שתף קטע נבחר

58% מהבריטים: בלייר אִכזב אותנו

בבוקר יום הודעת הפרישה של ראש ממשלת בריטניה, קובע סקר של ה"גרדיאן" כי מנהיגותו של בלייר תיזכר היטב בבריטניה, אך לא בהכרח לטובה. 60% מהציבור חושב שבלייר שינה את בריטניה, אך רק 44% חושבים כי תרומתו הייתה חיובית

למרות ההידרדרות במעמדו של ראש ממשלת בריטניה, טוני בלייר, והביקורת הציבורית הרבה אותה ספג על רקע המלחמה בעיראק, הציבור הבריטי עדיין מעריך את מנהיגותו של ראש הממשלה הוותיק. מסקר שהתפרסם הבוקר (ה') בעיתון הבריטי "גרדיאן" עולה כי 60 אחוזים מהציבור בבריטניה מגדירים את בלייר כמנהיג ששינה את בריטניה. בקרב תומכי מפלגת הלייבור עומד שיעור זה על 70 אחוזים.

 

בנוגע לאיכות מנהיגותו של בלייר הדעות כבר חלוקות יותר: 80 אחוזים מתומכי הלייבור חושבים כי תרומתו של בלייר למדינה הייתה חיובית, לעומת 44 אחוזים מכלל הציבור הסבורים כך. 58 אחוזים מהנשאלים הסכימו כי בלייר היווה אכזבה ביחס לציפיות שעלו מבחירתו.

 

הסקר מתפרסם לרגל הודעתו של בלייר היום על כוונתו לפרוש מתפקידו, לאחר עשר שנים שבהן החזיק במשרה. הסקר, בו לקחו חלק כ-1,000 נשאלים, נערך בסוף החודש שעבר, טרם הבחירות המקומיות באנגליה, שבהן נחלה מפלגת הלייבור מפלה.

 

זה שבועות שבריטניה אחוזת ספקולציות באשר למועד פרישתו המתוכנן של בלייר. הן הגיעו לשיא כאשר ציין בלייר 10 שנים בשלטון ב-1 במאי. בבריטניה ציפו להודעתו של בלייר על תאריך פרישה מאז 30 בספטמבר 2004, אז אמר בראיון טלוויזיוני כי לא יתמודד על כהונה רביעית בתפקיד.

 

באחרונה הסתבך בלייר גם בפרשיית שחיתות שזכתה לכינוי "מזומן תמורת תארים", ואף נחקר במשטרה בגינה. למרות זאת, 44 אחוזים מהציבור, ו-73 אחוזים מתומכי הלייבור חושבים שבלייר הוא "טיפוס הגון".

 

עיקר הביקורת על בלייר, גם בקרב תומכיו, נובעת מעמדותיו בנשאי חוץ, בדגש על המלחמה בעיראק. 59 אחוזים ממצביעי הלייבור, ו-64 אחוזים מכלל הציבור הבריטי סוברים כי בלייר היה שקוע מדי במהלך כהונתו בנושאי חוץ.

 

עיתוני בריטניה: אנחת רווחה סמויה

מטבע הדברים, זכתה הודעתו של בלייר למקום של כבוד גם בעמודים הראשונים של שאר עיתוני בריטניה, כשברובם מובלעת אנחת רווחה סמויה יותר או פחות על לכתו של ראש הממשלה:

 

  • ה"אינדפנדנט" בחר לקשר את פרישתו הצפויה של בלייר להרשעתם של עובד מדינה בריטי ועוזר לחבר פרלמנט בהדלפת מזכר מסווג על פגישה שניהלו ראש ממשלת בריטניה, טוני בלייר, ונשיא ארצות הברית, ג'ורג' בוש באפריל 2004. בעיתון אף ציינו את הביקורת הנשמעת על התמהמהותו של בלייר בהכרזה על פרישה, ואת הצהרתו של מנהיג השמרנים, דיוויד קמרון, כי ממשלת בלייר היא "ממשלת המתים החיים".

 

  • אתר האינטרנט של ה"דיילי טלגרף" הציג פרויקט מצולם בו מוצגות תמונותיו של בלייר במהלך שנות כהונתו. בנוסף, מוזמנים הקוראים להביט בעמוד השער של העיתון מהיום בו נבחר בלייר לראשות הממשלה. אחד ממאמרי המערכת של העיתון מציין את העובדה שבלייר הינו ראש הממשלה שעירב את בריטניה במספר המלחמות הרב ביותר, וכי כהונתו תיזכר בעיקר לנוכח המלחמה בעיראק.

 

  • ה"טיימס", שהוציא מוסף מיוחד בן 24 עמודים לציון המאורע, מספר על מסעו המתוכנן של בלייר מסביב לעולם במשך ששת השבועות שיוותרו, ככל הנראה, לכהונתו לאחר הודעת הפרישה. בלייר צפוי לבקר בפריז, וושינגטון, בריסל, ברלין ומדינות אפריקה.

 

  • הצהובון "סאן" ציין בדיווחו כי בלייר "יגאל היום מייסוריו" את שר האוצר, גורדון בראון, שצפוי להתמנות ליורשו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בלייר. "טיפוס הגון"
צילום: איי אף פי
מומלצים