רעיון מדליק לקינוח: נשיקת תותים על קרם שושנים
שף קונדיטור יניב גור-אריה מגיש מתכון לקינוח נהדר: רוטב תותים סמיך בתוך גביע זכוכית ומעליו קרם אוורירי בטעם שושנים, כשהכל מכוסה בפירורי בצק פריכים
נשיקת תותים בקרם שושנים
מתכון של השף-קונדיטור, יניב גור אריה
המרכיבים (6 מנות):
לקרם שושנים:
250 מ"ל חלב
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 15%
50 גרם קורנפלור
5 חלמונים
100 גרם סוכר
1 מקל וניל
1 חבילה (100 גרם) חמאה
30 מ"ל מי שושנים
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת 38% מוקצפת לקצפת רכה
לרוטב תותים:
1 סלסלת תותים
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות ליקר תפוזים
לפירורים (שטרוייזל):
50 גרם סוכר חום בהיר
1/2 חבילה (סה"כ 50 גרם) חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
50 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים
אופן ההכנה:
- הקרם: מערבבים את הקורנפלור עם כמה כפות שמנת 15%, מוסיפים חלמונים וסוכר וטורפים היטב.
- מרתיחים בסיר את החלב עם יתרת השמנת, כף סוכר וחצי מקל וניל. מוסיפים את התערובת לתערובת החלבונים בהדרגתיות, תוך כדי השוואת טמפרטורות.
- מחזירים הכל לסיר ומחממים על אש קטנה, תוך כדי בחישה, עד שהקרם מסמיך למרקם של פודינג.
- מסירים מהאש וטורפים פנימה חמאה, עד שהיא נמסה. מתבלים במי שושנים ומצננים. מעבירים לקערה.
- מקציפים שמנת 38% במערבל ומוסיפים אותה בתנועות קיפול לקרם המוכן. מעבירים לשק זילוף.
- רוטב תות: טוחנים יחד את כל המרכיבים (תותים, אבקת סוכר, ליקר תפוזים) לקבלת רוטב חלק.
- שטרוייזל: מעבדים יחד את כל החומרים לפירורים גסים. מפזרים על תבנית ואופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-10 דקות.
- הגשה: מניחים בתחתית כוס רוטב תותים. יוצקים מעל מקרם השושנים ומפזרים מעל פירורי שטרוייזל.
מומלצים