שתף קטע נבחר
 

כשהיא שואלת אם אתה אוהב, זה תמרור אזהרה

גברים נוטים למדר את חייהם, כל דבר שהם עוסקים בו באותו רגע הופך להיות הדבר החשוב ביותר. זו תכונה נהדרת, מכיוון שהיא מעודדת מצוינות בכל דבר שהבעל מנסה להשיג. אבל בנישואים, הבעיה מתחילה להתעורר כשהאשה מרגישה שמה שבעלה עושה מקבל קדימות על פניה

שפע של ספרים, קלטות וסדנאות מציף את השוק. נראה שלכולם יש מה לומר לגבי יצירת נישואים מוצלחים. כשאני נדרש לחוות את דעתי בשאלה "איך להפוך נישואים טובים לנהדרים", אני מסכם את המפתח לנישואים נהדרים בצורה הבאה:

 

גברים נוטים למדר את חייהם, כל דבר שהם עוסקים בו באותו רגע הופך להיות הדבר החשוב ביותר. זו תכונה נהדרת, מכיוון שהיא מעודדת מצוינות בכל דבר שהבעל מנסה להשיג. אם יש לו מזל, הוא גם יאהב את מה שהוא עושה.

 

אבל בנישואים, הבעיה מתחילה להתעורר כשהאשה מרגישה שמה שבעלה עושה מקבל קדימות על פניה. היא מאושרת שהוא נלהב לגבי תחומי העניין השונים שלו, היא רוצה שתהיה לו הצלחה שלא קשורה אליה ושיזכה לשבחים ולהערכה מגורמים חיצוניים. ההצלחה שלו גורמת לה עונג, אבל ברגע שהיא מרגישה שהיא לא חשובה לבעלה באותה מידה כמו אותם תחומי עניין חיצוניים, היא מרגישה שעליה לבסס מחדש את קשר הנישואים, שנראה לה כי הוא נחלש.

 

שבע שנים ועוד שבע

אחד הסיפורים בתורה ממחיש רעיון זה. יעקב ניגש לביתו של דודו לבן כדי למצוא אשה. הוא פגש את רחל, בתו של לבן, ושניהם ידעו שהם רוצים לבלות יחד את שארית חייהם. יעקב עשה עסקה עם לבן: הוא יעבוד עבורו שבע שנים כדי להרוויח את הזכות להתחתן עם רחל. לבן הסכים.

 

חלפו שבע שנים. יום החתונה התקרב, ויעקב היה נרגש מאוד. היתה להם חתונה שמחה והכל נראה נהדר. למחרת התעורר יעקב וגילה שרומה על ידי לבן, שהחליף את רחל בבתו הבכורה, לאה. יעקב התחתן עם האשה הלא נכונה! הוא זעם. הוא רץ לחמיו וטען שרצה להתחתן עם רחל, לא עם לאה. לבן הסביר שבקהילה שלו, לא מתחתנים עם הבת הצעירה לפני הבכורה. יעקב היה "תקוע": אם רצה להינשא לרחל, היה עליו להישאר נשוי ללאה, ואם היה מבטל את נישואיו ללאה, לא יכול היה להינשא לרחל. הוא החליט להישאר נשוי ללאה כדי שיוכל להינשא לרחל, אהובתו האמיתית. לבן אמר שזו לא תהיה בעיה אם יעקב יתחייב לעבוד למענו עוד שבע שנים. עסקיו של לבן שיגשגו תחת הנהגתו של יעקב והוא לא רצה להפסיד את "קרן השפע" שלו. יעקב הסכים לעסקה, ושבוע לאחר מכן נשא את רחל ועבד שבע שנים נוספות למען חמיו הערמומי. מיד לאחר שנישאו יעקב ורחל, מציינת התורה ש"ויאהב גם את רחל" (בראשית כ"ט:ל). אם יעקב אהב "גם" את רחל, פירוש הדבר שהוא אהב גם את לאה.

 

הפסוק הבא, לעומת זאת, מזעזע את סיפור האהבה הכפול שלנו: "וירא ה' כי שנואה לאה". לאה היתה שנואה?! זה עתה קראנו שלאה היתה אהובה על בעלה. אז מה הנכון: אהובה או שנואה?

