פנייה לרה"מ: חדש הקרבת הקורבנות בהר הבית
פעילי הארגון "סנהדרין" מבקשים מראש הממשלה: אשר הקרבת קרבן פסח בהר הבית, כאקט סימלי לביטוי ריבונותנו במקום. הם טוענים שפוסקי הלכה מתירים את חידוש הפולחן ואם תידחה בקשתם הם שוקלים ללכת לבג"ץ. מעוניינים להצטרף? עדר הכבשים כבר מוכן
רבני "הסנהדרין" לא מפסיקים להפתיע. לקראת חג הפסח פנה מזכיר התנועה לראש הממשלה ולמשטרת ישראל בבקשה לאפשר לכל מי שמעוניין בכך לחדש את המצווה העיקרית של החג, ולהקריב ביום שני הבא את קרבן הפסח בהר הבית. דובר "הסנהדרין" חושש מדחיית הפניה והוא מאיים בעתירה לבג"ץ. עוד מסרו הרבנים כי למרות שתשובה רשמית טרם התקבלה - עדר הכבשים כבר נרכש.
"היום יש ציבור של בני ישראל החפצים בקיום מצוות החג ככתבן וכלשונן, כולל, ובעיקר, בהקרבת קורבן הפסח" כתבו הרבנים לאולמרט. לדבריהם, פסח ללא קרבן פסח הוא לכל היותר חג, אך כזה שחסר בעיקרו, והם מבטיחים שהקרבת הקורבן לא תפגע במסגדים.
דובר "הסנהדרין", פרופ' הלל וייס, טוען כי בדורות האחרונים גדל מספר פוסקי ההלכה, מכל הזרמים, המתירים את חידוש הפולחן, וחלקם אף התירו הקרבת קורבנות ציבור אחרים. לדוגמה מציין וייס את הרב צבי הירש קלישר, ממבשרי הציונות הדתית, שפסק כך לפני כמאה וחמישים שנה, ואף זכה להסכמת חותנו של רבי עקיבא איגר, הרב משה סופר. לאחרונה פרסמו רבני "הסנהדרין" חוברת בשם "השנה בני חורין" ובה סקירה היסטורית-הלכתית בעניין, וכן הנחיות מעשיות לאלו המעונינים להצטרף להקרבת הקורבן השנה.
וייס טוען כי כמו במחלוקת על העלייה להר הבית – גם בסוגיה זו רבים המתנגדים, והכל מתוך פחד מענייני המקדש. "יהודי לא מסוגל לגרש מעצמו את הגלות, ולכן שחרור ירושלים הפך עבור מדינת ישראל לנטל שאיננו יודעים מה לעשות בו", אמר דובר "הסנהדרין". לדבריו, "היהודי הממוצע רק רוצה לרדת מההרפתקה ולברוח, והוא לא מבין שזו הסיבה לכך שהעולם כולו נלחם בנו במקום לכבד אותנו".
פרופ' וייס מספר כי העולם מתייחס קצת יותר ברצינות ליוזמה החדשה של "הסנהדרין", ועשרות רשתות חדשות בעולם, בראשן CNN, וגם כאלה שעוינות את ישראל – כולן דיווחו על רכישת עדר הכבשים לפני כשבועיים.
ומה עם הפחד ממהומות בעולם המוסלמי? "ערפאת הודה שביקור שרון בהר הבית היה רק התירוץ לאינתיפאדה שתוכננה הרבה קודם לכם" אומר וייס. "הדיבורים על פחד מהתלקחות הם רק קריאה פחדנית לערבים: 'עשו בשבילנו את העבודה, כי אנחנו פוחדים פחד מוות מהר הבית'". לדבריו, העם היהודי לא יכול לחיות בהתכחשות כזו לפולחן ולאמונה.
וייס טוען כי חוק יסוד כבוד אדם וחירותו כלל לא חל על יהודים העולים להר הבית. ומספר כי מספרם מוגבל, והם אינם מורשים למלמל תפילה כלשהי. "פעם בשנה אנחנו מבקשים את הזכות האלמנטרית הזו שאורכת זמן קצר" אמר וייס, ואיים לפנות לבג"צ או לערב חברי כנסת אם בקשתו לא תאושר. אבל גם דובר "הסנהדרין" מגלה קצת חשיבה ריאלית, ומודה כי "יש סיכוי" שהבקשה לא תאושר. "בכל מקרה אנחנו מבקשים להצביע על כיוון של זהות".
"תן את הכבוד לירושלים"
במכתב ששלחו הרבנים לראש הממשלה הם קובעים עוד כי אין זמן מתאים יותר לחידוש המצווה משנת ה-40 לשחרור ההר, "שנה היסטורית וגורלית לירושלים, ישראל והתנועה הציונית". רבני הסנהדרין מזכירים כי דם הפסח הוא שהציל את ישראל ממכת הבכורות במצרים, לעומת התנהלותנו בהר הבית שבה אנו "מאפשרים לכל המשחיתים לנגוף את בתי ישראל" – לשון המכתב.
בשל כל אלה קוראים הרבנים לראש הממשלה לנקוט "צעד סמלי" שמחזיר לירושלים את הייחוד והכבוד הלאומי ההיסטורי, והם דורשים שהוא יהיה מובהק עוד יותר מעלייתו של אריאל שרון להר הבית בספטמבר 2000.
"האם אין זה סביר, נכון וצודק שעם ישראל יקבל את השימוש בהר בית ה', לשלוש ארבע שעות בשנה?!" תמהים הרבנים. "האם דרישה ובקשה צנועה זו אחרי אלפיים שנות גלות מוגזמת ומופרכת?!".
בסיום המכתב קורא "הסנהדרין" לגורמים הרלוונטים, "בשמו של ציבור בני ישראל", לנפק את האישורים הדרושים לכל מי שחפץ בכך, כדי "לאפשר לכל יהודי שירצה ונשאו ליבו לבוא ולעלות לירושלים להר הבית על מנת להקריב את קרבן הפסח".