מערבבים את החמאה והשמן ומשמנים בחלק מהתערובת תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ. שוטחים בתבנית עלה פילו כשהמיותר גולש מעבר לדפנות, מורחים בשומן. מניחים מעל את העלים הנותרים , תוך הברשת כל עלה בשומן.
- שוטפים את עלי התרד, חולטים דקה במים רותחים עם מעט מלח ומסננים. קוצצים גס ומניחים בקערה.
- מוסיפים את הגבינות, הביצים, היוגורט, עשבי התיבול ותפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל. מערבבים ושוטחים את עלי הפילו. מקפלים את עלי הפילו הגולשים כלפי המרכז בצורה לא סימטרית ומברישים בשומן הנותר.
- אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהעלים בצבע זהוב עמוק. אפשר להכין בכלי אפייה אישיים ואז זמן האפייה 20-25 דקות.
מתכון באדיבות קונדיטוריית "בן עמי"
המרכיבים:
הבצק:
180 גרם קמח
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית סוכר
2 כפות מי קרח
כמה טיפות מיץ לימון
המילוי:
2 חבילות גבינת עיזים רכה (פרומעז למשל)
רוזמרין טרי לפי הטעם
3 ביצים
2 גביעי שמנת חמוצה
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
כוסברה
אופן ההכנה:
- הבצק: מעבדים את כל החומרים לבצק בפוד פרוססור, רק עד שנוצר גוש בצק. מרדדים את הבצק לעלה, מרפדים איתו תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ ומקפיאים.
- אופים את הקלתית אפייה מקדימה של כ- 15 דקות בחום של 180 מעלות עד שהיא מזהיבה.
- מערבבים היטב את כל חומרי המילוי, יוצקים לתוך הקלתית ואופים עד שהבצק אפוי לגמרי והבלילה התייצבה, בחום של 180 מעלות.
מתכון באדיבות קונדיטוריית "בן עמי"
המרכיבים:
לבצק:
50 גרם חמאה
2-3 חלמונים
1/4 כוס סוכר
175 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
למילוי:
5 ביצים
1/2 1 כוסות סוכר
1 שקית סוכר וניל
750 גרם גבינה 9%
4 כפות קורנפלור
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
למילוי - קופסת מלית אוכמניות
אופן ההכנה:
- שמים את כל חומרי הבצק במעבד מזון ומפעילים אותו רק עד שנוצר כדור בצק. מרדדים את הבצק לעלה ומרפדים בו תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ. אופים אפייה מוקדמת כ-1/4 שעה בחום של 180 מעלות עד שהבצק מתחיל להזהיב.
- מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים בהדרגה1 כוס סוכר ומקציפים עד קבלת קצף נוקשה.
- בקערה נפרדת מערבבים את החלבונים, 1/2 כוס סוכר, סוכר וניל, גבינה, קורנפלור, אינסטנט פודינג.
- מקפלים בעדינות את תערובת הגבינה עם הקצף. יוצקים את התערובת על הבצק ואופים בחום של 160 מעלות כ- 35 דקות.
- מכבים את התנור, לא פותחים אותו ומניחים לעוגה להתקרר בתוכו.
- לאחר שהעוגה מתקררת מצפים את העוגה עם האוכמניות ומכניסים למקרר.