 

התורה חולקת איתנו תובנה עמוקה ביותר לגבי נישואים. לא כתוב שיעקב אהב את לאה. אנחנו קולטים את האהבה הזאת, שאמנם היתה קיימת, רק בגלל המילה "גם" בפסוק המדבר על אהבת יעקב לרחל. לאה הרגישה שיעקב אוהב "גם" אותה. אבל כשאשה מרגישה שבעלה אוהב * גם * אותה, היא בעצם מרגישה שנואה. אשה צריכה להרגיש תמיד שהיא הדבר היחיד החשוב ביותר בחיי בעלה. עליה להרגיש שהיא האהבה בחייו, לפיה הכל נמדד.

 

לפעמים, כשאשה שואלת "אתה אוהב אותי?" זהו תמרור אזהרה גדול, כיוון שפירוש הדבר שהיא לא מקבלת את האישור לכך שהיא הדבר החשוב ביותר בחיי בעלה - אהבת חייו.

 

מדוע נראה שנשים זקוקות לאישור מתמיד שכזה? כפי שאמרנו, גברים נוטים למדר את מערכות היחסים שלהם. כשהם ממוקדים בהענקת אהבה וחיבה, הם יהיו אוהבים ומלאי חיבה. אבל כשהם מרוכזים במשימה אחרת, כמו עמידה בלוח זמנים, תשלום חשבונות או מפגש עם חברים, משימה זו הופכת למוקד העיקרי שלהם ולא הנישואים שלהם. כשזה קורה, האשה מרגישה שהיא עוברת למושב האחורי, שהיא נדחקת לאחור בסדר העדיפויות של בעלה, אל מאחורי המשימה הנוכחית שלו.

 

האשה, לעומת זאת, לא משנה מה היא עושה, לעולם לא שוכחת שהיא ובעלה קשורים זו לזה. ראיתי בעל שעבר לדבר עם אשתו בטון עסקי כששוחחו על תשלום חשבונות הבית. "זה פשוט חייב להיעשות. חייבים לשאול שאלות קשות. זה לא אישי!" לא היה לו מושג שהוא גורם לאשתו להרגיש לא אהובה, מרוחקת ולא עומדת בסטנדרטים שהציב. הוא חשב שהוא פשוט משלם את החשבונות. האשה, לעומת זאת, מרגישה שלמרות שיש להשלים את המשימה, היחסים הם עדיין המוקד העיקרי. לא מקובל עליה שהוא ירחיק את עצמו ממנה ויתנהג כאילו הוא מדבר עם עמית לעבודה.

 

מרחב משותף בין בני הזוג

אם תגרמו לנשותיכם להרגיש שהן הדבר החשוב ביותר בחייכם, הדבר יכול להשפיע גם על תחומים אחרים בחייכם. חשוב מאוד שהבעל והאשה יעמדו זה לצד זו בציבור. אסור לבני זוג לצדד במישהו אחר כנגד בן זוגם לעולם, והדבר כולל גם את הילדים המשותפים, החברים, זרים וכמובן - המחותנים. הפרת הכלל הזה היא הדרך הבטוחה ביותר לגרום לבן/בת הזוג להרגיש שאינו אהוב. הדבר תוקע טריז בין שניכם וגורם אובדן אמון. לא משנה אם בן/ת הזוג צודק/ת או טועה – בפומבי עליכם לגבות אותו/ה. בני הזוג שלכם חייבים להרגיש שאתם תמיד תומכים בהם, שאתם משגיחים עליהם, ושתהיו שם כדי לתפוס אותם אם ייפלו.

 

ראיתי בעל שצידד במלצר כנגד אשתו, שנדרש לה זמן רב מדי לבחור מנה במסעדה. אתה מבין את תסכולו של המלצר ורוצה להביע אמפתיה? בשום אופן לא על חשבון רגשותיה של אשתך! זה בהחלט לא מתכון לנישואים מאושרים.

 

ראיתי אשה מגלגלת בעיניה וקוראת, "לא עוד פעם את הסיפור הזה!" בשולחן אוכל עמוס אורחים, כשבעלה עמד לספר את אחד הסיפורים החביבים עליו. היא הביכה את בעלה - ולאיזו מטרה?

 

כשאנחנו גורמים לבן/ת הזוג שלנו להרגיש שהעולמות שלנו הם מרחב משותף, ש"מה שקורה לך קורה גם לי", אז הם יכולים להרגיש שהם החלק המיוחד ביותר בחיינו.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
היא מרגישה שעליה לבסס מחדש את הקשר
צילום: ויז'ואל/פוטוס
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים