תום עידן קואיזומי וקרפצ'יו סלמון בג'ינג'ר
בלב כבד, נפרדת איריס ז'ורלט מראש הממשלה החביב עליה ביותר - ג'יוניצירו קואיזומי שמסיים את תפקידו ונזכרת בפגישה שלה איתו ובקרפצ'יו סלמון שהיא אכלה שם
"אבל איריס סאן, את פגשת אותו. את קואיזומי. בירושלים. פנים מול פנים. את חייבת לספר לי! מהשבוע הוא כבר לא ראש ממשלה. שינזו אבה מחליף אותו ולא נראה אותו יותר בתקשורת. אני חייבת סוף סוף לשמוע ממך מה קרה שם".
אנחנו יושבות במסעדת סושי מעל קערה של מגורו דונבורי - שהופך להיות המאכל הקבוע שלי לאחרונה: קדירת אורז לסושי שמעליה מסודרים נתחי סשימי של טונה אדומה. אני אוכלת בנחת עושה מיילג' על הרגע המענג ומיומי מאיצה בי לספר לה את כל הפרטים העסיסיים מהפגישה עם יקירן של נשות יפן.
"את יודעת שאלמלא העורך שלי, בכלל לא הייתי פוגשת אותו?" אני מספרת לה בפרטי פרטים את קורות היום ההוא. "בשבע וחצי בבוקר ישנתי לי בשקט בימקא", אני מספרת, "ופתאום הסלולרי שלי צלצל". "תרדפי אחריו", אמר לי הקול השקט באסרטיביות. תוך 5 דקות הייתי בחוץ בתלבושת יפנית שועטת במונית עם נהג ערבי ירושלמי, לעבר האתר בו ביקר ראש הממשלה האהוב עלי.
אני מספרת לנהג שמשפחתי היא ירושלמית שמדורי דורות גרה בשכונת סן ג'ורג' שבמזרח העיר, בתיקווה שהיחוס
המשפחתי יהיה לי לעזר ויגרום לנהג הרדום משהו ללחוץ ביתר שאת על דוושת הגז. הנהג עוצר בדקה התשעים בחריקת בלמים. אני יוצאת ו(כמעט) שוכחת לשלם. "סליחה, אני קצת מג'נונה היום", אני מסבירה לו. "זה בסדר יא בינתי", הוא עונה. ידעתי שאפשר לסמוך על הגנים.
הפמליה כבר בפנים, אני חובשת משקפי שמש שחורים במיוחד, עושה פרצוף חשוב וממהר וחולפת, השם יודע איך, על פני סדרה של אנשי ביטחון קשוחים, באמצעות הפגנת ביטחון שמעולם לא ידעתי שיש לי.
אני נדבקת לפמליה ומוצאת את עצמי בטווח אפס מולו. אוי כמה שהוא מרשים. כדי לקצר סיפור ארוך, נאמר שהצלחתי גם לחלץ ממנו הצהרה מכובדת ולראות אותו חובש כיפה - מחזה מרגש במיוחד ושכל הציניקנים יעמדו בצד לרגע בבקשה.
בהמשך הערב, ריצ'רד גיר היפני הגיע למלון "מצודת דויד". ראובן, מנהל מזון ומשקאות במלון מספר לי על ההכנות לביקור:
"אחרי שראינו אותו עם המשקפיים של אלביס בביקור בארה"ב חיכינו לאיזה פרימאדונה, אבל הוא היה ממש אורח קל ופשוט לטיפול ולא היו לו שום דרישות מיוחדות. הפמליה שלו הזמינה הרבה סושי מהסושי בר, אבל לארוחת בוקר הוא העדיף דוקא ארוחת בוקר ישראלית - לא מרק מיסו, לא אורז ולא סלמון, אז הבאנו לו שולחן גדול לחדר, והוא אכל עם פמליית העוזרים שלו אוכל ישראלי מהתפריט הרגיל שלנו".
באותו ערב, הרגשתי כמו סינדרלה. הצטלמתי חבוקה בזרועותיו, עם חיוך גודל מאוזן לאוזן, וסחטתי שריקות התפעלות מאנשי הביטחון, רובם בני חצי ממני בגילם.
השבוע קואיזומי פורש, ליפן יש מלך חדש וג'וניצ'ירו משאיר אחריו נעליים גדולות ומצוחצחות. תם עידן חביב הנשים היפניות.
קרפצ'יו סלמון בסויה וג'ינג'ר
המרכיבים:
400 גרם פילה סלמון טרי מאוד - פרוס דק מאוד כמו לסשימי
לרוטב:
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר דק
1 כף דבש
כף סאקה - יין אורז יפני
1 כף מיץ לימון או ליים טרי
מעט פילפל גרוס
1 כף שמן שומשום
1 כף רוטב סויה יפני
2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
- מערבבים את חומרי הרוטב היטב.
- מסדרים את פרוסות הסלמון בצלחת, יוצקים את הרוטב ומגישים מיד.
בהצלחה לרוה"מ החדש שינזו אבה!