שתף קטע נבחר
 
צילום: ויז'ואל/פוטוס

"פיש אנד צ'יפס" - מחווה לנבחרת אנגליה

לכבוד המלכה, למרות החוליגנים ולזכר מקורו של המאכל (יהודי ספרדי, אם לא ידעתם), הנה מאכל שמתאים במיוחד לצפיה בנבחרת אנגליה משחקת

מתכון של השף אורי לוי, "אינגריד"

 

המרכיבים (מנה אחת):

200 גרם פילה ג'ון דורי (או כל דג בעל נתחי פילה עסיסיים שאינם מתייבשים בנקל)

הבלילה:

2 חלמונים

כף קורנפלור

2 כפות קמח

1 שקיק (10 ג') אבקת אפייה

קורט מלח

קמצוץ סוכר

150 מ"ל מי קרח

צ'יפס:

2-3 תפוחי אדמה קלופים, שטופים וחתוכים לרצועות

 

אופן הכנה:
  1. מערבבים יחד את כל מרכיבי הבלילה היבשים. מוסיפים את מי הקרח ומערבבים שוב. לאחר כך מוסיפים את החלמונים ומערבבים הכול יחד עד לקבלת עיסה אחידה. טובלים את הדג בבלילה ומצפים אותו מכל צדדיו. בסיר טיגון מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הדג בשמן כ- 3 ד' (עד להזהבה) משני הצדדים. בתחילת הטיגון מומלץ להחזיק את הדג עם מלקחיים כ- 15 שניות מעל הסיר על מנת שהבלילה לא תתפרק. 
  2. מטגנים  את תפוחי האדמה שחתכנו בשמן חם עמוק עד להזהבה.
  3. אם רוצים לדייק, כמו הבריטים, מגישים את המנה בתוך קונוס של נייר עיתון כשהצ'יפס בתחתית הקונוס והדג מעל, ממליחים ויוצקים כמה טיפות חומץ מאלט (יש בחנויות טבע ומעדניות) על כל מנה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לכבוד המלכה. "פיש אנד צ'יפס"
מומלצים